cały czas regularnietylko gdy idę po zakupy większe - wybieram wózek, ale i tak nosidło pod wózkiem na wszelki...
obawiam się też że zimą wózek nie da rady więc będę nosić w manduce...
cały czas regularnietylko gdy idę po zakupy większe - wybieram wózek, ale i tak nosidło pod wózkiem na wszelki...
obawiam się też że zimą wózek nie da rady więc będę nosić w manduce...
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
no ja Marię też (zaraz skończy 4 lata),ale nie mam już siły,więc staram się ograniczać to do minimum,szczególnie,ze Marylkę wtedy też muszę,pół godziny 17 kilo,potem pół 16 kilo i wymiękam![]()
Pola ma ponad 3lata i nosimy się nadal, choć już nie tak intensywnie![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
na chustozlocie "biegłam" z Mateuszem...
ale zwykle to tata go nosi. no, nie na co dzień - ale jak nas wywiej na jakąś dłuższą wycieczkę, to zawsze mamy 2 chusty ze sobą.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
No chustopróchno po prostu.
Za chwilkę trzy latka i ciągle nosze, prawie codziennie.
Krzysia noszę regularnie. Hanie ostatnio nosiłam w gorach w sierpniu. Miała wtedy 4 lata i 2 miesiące. Miałam wygodne i duże nosidlo a wolałam i tak w karaibskich rybkach lub w azurze w prostym plecaku.
Na razie tylko 2 lata i 4 miesiące, ale jeszcze trochę się chyba ponosimy![]()
Młody to chuścioch pełną gębą. Jak tylko wychodzimy w miasto to się niesiemy. Spacery przydomowe też zazwyczaj się kończą noszeniowo.
Starsza się na stare lata zachustowała. No więc np. dzisiaj targałam 17 kilosów z przedszkolaAle to raczej okazjonalnie. Przytulasy poprzedszkolne, przytulasy przedwieczorne, późny powrót do domu. No takie sytuacje. I starszą generalnie wolę w chuście, młodszego - obojętne. W sumie na przejazdy typu tu wyjąć, żeby pobiegał tu znowu na plecy to wolę mt.
Mąż nosi tylko w mt.
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
krótko,bo niecałe 2 lata.
Mam nadzieje, że moja mała będzie chciała się długo nosić, teraz ma rok i to uwielbia noszenie, jak wyciągam chustę to piszczy z radości i wyciąga rączki do góry![]()
ja nosze krotko bo 8 miesięcy, ale was dziewczyny podziwiam, tez tak chce
my chyba ponad 1,5 roku później sporadycznie, mi jednak plecy dokuczają i również zrobił się bardziej na "na ręce" i do wózka też z chęcią, choć staram się rzadko brać wózek, tylko jak gdzieś daleko idziemy, a tak to auto, nóżki albo moje ręce (to też ciężko, dla mnie 13kg to już dużo)
Za każdym razem kiedy nosze Franka, zastanawiam sie, co zrobić i kiedy jeszcze żeby nosić go więcej. Porównać to moge tylko z karmieniem , ten sam rodzaj bliskości.
Maciek dalej chętnie wskakuje na plecy, ja też wolę go zapakować niż na rękach nosić. Dziś np. z auta musiałam 2 śpiacych dzieci wtargać na 2 piętro... duże na plecach, małe z przodu i do tego pies luzem
Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011
Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice
3 lata noszenia stukną w listopadzie i nosimy się regularnie, mam nadzieją, że do 4 urodzin donosimy
dzisiaj ważyłam małą - równe 11 kg, więc jest szansa
„Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08