Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 196

Wątek: Kokosi, aio, sio, otulacze, formowanki

Chustonówka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

To i ja skrobnę co nieco...
    *Kieszonki mamy te z wcześniejszej kolekcji bez przeszyć - są to nasze najlepsze kieszonki tego rodzaju, baardzo je lubię, zgrabniutkie a co dla mnie najważniejsze a właściwie dla mojego zaczynającego chodzić brzdąca - wąskie w kroku.
    *Z coolmaxem - materiał przemilusi i rzeczywiście daje uczucie chłodu - świetny wariant na upały,
    *otulacze - mamy osy te wcześniejsze - też jedne z naszych ulubieńszych, nic się nie odgniata, z wkładem czy zwykłą tetrą fajnie się układają (stosujemy tylko z wkładami), i wielki plus za zakładki z mikropolarku
    *formowanki bambusowa miękkość - mamy i te z panelem i bez i to od jakiegoś czasu moja największa miłość! Moim skromnym zdaniem są rewelacyjne i za nie Sylwii wręczyłabym złoty pieluszkowy medal! Stosujemy na dzień, bo są zgrabniutkie, wąskie w kroku, materiał jest bardzo elastyczny, super się dopasowuje i absolutnie nie krępuję nawet najbardziej wymyślnych wygibów malucha, a do tego są takie mięciuteńkie Jak dla mnie to absolutna rewelacja u nas sprawdzają się w 100%.
    *formowanki bawełniane- też fajne, bardzo ładnie chłoną (choć jednak bambuski u nas na 1 miejscu),
    *wkłady składane z froty bambusowej - baaardzo chłonne, jedne z ulubieńszych, po odpowiednim złożeniu (u nas potrzeba dużej chłonności z przodu) wkład do zadań specjalnych,
    * wkład składany bambusowa miękkość - podobnie jak formowanki, milusieńki, mięciutki, ładnie chłonie.
    * wkładki z coolmaxu - idealne na upały, stosuje je do otulaczy ale też w ciepłe dni do kieszonek z mikropolarem, żeby mały mikropolaru przy pupie nie miał.
    Jak najbardziej produkty z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, a Sylwii zazdroszczę umiejętności wyczarowywania takich cudeniek

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czy ktos kto uzywał otulaczy PUL zapinanych na bioderkach, może podzielić sie wrażeniami.... bo nie znalazłam nic tu. Przymierzam sie , ale sama nei wiem... Czy to jest wygodne? nie odciska się jak dziecko spi na boku? nie przeszkadza w zakłądaniu spodenek? Dzieki

Chustofanka Awatar wewiora
    Miejscowość
    Wlkp

Domyślnie

Mam taki otulacz (nawet na sprzedaż), ale słabo przetestowany, prawie w ogóle, bo mój starszy syn nie podzielał mojego nagłego entuzjazmu w kwestii wielo, więc nie miałam za bardzo jak wypróbować. Wiem tylko, że taki otulacz łatwiej założyć uciekającemu dziecku i samo dziecko raczej go nie rozepnie. Niestety w kwestii wygody dziecka nie pomogę, chociaż nie wydaje mi się, żeby dziecku było w nim źle. Mi taki sposób zapięcia odpowiadał i jakoś tak wizualnie bardziej mi pasował.
    Szymon 02.2012, Monika 08.2014

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja używałam dla cory otulaczy zapinanych na bioderkach fajnie sprawdzają się do formowanek które zwykle zapinana się na brzuszku, dzięki takim otulaczom nie tworzy się grube podwojne zapięcie na brzuszku.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

Moje doświadczenia z produktami Kokosi są słodko-gorzkie. Z wkładów składanych z bambusowej miękkości jestem super zadowolona, ale SIO kóre kupiłam nowe ze sklepu już nie bardzo mi się podoba. Pielucha wydaje się aż za delikatna. Zawsze przytrzymuję przy odpinaniu napki, bo wydaje mi się, że jak będę odpinać to oderwę razem z materiałem. Wkłady z SIO porozchodziły się na szwach i dziś przy odpinaniu do prania wkładu odpadła jedna napka.
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Może zgłoś do producenta zapewne nie będzie problemu z reklamacja.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

lina-reklamuj

Chustonówka

Domyślnie

Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje to pytanie, ale czy któraś z dziewczyn testujacych kieszonki kokosi mogłaby mi napisać czym się różnią te z przeszyciami od tych bez? Nie mam pojęcia na które się zdecydować...

