Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 196

Wątek: Kokosi, aio, sio, otulacze, formowanki

Chustomanka Awatar vin-dit
    Miejscowość
    Mierzyn/Szczecin

Domyślnie

my tez mielismy kokosi pieluszki idealne- formowanki zgrabne i mega chlonne, kieszonki b.dobrze dopasowane i nieprzeciekajace.
    jedno ale-
    przestalismy uzywac, bo ok. 10kg zrobily sie za male! formowanki bambusowe w pasie zapasu mialy, ale za kuse... kieszonka tak samo...

tak wiec idealne, ale jak dla mnie max do 10-11kg. czyli nie OS.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
    Franek 02.2010, Marysia 10.2012, Michasia 07.2015

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vin-dit Zobacz posta
    my tez mielismy kokosi pieluszki idealne- formowanki zgrabne i mega chlonne, kieszonki b.dobrze dopasowane i nieprzeciekajace.
    jedno ale-
    przestalismy uzywac, bo ok. 10kg zrobily sie za male! formowanki bambusowe w pasie zapasu mialy, ale za kuse... kieszonka tak samo...

My mamy 11,5 kg i bardzo sporo zapasu (!) wiec waga nie jest tu chyba wyznacznikiem, raczej budowa dzieciaczka..
    Córa '12 Synuś '14

Chustomanka Awatar vin-dit
    Miejscowość
    Mierzyn/Szczecin

Domyślnie

no tak. ale u nas grube udka i wieksza pupka i nie daje rady..

Franek 02.2010, Marysia 10.2012, Michasia 07.2015

Chustonoszka Awatar pyriela
    Miejscowość
    Sokołów Małopolski

Domyślnie

Zamawiałam pieluszki KoKosi już 2x dlaczego bo są super. Zaczęło się od kieszonki a teraz na nocki mamy formowankę bambusową i otulacz wełniany XL.
    Kieszonka najzgrabniejsza i najmniejsza ze wszystkich jakie posiadam mimo to jest rozciągliwa i na 17miesięczniaka daje spokojnie radę. Polarek milutki szybciochem schnie.
    Formowanka bardzo chłonna, z dopinanym wkładem, super żywe kolory
    Otulacz wełniany XL z falbankami przy nóżkach co chroni doskonale przed przeciekami, przy zapinaniu jeszcze mam spory zapas więc raczej wystarczy na cały okres pieluszkowania.
    Kontakt z Sylwią przecudowny, radzi, pomaga szczegółowo w wyborze, profesjonalność na 100%

Chustofanka

Domyślnie

Zbieram się i zbieram, a wypadałoby jakąś recenzję napisać...Trochę mam moich prywatnych pieluszek KoKoSi i muszę przyznać, że to moje ulubione pieluszki - najlepiej leżą na moim szczupłym synkuMa teraz 8 kg i jeszcze w OS mamy duży zapas Bardziej szczegółowo:
    -otulacz OS z falbankami zapinany na bioderkach - nie odnotowałam przecieków, myślę, że dzięki falbankom; nic się nie odciska, zapięcie na bioderkach bardzo przydatne, łatwiej zapiąć na uciekinierze polarkowe zakładki przydatne, chociaż trochę się fałdują
    -kieszonka z mikropolarem bez przeszyć - zdarzają się przecieki, ale nie więcej niż w innych kieszonkach które mam, za to jest super zgrabna
    -SIO z przeszyciami z nowego pulu - pul super, miękki i jedwabistyIdea Sio bardzo fajna, jest to łatwe pieluchowanie - niestety w tej pieluszce najczęściej zdarzają się nam przecieki, nie wiem dlaczego Czasem założę lepiej to trzyma, a czasami nie - nie wiem, może moje dziecko jakoś bokiem sika
    - formowanka z froty bamb. - moja najchłonniejsza pieluszka, a nie jest przy tym jakoś strasznie napakowana Nockę wytrzymuje bez problemuUwielbiam ją,mam nadzieję,że za szybko nie stwardnieje
    -formowanki z dzianiny bambusowej i bawełnianej - jak nie wyschną mi nocne to te też dadzą radę, chociaż ja raczej używam ich na spacery itp., są super - chłonne, mięciutkie, zgrabne jak na taką chłonność, no i fajnie się naciągają. Mają fajny długi wkład dopinany, można sobie ułożyć więcej warstw tam gdzie potrzeba, plus można dołożyć wkład z mikropolarem z jednej strony - ma kształt klepsydry, więc prawie cała pupa ma sucho Są trochę większe niż reszta moich pieluszek KoKoSi.
    - wkłady bambusowe składane - bardzo je lubię, szczególnie takie z nowszej bardziej puchatej froty, mam i te większe i mniejsze, dla mojego dziecka mniejsze spokojnie wystarczają, schną całkiem szybko jak na bambus,
    - ręczniczki bambusowe - zalety j.w.,
    -wkłady mikrofibrowe składane mniejsze - fajna mięsista mikrofibra, można złożyć jak pasuje, schnie błyskawicznie

