Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Skośnokrzyżowa Nimar

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

No to teraz ja
    Na macanie faktycznie podbna do nati. Po praniu troszkę zesztywniała i za mało udało mi się ponosić, żeby zobaczyć jak szybko zmięknie. No ale kwalifikuje się na fajną, miękką chustę.
    Testowałam na starszej (pod 18 kilo) bo mi jakoś tak wyszło. Wrażenia pozytywne. Nosiłam Dusię tak 30-40 minut bo akurat miała ochotę się poprzytulać i ramiona mi nie odpadły. Może nie jest to megaśny szmatan, ale dociąga się dobrze, ładnie pracuje. Nie jest cienizną i nie wbijała mi się w ramiona. Było, mogę śmiało powiedzieć, komfortowo. No zakładam, że 18 kilo dłużej niż godzinę bym chyba nie poniosła, więc na ten czas noszenia, który ja jestem w stanie przeżyć było w porządku.
    Środek zaznaczony, moim zdaniem, fantastycznie. Fatycznie mógłby być ten znaczek też przy drugiej krawędzi. Ale sam pomysł świetny. Bardzo mi się spodobał. Haft na ogonie śliczny Szkoda, że tak mało go widać. Kolor... o gustach się nie dyskutuje, ale mnie się bardzo podobał.
    Instrukcja. Mam papierową. Jest zrobiona przyzwoicie Aż tak super dokładnie się nie wczytywałam... niestety, ale wizualnie jest w porządku. No, może fotki mogłyby być trochę większe.

Myślę, że chusta na 5 spokojnie zasługuje. No w każdym razie mnie nosiło się dobrze. Duuuży plus za haft i zaznaczenie środka.

Fotka jest jaka jest bo mi się Duśka nie dała przyzwoicie podociągać. Postarałam się zrobić fotki haftów bo mnie zachwyciły (nawet to skojarzenie z gołębiem mi nie przekadza )

www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

ciekawie wygląda ta kontrastowa nitka użyta do podszycia
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Postaram się krótko: jestem bardzo zadowolona.

Chusta ma taki kolor, że aż bije po oczach, serio, z koperty aż poblask niebieskości szedł Hafty ładne, odszycie porządne.
    Materiał jeszcze sztywny i lekko szorstki, mimo tego dociąga się łatwo i pięknie, opatula, trzyma jak złoto i nosi bardzo wygodnie.
    Mnie brakowało zaznaczenia środka po obu stronach chusty i chętniej widziałabym ją w pasiaku, ale to kwestie kosmetyczne.
    Długość - 5m od końca skosu do końca skosu. Skosy - 0,5m każdy, więc po prostokącie zostaje 4m. Dla mnie - rozmiar ok. 42 i 170cm wzrostu - było przykrótko na plecak z krzyżem i 2x, bo z węzłem na ogonach już, a w plecaku prostym ciągnęłam ogony za sobą. Latem bym się nie przejęła, ale jesienną porą musiałam uważać.

Instrukcja napisana ok, trochę mało rodzajów wiązań, a jakość wiązań pokazanych na zdjęciach pozostawiała, według mnie - niefachowca, sporo do życzenia.

Nosiłam do ostatniej chwili z ogromną przyjemnością, a kusiło mnie ponosić dłużej pod jakimś byle pretekstem, chociaż taki niebieski to nie moja bajka Mogłabym taką mieć. Dzięki za testy!
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

To teraz ja.

Kolor - piękny - uwielbiam takie niebieskosci morskie, wyraziste. Bardzo ładny haft.

Chusta mięciutka, jak dla mnie... za miekka. Wolę bardziej twarde, zbite, mięsiste.

Co prawda już sie nei nosimy tak długo - testowalismy chuste na plecaku prostym, plecaku z krzyżem i 2x - nasze ulubione wiazania. We wszystkich przypadkach było fajnie - nic nie opadao, nie wpijało sie w ramiona, jednak wolę twardze chusty, grubsze. Byc moze to wina tego, ze jestem przyzwyczajona do twardszych chust - np. lany.
    A moze gdyby Wojtek był mniejszy i mniej się kręcił?
    Dla mnie chusta była troche za długa, nie lubieę ogonów.

Plecaiłabym początkujacym noszącym;

chuscie daję 4 - dla mnie jest za cienka.
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

1) wrażenia wizualne - w porządku. Kolor moze nie do końca mój, ale chusta ładnie obszyta.
    2) Haft jako środek - chyba wolę metkę, haft jest dość sztywny i kiepsko wygląda na drugiej stronie. haft na brzegu moim zdaniem totalnie zbędny, nie widać go właściwie jak się nosi, ale to szczegóły.
    3) Miękka, ładnie się układa, dociąga itp.
    4) nosi dobrze, małego (8,5) nosiłam przez ponad godzinę. Opadł, ale nie jakoś drastycznie.
    Generalnie dobra chusta.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka Awatar aniołka2009
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

Super kolor - mogłabym nosić zamiast bluzeczki
    HAft- fajny, ale niewidoczny
    oznakowanie środka - ok

Troszkę sztywna. Dociąganie szło wolniej i mozolniej niż jestem przyzwyczajona. Nosiłam 8 kg i w efekcie mojej ciężkiej pracy nic się nie wrzynało ani nie luzowało. Trzyma super.
    Wolałabym mniejsze skosy.

Dziekuję za możliwość testowania

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Chusta fajna, miękka, tylko kolor nie mój zupełnie. Hafty do mnie nie przemawiają. Też wolę metki
    Nosiłam 8,5 kg prawie 2 godziny przy lepieniu swiatecznych pierogó. Chusta dała radę! Nic się nie wrzynało i nie opadło
    Dzięki za możliwośc przetestowania
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Uprawnienia umieszczania postów