Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 71 z 71

Wątek: pieluszki wielorazowe

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

czesc dziewczyny,
    niedlugo bede mama i chcialabym skompletowac jaksi fajny zestaw pieluszek dla mojego malego, najmniej zorientowana jestem w kwestii pileuszek formowanych, takich frotte lub flanelkowych, w ktorych czuc, ze jest mokro, najlepsze bylby takie ktore dobrze chlona i nie powiekszaja pupy o 10 rozmiarow, wizualnie podobaja mi sie pieluszki chyba wszystkich firm, ktoras napisala, ze TotsBots nie robia wielkiego odwloka i dobrze chlona, a w pieluchach Storchenkinder ma sie wielki odwlok? jak wypadaja Imse Vimse i Motherease? a mala bambusowa P'tits Dessous jest rzeczywiscie mala? i jak wypadaja w suszeniu? kurcze w glowie juz mi sie kreci od tych pieluszek, szkoda, ze nie ma jakiegos rankingu czy cus .... moze ktorejs z Was sie bedzie chialo odpowiedziec, nie mialam pojecia, ze jest az taki wybor
    5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej!
    Nie wiem jakie pieluszki dobrze sprawdzają się dla noworodka, bo zaczęłam używać wielorazowych jak Hania miała 5 miesięcy. Kojarzę tylko, że dziewczyny pisały, że na początek lepiej kupić pieluszki w najmniejszym rozmiarze, te typu one size dla noworodka są za duże.

Natomiast dla starszych dzieciaków polecam Storchenkinder - są baaardzo chłonne. Rewelacyjne są też pieluszki kieszonki (w tych dziecko ma prawie sucho) - ja posiadam tylko 1 bum genius, ale jestem bardzo zadowolona.

Mam frotkową z Imse Vimse - po kilku praniach całkiem nieźle się spisuje, chociaż nie aż tak dobrze jak Storchenkinder.

Tyle moich wrażeń, chociaż przegląd mam niewielki

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

dziewczyny, sprawa jest w sumie prosta: z pieluszkami jest jak z chustami, każdy ma swoje ulubione.
    ja zawsze zalecam na początek kupienie sobie zestawu kilku marek, a potem stopniowym dokupowaniu zgodnie z preferencjami. często pierwszym impulsem jest kolor, ale potem szybko dochodzi się do wniosku, że to nie jest najważniejsze. pieluszki są już w polsce powszechnie dostępne i ich dokupienie na bieżąco nie stanowi najmniejszego problemu.
    polki mają też awersję do "dużej pupy". dziewczyny, jeszcze nie tak dawno wszystkie dzieci biegały z odwłokami kilku warstw tetry i nikomu to nie przeszkadzało. czy tak bardzo zależy wam na tym, żeby nikt nie zobaczył, że wasze dziecko ma na sobie piękną pieluszkę z materiału? wasze dzieci musza wyglądać jak te pampersowe?
    najważniejsze w pieluszce jest to, aby była chłonna, zdrowa i wygodna dla dziecka. nawet najpiekniejszy kolor świata nie poprawi wam humoru, jeśli pieluszka po jednym siusiu przecieknie, albo kupka natychmiast wypłynie. no i jeszcze jedno: nie można mieć wsyztskiego na raz, czyli opcji taniej w postaci pieluszki one size i malutkiej pupy u noworodka. jeśli któraś z was koniecznie musi mieć malutka pieluszkę to musi kupić przynajmniej dwa zestawy w okresie pieluchowania dziecka. to samo dotyczy dzieci, które rodzą się z małą wagą. dobrym rozwiązaniem jest wtedy używanie przez jakiś czas pieluszek do składania, a potem przejście na pieluszki one size. oczywiscie pieluszki one size też różnią się między sobą wielkością i niektóre pomimo informacji producenta dla noworodka poniżej wagi 4-4,5 kg nie będą się nadawać. ale to już rola sprzedawcy, aby was o tym poinformaować, jeśli zapytacie. zreszta macie prawo zwrócić nieużywana pieluszkę, jeśli wyda wam się zbyt duża.