Edit - aby sprawiedliwości stało się zadość, informuję, że dogadaliśmy się z SIO - dałam szersze wkłady i zmniejszyłam rozmiar, w efekcie pielucha trzyma co ma trzymać Kieszonka też nie przecieka odkąd daję dodatkowy wkład
    W ogóle zaskoczona jestem, że dziewczyny się skarżą na mały rozmiar pieluszek Kokosi - ja przy praiwe rocznym dziecku mam wszystko spięte na najmniejsze napki i nie mam wątpliwości, że wszystko mi starczy do końca pieluchowania, a takie są zgrabne!
    Dodam jeszcze, że nowe wzory, które się ostatnio pojawiły są suuper
    Ostatnio edytowane przez Aisa ; 28-01-2014 o 17:27
    K. 5.02.2013 i E. 2.06.2016

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Oj ja się też zbierałam i to bardzo długo
    Było jeszcze ciepło, więc prałam pieluchę zużytą szybko ręcznie i wywieszałam na słoneczku. Zdążyłyśmy je więc trochę ponosić.

Pieluchy kiszonki:
    - bardzo zgrabne i malutkie, myślałam że będę musiała mojej córce w porywach 10kilowej zapinać na jakieś ostatnie napy, a tu okazało się, że na pierwsze jak ulał
    - naprawdę fajnie leżą i nie robią dużej pupy, skutkiem czego cześć spodenek na zlatywała
    - nie odnotowałam przecieków związanych z nieszczelnością PULu
    - jak pisałam było jeszcze ciepło i w tej kieszonce i wkładce z COOlmaksem pupa na serio była suchutka
    - ogólnie fajnie i szybko się ja zakłada, zapina

Wkłady:
    - mały wkład nam niestety nie wystarczał, jak córa sika to już sika i zazwyczaj pielucha jest od razu do zmiany
    - duży wkład z mikrofibry jest super chłonny, nic nie przeciekło nawet po wielkim siku!
    - duży wkład używałam też kilka razy do otulacza składając go na trzy jak tetrę i muszę przyznać, że wytrzymywał na prawdę długie przeprawy, cały równomiernie nasiąkał
    - ten drugi duży wkład nam jeszcze nie chłonnął odpowiednio, może dlatego że bambus musi jednak być kilkanaście razy wyprany, żeby chłonał jak należy

Wkładki:
    - Jak już pisałam wkładki były na prawdę sucha pupa, normalnie wkładek żadnych nie używam i zaskoczyło mnie to, że po jakimś małym siku na dworze w szczególności mogłam z marszu zapiąć nową pieluchę, bez ganiania i wycieranie pupy.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonówka

