-
Chustonówka
Ja posiadam od nowości 3 otulacze PUL w rozmiarze NB i kilka wkładów sucha/zdrowa pupa w kształcie klepsydry. Do tego 1 otulacz PUL w rozmiarze OS kupiony jako używany.
Mimo mojej szczerej sympatii dla marki, niezbyt się polubiliśmy z pieluchami, pewnie z uwagi na ciężki start.
Początki używania pieluszek NB wypadły u mnie bardzo marnie. Ww wkłady Kokosi używane razem z otulaczami rolowały mi się do środka, przez co wkład był tylko na środku, więc wszystko uciekało bokiem. Próbowałam różnych konfiguracji napami, ale nic to nie pomogło. W dodatku synkowi odciskały się gumeczki na nóżkach.
Wkładów zaczęłam używać z otulaczami polarowymi innej firmy i problem rolowania się skończył. Sprawdzają się dobrze, są mięciutki i przyjemne, ale niestety porozciągały mi się w różne strony w praniu i każdy ma teraz inny rozmiar. Strona z bambusem dość długo schnie. Zawsze używam 2szt, bo 1 wkład to za mało nawet dla noworodka.
Otulaczy używałam później z formowankami NB innych firm i mimo, że sam PUL sprawuje się dobrze, to zdarzały się przecieki bokiem, bo jednak rozmiarowo były niedopasowane.
Pewnie powinnam kupić inny rodzaj wkładów i używanie byłoby przyjemniejsze, ale tego nie zrobiłam, z NB użytkownik już wyrósł i nie mam jak sprawdzić.
I uwaga na koniec - jedna z pieluch jest trochę większa niż 2 pozostałe, co nie przeszkadza w użytkowaniu.
Otulacz OS sprawuje się poprawnie, chociaż nie podoba mi się, że przy napach na górze materiał PUL się wywija na zewnątrz. Dzieje się to w pieluszkach wielu firm i nie jest to wada, aczkolwiek mnie trochę drażni, bo ubranko w tym miejscu się wybrzusza. W otulaczach NB też się tak wywija ale jakby trochę mniej, może ze względu na mniej materiału z uwagi na rozmiar właśnie.
-
Chustonoszka
To i ja dodam swoje trzy grosze
Posiadamy w swojej kolekcji 2 kieszonki i 2 otulacze Kokosi.
Kieszonki kupiłam używane, miały już odklejony pul i zaskoczyły mnie bardzo, bo nic nie przecieka. Miały być używane przy odpieluchowaniu w dzień, a używamy ich do spania
Choć są już wiekowe to jakościowo bardzo fajne.
Otulacze oba kupione były nowe. 1 otulacz sio nie dawno kupiony razem z wkładem bambusowym- bardzo zgrabna pieluszka, nasza odświętna, przeciekła nam tylko raz, ale z mojej winy, bo za długo trzymałam małą w jednej pieluszce.. Drugi otulacz kupiony ze 2 lata temu z pulu innego niż te obecnie. Tu się zawiodłam, ponieważ pul po niedługim czasie popękał i otulacz przecieka.. Wykonanie oczywiście bez zarzutu, tylko jakość tego pulu zawiodła...
Mamy jeszcze wkłady Kokosi z mikrofibry, są fajne, grube, mięsiste, pomimo,że to mikrofibra chłoną sporo.
Spokojnie mogę polecić wyroby firmy Kokosi
Uprawnienia umieszczania postów