Strona 21 z 38 PierwszyPierwszy ... 11131415161718192021222324252627282931 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 420 z 752

Wątek: ILE CHUST?

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cały czas przeglądam wątek Sprzedam ale no kurczę pieniędzy brak a tyle tam ładnych rzeczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roma____ Zobacz posta
    Poczekaj a sama się dowiesz.
    Ja tez jakieś 2 miesiące temu nie mogłam pojąć po co komuś więcej niż jedna chusta! Teraz mam 7 i się sama z siebie śmieje
    A czy to wpływ chustoforum?
    Bo wiesz, rejestrując się kilka lat temu na forum miau byłam opiekunką jednej jedynej czarnej Kity. Teraz liczebność kotostanu zgromadzonego pod jednym dachem potroiła się, a w międzyczasie przez dom przetoczyły się dziesiatki tzw. tymczasów.

Ale chusty jakoś mnie nie ruszają mnie tak, jak koty.
    Tak, jak nie ruszają mnie (powiedzmy) niebieskoocy blondyni, bo wolę brunetów i już. Patrzę na te zdjęcia, stosiki, zamotane, niezamotane, próbuję się w czymś zakochać - i nic, nic, zimne złe serce nie drgnęło, ni chu-chu. Ale nosić w chuście lubię, wręcz uwielbiam, ale to już chyba inny temat.

Natomiast przechodząc obok witryny sklepu z butami mimochodem czuję mrówki na plecach i jakaś tajemnicza siła ciągnie mnie do środka. Myślę, że powinnam sobie jakąś podręczną opaskę na oczy zamówić, lub coś w tym guście.
    Ostatnio edytowane przez Agaleno Wwa ; 06-06-2012 o 12:46
    Moje blogopisanie:
    www.przemijalnik.blogspot.com

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agaleno Wwa Zobacz posta
    A czy to wpływ chustoforum?
    Bo wiesz, rejestrując się kilka lat temu na forum miau byłam opiekunką jednej jedynej czarnej Kity. Teraz liczebność kotostanu zgromadzonego pod jednym dachem potroiła się, a w międzyczasie przez dom przetoczyły się dziesiatki tzw. tymczasów.

Ale chusty jakoś mnie nie ruszają mnie tak, jak koty.
    Tak, jak nie ruszają mnie (powiedzmy) niebieskoocy blondyni, bo wolę brunetów i już. Patrzę na te zdjęcia, stosiki, zamotane, niezamotane, próbuję się w czymś zakochać - i nic, nic, zimne złe serce nie drgnęło, ni chu-chu. Ale nosić w chuście lubię, wręcz uwielbiam, ale to już chyba inny temat.

Natomiast przechodząc obok witryny sklepu z butami mimochodem czuję mrówki na plecach i jakaś tajemnicza siła ciągnie mnie do środka. Myślę, że powinnam sobie jakąś podręczną opaskę na oczy zamówić, lub coś w tym guście.
    Napewno forum ma wpływ. Stajesz się częścią jakiejś społeczności, zaczynasz z czasem życ jej życiem, same w dużym stopniu się nakręcamy z tymi chustami. Ale kiedy duzo nosisz chusty są jak buty - fajnie miec wiele modeli i kolorów, o jakości nie wspomnę Przez ostatni rok jak motałam młodego w kiesoznce nie kupowałam zadnych ciuchów - choć wcześniej byłam zakupoholiczką pracującą w dodatku w odzieżowej sieciówie szafa mogła nie przeżyć kolejnej wypłaty Chusty zajmują zdecydowanie mniej miejsca A odkąd nosze na plecach widzę, że w odziezy braki pewne nastąpiły i powoli uzupełniam Dodatkowo chusty mogą służyć za lokatę kapitału. Kiedy zabrakło kasy na naprawę samochodu i ubezpieczenie, a ja sprzedałam 3 szmaty P. spogląda na mnie i na nie łaskawszym okiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    Dodatkowo chusty mogą służyć za lokatę kapitału. Kiedy zabrakło kasy na naprawę samochodu i ubezpieczenie, a ja sprzedałam 3 szmaty P. spogląda na mnie i na nie łaskawszym okiem
    Ha, jest to myśl! Używane buty trudniej sprzedać, a używana chusta ma swoją duszę, historię. A mozliwe, że jakaś tam chusta od producenta xx z serii yyy za lat dwadzieścia stanie się unikatem (o ile nie zeżrą je szafowe robale)? Mój osobisty małżonek kolekcjonuje stare aparaty fotograficzne i stare zegarki. Wyławia na e-bay'u jakieś sobie tylko wiadome okazy i mamy tego pełną szafę. Często wchodzi na e-baya gdy ma paskudny humor, gdy coś go gryzie. Ja już przestałam się temu zjawisku dziwić. Mam nadzieję, że za trzydzieści lat będziemy milionerami, ha, bo te okazy z czasem obrastają w wartość (hope so!). Zapytałam kiedyś - po co to robi? I odpowiedział mniej wiecej tak:
    Bo w tym jest jakaś magia, a poza tym fun, bo zaspakajam swój instynkt łowiecki.