Cool

Ja zacznę od tego, że już sam kontakt z właścicielką firmy to przyjemność!!! Błyskawicznie i wyczerpująco odpowiada na każde pytanie i prośbę o radę. Ja jestem zachwycona!!!!!
    A co do produktów KoKosi, ja mam: wkładki laktacyjne, myjki welurowe i bambusowe, wkłady bambusowe składane większe, wkłady bambusowe średnie, kieszonki z mikropolarem. Wszystkim jestem zachwycona!!!!!!!!!! Wszystko kocham miłością wielką, obchodzę się z czułością i lubością!
    Wkładki laktacyjne- idealne! Nie wyobrażam sobie innych! Mięciutkie i przyjemne, na początku karmienia piersią, przy nawałach spisały się doskonale!
    Myjki welurowe i bambusowe- super! Myślałam, że będą ciut za małe ale w sam raz!
    Wkłady bambusowe-Uwielbiam te składane bo schną błyskawicznie. Wiadomo...intensywnie używając twardnieją ale chłoną super!
    Kieszonki!!!! Moje odkrycie!!!! Świetny krój, bardzo fajnie się układają, nic się nie wywija, zgrabne i piękne! Na żywo znacznie ładniejsze niż na zdjęciach. I te wzory...biedronki, serduszka..
    Polecam!!!
    A! I ceny!!! No, No...atrakcyjne!
    Teraz zbieram na formowanki

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vin-dit Zobacz posta
    jedno ale-

To dziwne, bo Witek ma teraz około 10kg (ubranka 80/86) i formowanki bambusowe mu zakładam jeszcze zmniejszone o 1 napkę Może to od kształtów konkretnego dziecka zależy? Kokosi OS Witek nosi jeszcze zmniejszane, tylko M-ka cała porozpinana, ale się jeszcze na pupie mieści.
    Witek 2012

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Wymagać od pieluchy, żeby pasowała na każde dziecko ważące określoną liczbę kg to jak wymagać od sukienki M, żeby pasowała na każdą kobietę ważącą 60 kg. Nie rozumiem takiego wymagania

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Po testach czas na recenzję.
    Testerka ma 7 miesięcy, waży coś pod 10 kg i ubranka na 80 już zaczyna nosić. Ogólnie jest dużym dzieckiem, choć nie grubym.
    Pierwsze wrażenia z oględzin pieluszek bardzo pozytywne. Są ładne, starannie uszyte. Spodobały mi się kolorowe napki. Wielkość pieluszek myślę, że standardowa jak na OS. Moja gwiazda nosi już większość OS na maksa rozpiętych i tutaj kokosi nie odbiegają od normy. Ogólnie kieszonki są bardzo zgrabne, wyglądają na mniejsze niż są w rzeczywistości. Pul jest miękki, polarek od środka też. Coolmax jest fajnym pomysłem, szczególnie na lato, gdzie polar mimo wszystko trochę grzeje.
    Wkłady bambusowe bardzo chłonne, szczególnie ten duży składany. Wkład mikrofibrowy składany chłonie ładnie, ale bez szaleństw. Porównywałam z wkładami mikrofibrowymi FB i te wytrzymują dłużej bez przecieków.
    Obie wkładki "sucha pupa" miłe dla skóry, spełniają swoje zadanie.

Dodatkowo testerka nie wyrażała sprzeciwów przy noszeniu testowych pieluszek, więc chyba nie ma zastrzeżeń

Dziękuję za możliwość testowania.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

napiszcie cos o tych nowych formowankach z dzianiny
    i bambusowych i bawelnianych najlepiej
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chusteryczka Awatar ewula
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Nasze wrażenia po testach:
    - kieszonki zarówno z coolmaxem, jak i polarkiem bardzo ładnie skrojone, choć mój syn powoli wyrasta (prawie 13 kg) mam w domu również 2 kieszonki, które bardzo lubię i sobie chwalę, niestety to już ostatnie podrygi, bo się robią za płytkie, właściwie chyba już są, ale jakoś nie mogę się przekonać, zeby je odłożyć dla maleństwa,
    - składany wkład bambusowy użyłam z kieszonką z przeszyciami i niestety nam przeciekł z przodu górą, ale syn się duuuużo napił przed spacerem, a do tego ma spore gabaryty. Wkład był ciężki i bardzo mokry, więc to nie jego wina
    - składany wkład z mikrofibry bardzo chłonny, czego się nie spodziewałam tylko trochę duża pupa się robi.
    - średni wkład mikrofibra+bambus również zadziwiająco chłonny, spisał się na medal
    - wkładki sucha pielucha spełniają swoje zadanie, ale bardziej mi się spodobała ta z coolmaxu

