Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: bawełna 100% czy DIAMENT BAMBUSOWY?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie bawełna 100% czy DIAMENT BAMBUSOWY?

macie? jesteście zadowolone? jaką wybrać?
    Która lepsza i czym tak naprawdę się różnią (oprócz składu)??
    dzięki za odpowiedzi!
    początkująca

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

na początek polecam bawełnę
    zaczynałam od nati diament z bambusem, chusta fajna, ale z perspektywy czasu nie polecam jej jako pierwszej, chusta nie wybacza błędów

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

ja też zaczynałam od nati diament z bambusem i mi się sprawdziła; bawełnę miałam dopiero później
    i mogę polecić bambusa na początek- można go opanować

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

ja bym wybrała bawełniane paski
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja się zawsze zastanawiam, czego tam ten diament Wam nie wybacza, że mi jednakowoż wybaczał - to też moja pierwszatkana, zresztą od dwóch lat wciąż u mnie...

Jedna co prawda to prawda - bardziej uniwersalny bawełniany pasiak - bo grubszy i bardziej nośny, do tego bambusy diamentowe są węższe (co jest plusem przy maluchu ale może komuś brakować szerokości przy plecaczkach) no i może ciut takie "śliskie".

Biesz co Ci serce podpowiada, rozum w kwestiach chust niewiele ma do powiedzenia
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Ja się zawsze zastanawiam, czego tam ten diament Wam nie wybacza, że mi jednakowoż wybaczał - to też moja pierwszatkana, zresztą od dwóch lat wciąż u mnie...

Jedna co prawda to prawda - bardziej uniwersalny bawełniany pasiak - bo grubszy i bardziej nośny, do tego bambusy diamentowe są węższe (co jest plusem przy maluchu ale może komuś brakować szerokości przy plecaczkach) no i może ciut takie "śliskie".

Biesz co Ci serce podpowiada, rozum w kwestiach chust niewiele ma do powiedzenia
    no właśnie o tą śliskość chodzi
    jak się przykładałam do wiązań to było super, chusta trzymała jak trzeba
    a jak dziecko zaczęło mi sie wiercić przy wiązaniu i wiązałam bardziej niedbale, to po spacerze osiadała, miałam spore luzy - wiem, to moja wina i kwestia złego wiązania, ale w bambusie zawsze było to bardziej widoczne niż w bawełnie. Teraz, z perspektywy czasu wiem, że trzeba porządnie dociągać, zawsze, nie tylko pierwsze kilka wiązań że rutyna nie zawsze nam służy no i że można poprawić w trakcie noszenia, jak cos mi nie pasuje

Uprawnienia umieszczania postów