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Pieluszki bez przeszyc sa zdecydowanie węższe w kroku niz te z przeszyciami.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustonówka

Domyślnie

Bardzo dziękuję za odpowiedź. A jeżeli chodzi o przecieki to jest jakaś różnica?

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Kieszonki bez przeszyc wymagają troche większej wprawy przy zakładaniu, inaczej łatwiej o przecieki. Ale pierwsze kilka tygodni wielopieluchowania to i tak czas skazany na naukę oraz przecieki

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za pomoc. W takim razie na początek zdecyduje się raczej na te z przeszyciami, bo boje się że nie ogarnę zakładania

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

A w jakim wieku jest twoje dziecko i na jakim etapie rozwoju motorycznego?

Chustonówka

Domyślnie

Ma dopiero 6 tygodni. Na razie testowałam tylko otulacze NB kokosi, ale powoli stają się małe więc myślę o czymś OS. Generalnie jeszcze nie wiem od czego zacząć, stąd moje pytania odnośnie kieszonek.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

kieszonki kokosi z przeszyciami są naprawdę spore w kroku, szersze od milovii. moim zdaniem dla takiego maluszka mogą być za szerokie. jeśli zdecydowałaś się już na tę markę, to radziłabym ci model bez przeszyć. zwróć tylko uwagę, jak dobrze założyć kieszonkę, żeby uniknąć przecieków. tu krótki instruktaż:
    https://www.youtube.com/watch?v=5GdtpmVecp0
    chodzi o wywinięcie mikropolarka do środka, bo gdy wystaje - jest źródłem przecieków

edit: kokosi ma też kieszonki w rozm. S. na pewno lepiej nadadzą się niż one size, który polecany jest od +/- 4 kg.
    http://www.chusty.info/forum/showthr...st-1-zapraszam (post #1)
    Ostatnio edytowane przez kustafa ; 02-10-2014 o 21:30

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za filmik, na pewno mi się przyda. Raczej nie będę kupować rozmiaru S, bo czuję że maluch szybko z nich wyrośnie, tak jak to było z rozmiarem NB. Wolę chwilę poczekać i inwestować już w OS.
    Zdecydowałam się na tą markę bo czytając forum większość z was jest z kokosi bardzo zadowolona. A ja jako totalne nemo pieluszkowe na razie kieruje się tylko waszymi opiniami

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Dobry wybór, Kokosi to świetna marka

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ja preferuję zdecydowanie kieszonki z przeszyciami. Mam m.in. Milovię i Kokosi i Kokosi nijak nie jest szersza od Milovii. Jak dla mnie są takie same.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Ja preferuję zdecydowanie kieszonki z przeszyciami. Mam m.in. Milovię i Kokosi i Kokosi nijak nie jest szersza od Milovii. Jak dla mnie są takie same.
    Hm, gdy ostatnio mierzyłam, w kroku miała 1 cm wiecej niz Milovia. Ale Sylwia zmieniała krój, wiec moze i ten wymiar jest rożny w roznych modelach Kokosi?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Hm, gdy ostatnio mierzyłam, w kroku miała 1 cm wiecej niz Milovia. Ale Sylwia zmieniała krój, wiec moze i ten wymiar jest rożny w roznych modelach Kokosi?
    Nie wiem. Mam dwie. Jedną jeszcze z czasów sprzed autorskich PULi. Drugą z wielorybkami, więc dość nową. Mają taką samą szerokość.

Uprawnienia umieszczania postów