Do tego jak już pisałam w domu mam 2 kieszonki bez przeszyć, które uwielbiam i wkłady bambusowe: średnie i małe, które są moimi faworytami pośród wszystkich wkładów które mam - małe, zgrabne, cienkie, a chłoną rewelacyjnie.
    Adaś - 22.IV.2012 i Ania - 08.III.2014

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

to był mój pierwszy kontakt z pieluszkami kokosi i z niecierpliwością czekałam na ich przetestowanie, teraz czas na spóźnioną recenzję, tester- chłopiec, 16 miesięcy, waga 10 kg

- pul jest laminowany w taki sam sposób (mój ulubiony) jak w milovii, wzory ładne, oryginalne,
    - pieluszki starannie uszyte, napki kolorowe dzięki czemu nie ma problemu z odpowiednim dopasowaniem w pasie (mój mąż wiecznie ma z tym problem),
    - kieszonki na pierwszy rzut oka wydają się być małe, ale po założeniu dobrze się dopasowały,
    - w kieszonce z przeszyciami gumki nie są ciasno wszyte, jednak obcisnęły chude udka mojego szkraba, w ogóle ona jakaś nieproporcjonalna jest, bo przy max spięciu jest za mało miejsca na udka, stąd odciśnięte, jeśli zostawić taki krój panela to może w kroku zrobić węższą? wtedy byłoby więcej miejsca na grubsze udka,
    - w obydwu kieszonkach zanotowaliśmy spore przecieki, w pieluszkach bez przeszyć to u nas norma, ale z przeszyciami- hm, tu się rozczarowałam,
    - metka z instrukcją prania strzępi się,
    - wkłady bambusowy składany strzępi się, ale bambus nie jest sztywny,
    - wkład mikrofibrowy do składania nie strzępi się, mikrofibra jest mięsista, niestety się kłaczkuje,
    - wkład średni bambusowo- mikrofibrowy u nas użyty tylko jako dodatkowy,
    - wkładka "Sucha pupa" z mikropolaru w kolorze grafitowym- pupa rzeczywiście sucha, nie widać plam po kupie, ale łapie białe kłaczki z innych wkładów i format- pasowała tylko do kieszonki kokosi w delfinki, czyli tej z przeszyciami
    - no i wkładka "sucha pupa" z coolmaxu, świetny wynalazek, użyłam do zwykłej tetry, pupa gładka, oddychała, można by rzec pachnąca

podsumowując- fajne i kieszonki, i wkłady, ale nie powaliły mnie na kolana, choć kusi mnie żeby jeszcze dać szanse tej z przeszyciami,
    bardzo dziękuję za możliwość przetestowania

edit: zapomniałam całkiem, ale mamy jeszcze tetrę bambusową kokosi w sówki, super chłonna, mam wrażenie, że nawet nie wykorzystujemy jej możliowści, kupiłam ją na bazarku, bardzo zbitą i niestety po praniu ją rozciągałam, no i się rozdarła, ale chłonność nadal pierwsza klasa
    Ostatnio edytowane przez fensterka ; 28-11-2013 o 19:00
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

uff... po raz pierwszy od dawna dziecie poszlo spac przed 21, wiec mam chwile na nadrobienie zaleglosci

pieluszki testowalismy kilka tygodni temu, Mati mial wtedy jakies 20/21 mcy, wazyl ok 9,8kg, ubranka na 80.