oczywiście kolorek nie jest bez znaczenia, nie ma powodu, dla którego nasze dziecko nie miałoby wyglądać pięknie
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

przyszly wreszcie do mnie konopne babeco w rozmiarze 1 i sa juz prawie na styk -a dziecka drobna jest. wiec beda pasowac nawet na najdrobniejsze noworodki. nadal maja przecene i pieluszki sa tylko po 5 funtow! maja taka wpinana wkladke z mikropolarkiem ze strony pupki -wiec mozesz miec opcje sucho, a jak nie to inna wkladka, mozna tez pewnie i bez zadnej wkladki.
    http://www.babeco.co.uk/ShapedNappies.html
    -----Helena 10 12 2007-----

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item350673516_baw ... o_uzy.html
    dziewczyny, co to jest?spotkałyście się z takimi pieluchami?
    w ogóle nie mam doświadczenia, rozumiem, że są na nie konieczne otulacze, ale szukałam nazwy firmy w necie żeby poczytać i nic

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

magda, też nie znam niestety. w stanach jest bardzo dużo różnych pieluszek. niestety ci nie pomogę. moje doświadczenie mi podpowiada jedynie, że będą dosyć długo schły, bo bwaełna zszyta jest na stałe w kilku warstwach.
    trzeba na nie rzeczywiście otulacz.

cóż cena kusząca...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Ania, nieoceniona jesteś , tak optowałam, że będą długo schły
    a tak w ogóle mam pytanko: frotowa lenya jest niedostępna w Twoim sklepie, kiedy można się jej spodziewać, bo zrobiłabym zamówienie już wszystkiego, co teraz bym chciała, na raz
    dzięki za spojrzenie w linka

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

napisałam ci pw.

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

Domyślnie

no dobra
    przebrnelam przez wasze posty i cos mi tam swita ale jeszcze nie wiem w ktorym kosciele...

sprawa wyglada tak
    ilosc pampersowa jaka produkuje nasz dziecieca fabryka zaczyna przechodzic moje najsmielsze oczekiwania dlatego postanowilam przejsc na wielorazowki ( pampery okazjonalnie na wyjscia czy podroze)

w posiadaniu mam Ignacego 16 miesiecy oraz Lule 5 miesiecy

poki co mam bum geniusa od ani ale chce wiecej
    powiedzcie ile sztuk wszelakich pieluch trzeba zakupic dla mojej ekipy i jakie polecacie

znalazlam takie zestawy w sklepie w us i zastanawiam sie czy nie nabyc takowego na poczatek zeby zorientowac sie co i jak
    ale jaka ilosc na poczatek ?

poniewaz mam rozne wiekowo dzieci myslalam o one sizeach zeby bylo wygodniej i szybciej
    ale wiadomo ze to tylko moje farmazony

tutaj link do super strony pieluchowej ( tutaj akurat zestawy startowe) : http://www.cottonbabies.com/product_inf ... cts_id=769

help!!!
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

przy dwójce zdecydowanie potrzebujesz one size, zeby się nie zastanawiać co któremu dziecku aktualnie masz ubrać. pozwoli ci to też na zredukowanie liczby posiadanych pieluszek.
    przy dwójce polecam ci raczej kieszonki i formowane, bo na składanie możesz nie mieć "nerwów'
    jeśli chcesz w 100% przejść na wielorazówki to dla dwojga potrzebujesz jakieś 20 sztuk.
    możesz zacząć od 10 i stopniowo dokupować. ja zdecydowanie polecam ci mix różnych marek.
    Pieluszki, które wybrałaś są super, ale ja uważam, że lepiej zestaw skompletować samemu. w tych gotowych zawsze znajdzie cię coś,c zego nie potrzebujesz. i tak np. bumgenius all in one schnie dwa dni, jest super, pięknie chłonie no i bawełna organiczna, ale właśnie suszenie jest megadługie. dłużej schną mi tylko trenerki imse wimse.
    kissaluvs są świetnie, ale nie one size, więc sprawdź czy obydwoje dzieci załapie się w jeden rozmair.

no i pamietaj o cle. ceny są tam bardzo atrakcyjne, tylko pozazdrościć, ale jak doliczysz przesyłke i cło to ci może wyjśc drożej niż w europie...

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

Domyślnie

ciotki akurat polecialy na komunie do synka kuzynki
    stad te szalenstwa

dziekuje aniu- jak zwykle zreszta

aha
    jeszcze pytanie o dodatkowe wkladki, konopne, bawelniane???
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Uprawnienia umieszczania postów