Pokaż wyniki od 1 do 20 z 196

Wątek: Kokosi, aio, sio, otulacze, formowanki

Widok wątkowy

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pora na kilka słów ode mnie, bo tak sobie myślę, że pozostało mi mało rzeczy Kokosi do przetestowania - tyle mi się już nazbierało sylviontkowych rzeczy na półkach (zarówno tych dla kobiet, jak i dzieci) . Chociaż biorąc pod uwagę fenomenalny pęd sylviontka do wprowadzania innowacji, mój sylviontkowy nałóg może mnie wykończyć (finansowo) .

Nasz pieluszkowy stosik sylviontkowy wygląda obecnie mniej więcej tak (kilka rzeczy akurat było w praniu):

Od lewej: otulacze polarkowe, formowanki bambusowe z panelem z PULu i bez, formowanki welurkowe z panelem z PULu i bez, SIO, kieszonki (z mikropolarem lub bambusem od środka), na dole odpinane z boku trenerki (jedne synek akurat miał na sobie ), a na górze większość różnej maści wkładów.

Dla mnie pieluszki Kokosi to strzał w 10-tkę (a oprócz nich testowałam ok. 8 innych marek). Uwielbiam je! Otulacze polarowe są bardzo przewiewne, łatwo się spierają i ekspresowo schną. Formowanki bambusowe przekonały mnie swoją naturalnością i chłonnością. Z welurkiem bawełnianym było podobnie. Naszywane panele sprawiają, że wilgoć ładnie rozprowadza się wzdłuż wkładu. Alternatywą dla tych paneli są małe wkładki polarkowe, które wkładam pod wkład - spełniają taką samą funkcję. SIO i kieszonki to dobra rzecz na wyjścia, jeśli boimy się przecieków (u mnie kieszonki idą również na noc). Trenerki to nasz nowy zakup i, podobnie jak pozostałe pieluszki, skradły moje serce Nie robią dużej pupy, są zgrabniutkie, można ich używać samodzielnie albo z dodatkową wkładką bambusową, dzięki czemu stają się całkiem chłonne Możliwość odpinania z boku sprawia, że pieluszkę można łatwo zdjąć w razie grubszej wpadki

Pieluszki Kokosi mają różne rodzaje zapięć. My wolimy napy od rzepów, ale to już bardzo indywidualna kwestia. Dodatkowo pieluszki można zapinać z przodu lub z boku. Wkłady można zamawiać w dowolnych rozmiarach. W ogóle niesamowite jest to, jak wiele udogodnień można sobie opracować razem z Sylwią - tak, by pieluszki spełniały indywidualne potrzeby dziecka i opiekuna

Do pieluszek mamy też myjki - welurkowe i bambusowe. Oba rodzaje sprawdzają się świetnie. I pomyśleć, że 1,5 roku męczyłam się z gazą...!!!

Mogłabym tak jeszcze bardzo długo... Niebawem spodziewam się nowego członka rodziny i już się cieszę na myśl, że jeszcze tyle pieluchowania przede mną Z pieluszkami Kokosi to naprawdę przyjemność

Ostatnio edytowane przez Pat ; 02-07-2012 o 14:08

Uprawnienia umieszczania postów