- jesli chodzi o rozmiar (obu pieluszek), to nie ma zadnego problemu z zapieciem - zapinalismy na drugie napki od srodka liczac, wiec jeszcze by starczylo a starczylo, ale Gałgan chudziutka dupinke ma to inna sprawa jest. Spokojnie jednak moga sluzyc i maluszkowi i starszakowi - przynajmniej temu o niewielkich gabarytach
    - testowalismy sie tylko w nocy bo Gałgan mial wtedy ostra faze odpieluchowania (i nawet w nocy wstawal czesem na "si" - niestety przeszlo mu ;/) i stwierdzam z przykroscia, ze w pieluszce z pulem zanotowalismy znaczny przeciek - pizamka byla w srodku nocy do zmiany (mimmo uzycia potrojnego wkladu). Podobnie bylo z ta z coolmaxem. Moze to wina zlego zapiecia? moze powinnam ciasniej zapiac? Ciezko mi okreslic czy to wina pieluszki, sporego sika, czy kiepskiego zalozenia ;/ musialabym na paru nockach przetestowac - a tu raptem jedna byla...
    - wzornictwo jest boskie!
    - wklady same w sobie sa super - takie mieciutkie, a juz te z bambusem sa fantastyczne - jeden mam na wlasnosc (przywieziony ze Zlotu 2013 ) i bardzo go sibie cenie. Ze sie troche strzepi to przy bambusie ponoc normalne
    - wkladki sucha pupa - powtorze po poprzedniczkach: ten z mikropolaru to super sprawa - nie ma sladow po "GRUBSZEJ SPRAWIE", po uzyciu jednej i drugiej pupka pozostala sucha - nie zanotowalam specjalnych roznic w jakosci
    - pieluszki z coolmaxem, tak jak juz dziewczyny pisaly, to fajna sprawa na cieple miesiace, kiedy jednak pul troche grzeje. Ja pozostane , przynejmniej na razie - przy tych z pulem, od kiedy je odkrylam staly sie No1.

edit: A! no i jeszcze te kolorowe napki! dla mnie hicior! zwlaszcza przy mega ruchliwym (prawie) dwulatku. W koncu zapinanie pieluszki stalo sie latwiejsze, kiedy wiedzialam na jaki kolor zapiac

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jakiś czas temu kupiłam formowankę dzianinową i otulacz wełniany XL. Formowanka jest spoko, acz krój nie do końca mi odpowiada, bo przy ruchliwym dziecku trudno odpowiednio ułożyć ten długi wpinany jęzor, zawsze się coś poprzesuwa. Za to tkanina super, mięciutka, i nie sztywnieje póki co (bawełna). Otulacz XL bardzo się sprawdza do formowanek, wszystko się wygodnie mieści (dziecko 13 miesięcy, rozmiar ubranek 80/86, szczuplak około 10kg). W ogóle kocham wełniane otulacze od Sylviontko, zawsze zakładam na wyjścia, bo są niezawodne
    Witek 2012

Chustomanka Awatar Kinyya

Domyślnie

Nigdy nie mieliśmy pieluszek Kokosi, wiem że są mocno zachwalane na forum, dlatego cieszyłam się z możliwości przetestowania. Mamy w domu jakieś 25 chinek (Lulajbaby, Babyland i z ebay) i kilka formowanek TB oraz Pupeko, więc będę czasami do nich porównywać... Tak prościej

Po testach:

1. z coolmaxem wzór Białe delfinki

Przede wszystkim to moja pierwsza styczność z coolmaxem! I jestem przekonana, że jest rewelacyjny na lato, bo leciutko jakby "chłodzi". Aczkolwiek nie wiem czy mi się tylko wydaje, ale chyba przez brak polarka jakoś pieluszka szybciej jest mokra przy pupie... Chociaż to może kwestia większego siku W każdym razie ogromnym plusem tej pieluszki jest wzorek/tkanina zewnętrzna. Mamy różne kolorki i wzorki w chinkach, ale ta tkanina jest po prostu fajna, inna, chyba jakaś taka milsza w dotyku, bardziej miękka...? Podoba mi się ta pieluszka bardzo (tak wizualnie), dużo bardziej niż ta z metkami Kokosi. Mój synek coolmax postanowił przetestować dwukrotną kupą I plusem jest to, że chyba jakoś lepiej kupa się spłukuje...

2. z mikropolarem wzór Metki KoKoSi

Ta pieluszka w porównaniu do chińskich kieszonek ma nieco inny polarek. W chinkach polar jest albo taki mocno biały, gruby, miękki i puchaty, albo taki jasno kremowy jak z taniego polara Polar w Kokosi jest szary i nie wiem czy to kwestia długiego używania!? czy raczej taka jest... ale szkoda, że szara, bo wydaje się przybrudzona. I tu również mój syn zechciał przetestować 1x kupą (normalnie aż śmiać mi się chciało, zakładałam pieluszki w różnych porach, a jemu jakoś tak pasowało wtedy akurat... hihi). Tu kupka gorzej się czyściła i niestety, żeby wyrobić się w czasie pieluszki do testowania kolejnej osobie musiałam wysłać lekko przybrudzone - aczkolwiek jestem pewna, że przy kolejnym praniu przybrudzenie zejdzie, bo tak zazwyczaj bywa w kieszonkach.