Rozumiem, że z chustami może być podobnie?
    Ostatnio edytowane przez Agaleno Wwa ; 06-06-2012 o 20:52
    Moje blogopisanie:
    www.przemijalnik.blogspot.com

Chustoholiczka

Domyślnie

oj może

Chustonówka

Domyślnie

O rety, jakie tu zbiory

Ciekawe czy wraz z długością pobytu na forum zwiększa się zapotrzebowanie na ilość chust.

Ja mam trochę różności, ale wszystkie w liczbie pojedynczej: elastyk, tkana, kółkowa, pouch i ergo. Brakuje mi jeszcze MT do kolekcji. Może kiedyś

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

A pomyśleć, że 3 lata temu nie miałam żadnej jeszcze szmatki...
    Dziś...to słodka tajemnica. W każdym bądź razie usprawiedliwiam się tak samo-to na warsztaty .

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Zredukowałam się do 15. Szesnasta w drodze
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

ja na szczęście coraz mniej

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Policzyłam jeszcze raz. Jednak 16. W drodze siedemnasta

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nocka Zobacz posta
    O rety, jakie tu zbiory

Ciekawe czy wraz z długością pobytu na forum zwiększa się zapotrzebowanie na ilość chust.
    Nie u kazdego. Dla mnie chusty i nosidla to przede wszystkim artykuly ^praktyczne. Mialam 2 chusty wiazane, 1 elastyczna, MT, tonge, Backpack Babylonii i Manduce. Teraz w zasadzie uzywam tylko Manduki, 2 chusty pozyczylam, a Bacpack sprzedany, a reszta lezy i sie kurzy.
    Nie mam manii zbieraczej.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hainaut Zobacz posta
    Nie mam manii zbieraczej.
    A ja na maksa Przy czym jest to mój pierwszy w życiu kolekcjonerski nałóg. I dostarcza mi on wielu pozytywnych emocji

Chustomanka

Domyślnie

U mnie stosik cały czas się zmienia, jedna przychodzi inna odchodzi. Dzięki temu mam tylko 3 chusty i MT. Chociaż gdyby było mnie stać, byłoby ich duuuuużo więcej

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

My w porównaniu do co poniektórych to jesteśmy w dolnej granicy a i tak mąż dziwi się po co AŻ tyle
    Mamy 4 szmatki i MT
    Tylko tęcza może mnie złamać
    Ostatnio edytowane przez kerna ; 23-08-2012 o 16:44

* Liwia * (03.01.14)
    Misiek 31.08.2008
    Lusia 06.09.2010 Pola 01.04.15 Kajka 07.06.17

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

z czasem opanowałam swoje chustoświrstwo już się prawie wcale nie nosimy, ale i tak na stanie pozostało 5 szmat i ukochany MT
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

dianek
    Guest

Domyślnie

Jedna elastyczna i Manduca... pieron nie lubi chusty i kropka :/ a Manduca jest cacy ale tylko jak tata nosi... eh...

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

2 wiązane
    1 kółkowa (ale chcę ją sprzedać)
    1 bondolino

W planach jakieś 10 wiązanych, bo mi się marzy próbowanie wszystkiego .

Chustomanka Awatar Roma
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

8 wiązanych
    1 kółkowa
    Justyna.
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
    Adam
    16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014

Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

uffff z 30 zeszłam do 19 i jeszcze 6 bym sprzedała nie jest źle
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

5wiązanych z czego jedną chcę sprzedać na pewno(albo na apaszkę przerobię) i dwie też bym mogła puścić
    2 kółkowe - jedna wypożyczona na stałe
    czyli chętnie zostałabym przy 2 i kółkowej

Uprawnienia umieszczania postów