macie? jesteście zadowolone? jaką wybrać?
Która lepsza i czym tak naprawdę się różnią (oprócz składu)??
dzięki za odpowiedzi!
początkująca![]()
macie? jesteście zadowolone? jaką wybrać?
Która lepsza i czym tak naprawdę się różnią (oprócz składu)??
dzięki za odpowiedzi!
początkująca![]()
na początek polecam bawełnę
zaczynałam od nati diament z bambusem, chusta fajna, ale z perspektywy czasu nie polecam jej jako pierwszej, chusta nie wybacza błędów
ja też zaczynałam od nati diament z bambusem i mi się sprawdziła; bawełnę miałam dopiero później
i mogę polecić bambusa na początek- można go opanować
ja bym wybrała bawełniane paski![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Ja się zawsze zastanawiam, czego tam ten diament Wam nie wybacza, że mi jednakowoż wybaczał - to też moja pierwszatkana, zresztą od dwóch lat wciąż u mnie...
Jedna co prawda to prawda - bardziej uniwersalny bawełniany pasiak - bo grubszy i bardziej nośny, do tego bambusy diamentowe są węższe (co jest plusem przy maluchu ale może komuś brakować szerokości przy plecaczkach) no i może ciut takie "śliskie".
Biesz co Ci serce podpowiada, rozum w kwestiach chust niewiele ma do powiedzenia![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
no właśnie o tą śliskość chodzi
jak się przykładałam do wiązań to było super, chusta trzymała jak trzeba
a jak dziecko zaczęło mi sie wiercić przy wiązaniu i wiązałam bardziej niedbale, to po spacerze osiadała, miałam spore luzy - wiem, to moja wina i kwestia złego wiązania, ale w bambusie zawsze było to bardziej widoczne niż w bawełnie. Teraz, z perspektywy czasu wiem, że trzeba porządnie dociągać, zawsze, nie tylko pierwsze kilka wiązańże rutyna nie zawsze nam służy
no i że można poprawić w trakcie noszenia, jak cos mi nie pasuje