Ogólnie rzecz biorąc: po wyciągnięciu pieluszek z koperty stwierdziłam, że są sporo mniejsze od chinek. I owszem, duża rzecz w tym, że wydaje się tak ze względu na gumki, które są bardzo spięte i mocno rozciągliwe (dzięki temu jestem przekonana, że nie ma problemu z "wylewaniem się" kupy i przeciekami, aż żal że nie miałam tych pieluszek do testów, gdy syn był chudzielcem i nam kieszonki chinki przeciekały bardzo mocno...), ale mimo wszystko - chinki mam zapięte na maxa (mówię o tych napkach na dole, a nie u góry) i są ok, mimo że nie jest to już taka malutka pupka ale Kokosi w pierwszym odruchu rozpięłam całkowicie, potem spięłam na drugie napki (czyli jedne zostawiłam rozpięte) i też jest w obu przypadkach do zaakceptowania, aczkolwiek myślę, że za moment rozpięlibyśmy je całkowicie, a potem... szybciutko stałyby się niestety za małe! Na bank syn wyrósłby z nich szybciej niż z chinek, które są przede wszystkim zdecydowanie wyższe i dzięki temu nie leżą tak jakby miały zaraz spaść czy jakby gniotły go przy skrętach ciała... a tak troszkę leżą Kokosi...

To co sprawia, że pieluszki wydają się mniejsze czyli gumki - są boskie!!! Jest to plus nad plusami! Bo nic pewnie nie wycieka, wszystko pięknie leży, pasuje na chudzielców i grubasów Fajnie się te gumki rozciągają. Jestem nimi zachwycona. I zachwycona jestem też gumką z tyłu od wewnątrz (tam gdzie się wkładkę wkłada), bo nie widziałam tego nigdzie, a dzięki takiemu patentowi i dużej przestrzeni wewnątrz, łatwo taką wkładkę wcisnąć nawet jeśli byłoby do grube prześcieradło (co oczywiście jest żartem!). Tylko zastanawiam się czy ta gumka z tyłu na wkładkę nie mogłaby być chudsza... bo nieco mojego leżącego syna odciskała na pleckach.

Napki... Przy pierwszym zapięciu nie mogłam zapiąć napek, bo... przydałaby się napka, która łączyłaby jedno uszko z drugim - czyli taka do zapięcia bardzo chudego chudzielca taka z wewnątrz i z zewnątrz do zapięcia... i tam gdzie jest wszyte logo w pierwszym przymierzaniu nie mogłam dopasować pieluszki bo jedną napkę zapięłam, a druga napka na uszku była w nieodpowiedniej odległości od tej napki, do której chciałam ją przypiąć. Jezu, jak to się trudno opisuje Jakby były jakieś wątpliwości, a chciałabyś wiedzieć o co mi chodzi to zachęcam Cię sylviontka do wykonania telefonu do mnie, może będzie prościej Fajne jest to, że napki są różnokolorowe (bez ładu i składu) - bomba! W końcu noszą je dzieciaki

3. wkład średni bambusowo-mikrofibrowy

Bardzo fajny. Wrzuciłam go specjalnie samodzielnie do naszej zwykłej chinki, żeby przetestować i porównać. Był fajny, aczkolwiek chyba na noc się nie nadaje. Testowaliśmy w dzień i myślę, że to dobry pomysł na spacer czy "bieganie" po domu (nie, mój 4-miesięczny syn jeszcze nie biega hehe), ale w sumie do kieszonki chyba lepszy byłby po prostu czysty bambus, bez mikrofibry.

4. wkład do składania bambusowy większy tzw. składany na 4

Z tego jestem BARDZO zadowolona. Nawet myślę o tym czy się w takowe nie zaopatrzyć... Może tylko cena mogłaby być niższa nieco... Choć ciut ciut. Złożyłam go i włożyłam do kieszonki. Był super, bo zazwyczaj tak samo chłoną moje wkłady bambusowe w połączeniu z mikrofibrowymi!

5. Wkład mikrofibrowy do składania 34x40

Co do tego wkładu to jestem jakoś tak mniej entuzjastycznie nastawiona. Złożyłam i włożyłam do kieszonki na dzień. Nie różni się niczym chyba od zwykłych chińskich wkładów, a cenę ma dużo wyższą... Z tym że nauczona jestem tego, że jak po wyciągnięciu z pralki coś jest niemal suche to ma niską chłonność... A wkładki mikrofibrowe z chin duuuużo mocniej są mokre niż ten wkład. Choć plusem jego jest to, że jest składany. Wszystko co składane wysycha krócej. Wkładki z chin nie rozłożę tak do suszenia

6. wkładka "Sucha pupa" z miropolaru w kolorze grafitowym

Wkładkami "sucha pupa" zarówno tą jak i drugą się niestety nie zachwyciłam. Wkładki testowałam dotychczas tylko z naszych formowanek i te są rewelacyjne - kiedy nawet formowanka jest super mokra to wkładka od strony pupy jest suchutka! Natomiast wkładki Kokosi niestety nie były mimo, że nie trzymałam synka długo w takiej pieluszce, więc sik dużo mniejszy...

7. i zobaczcie wkładkę "sucha pupa" z coolmaxu , jak będą się Wam podobać, to pomyślę nad wprowadzeniem

Wizualnie dużo ładniejsza wkładka "sucha pupa" to ta coolmaxowa, bo jest obszyta a nie tylko ścięta z materiału, ale moim zdaniem one po prostu nie działają, więc na bank bym nie kupiła.

Miało być szczerze, więc pojechałam po całości Pieluszki mi się bardzo podobały. Gumki przy kieszonkach oraz wkład składany mikrofibrowy to dla mnie multi rewelacja!!! Kiedy wchodzę na stronę Kokosi to myślę tylko o cudownych wzorkach i pięknych, miłych w dotyku materiałach. Szkoda, że cena taka, bo jak ktoś kupuje chinki to pewnie tak jak ja zależy mu na kasie W cenie 1 Kokosi mam 2-3 chinki, więc dzięki temu mogłam ich kupić zdecydowanie więcej niż kupiłabym takich za 50 zł... A to jednak też istotne. Choć te wzorki... "Niesforne psiaki" na przykład... Mmmmm...

DZIĘKUJĘ ZA MOŻLIWOŚĆ PRZETESTOWANIA!!!! :***

Edit: zapomniałam napisać. Moje dziecię ma 4,5 miesiąca (syn) i waży coś między 7,5 a 8 kg. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Kinyya ; 28-01-2014 o 10:40

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zapytuję Was o formowanki S, do jakiego momentu wystarczały Waszym dzieciom?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My mamy SIO bambusowe od Kokosi z bazarku. SIO jest niezawodne! Jeszcze nigdy nie zdarzył nam się przeciek i jest obecnie jedną z moich zaufanych pieluszek. A poza tym bardzo podoba nam się z mężem wzorek w piaskowe moro.
    Przyznam szczerze, że mam wielką ochotę wypróbować kieszonki Kokosi. Tylko martwią mnie Wasze opisy, że pieluszki Kokosi szybko robią się za małe (no, nasze Onesize SIO jest niemal na styk - mały ma ok. 9,5 kg). I tutaj jest moje pytanie. Czy ktoś posiada może starszą kieszonkę i jednocześnie jedną z najnowszych (sylviontko pisała, że najnowsze są trochę większe) i mógłby porównać ich wielkość?
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

ja posiadam nowa jest dłuższa, jeśli jesteś zainteresowana to mogę podesłać ci fotkę obu leżących obok siebie

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A, dziękuję, już nie trzeba, bo zamówiłam pieluszkę. Sama się wkrótce przekonam.
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Uprawnienia umieszczania postów