ale o ile dobrze pamiętam to superniania podkreśla że to jest czas na "pzremyślenia" dla dziecka ale też czas na uspokojenie emocji rodzicaZamieszczone przez Zuzia
ale o ile dobrze pamiętam to superniania podkreśla że to jest czas na "pzremyślenia" dla dziecka ale też czas na uspokojenie emocji rodzicaZamieszczone przez Zuzia
aaaaano tak
do kata to mnie tez stawiali ...jakie to skutki wychowawcze mialo nie wiem ale okropnie mi sie tam nudzilo
![]()
a w temacie to wisiadlo jak juz wczesniej wspomnialy dziewczyny pewnie dostala od sponsorow a przy okazji przemycila istote bliskosci mamy i dziecka ....
Stałam dość często i często też siedziałam sama w ławce bo jak siedziałam z kimś to bez przerwy gadałamZamieszczone przez Ilonsa
Ale tak sobie teraz myślę ,że to ćwiczy charakter, bo do tej pory jak mam gdzieś siedzieć bezczynnie (np w poczekalni) to nigdy się nie nudzę bo zawsze sobie jakieś zajęcie w myślach znajdę
![]()
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
jeż jak jeż![]()
aleeeeeeeee ludzieeeeeeeeee to dziecko (konkretnie starszak) nie wiedzialo co to jest się ubrudzić![]()
![]()
![]()
mala córeczka wiekszosc czasu spedzala w foteliku samochodowym........
mama musiała zostać OŚWIECONA jakimi zabawkami pobudzać zmysly i inteligencje niemowlaka (o staszaku nie wspomne)
chate mieli wielką taka ze ja bym tam mogla mojej dwójce zafundować tor przeszkód, małpi gaj, warsztat do majsterkowania i laboratorium kuchenne![]()
no i urządzone meblowo mieli tak, ze dziecko nie moglo nic ruszyć![]()
rodzice bynajmniej nie wygladali na zahukanych ciezka praca w polu i dobitych niedostatkami codziennosci.......
wiec jakie znaczenie ma to nosidlo![]()
aaaaaaa jeszcze mi sie przypomnialo- jakie oczy zrobila ta mama ze dziecku mozna wlaczyc muzykę![]()
![]()
no kosmos
![]()
też mi się podobało, zdziwienie mamy - bezcenneZamieszczone przez Ania
![]()
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
dla mnie hitem było jak niania powiedziała im, że starszak zazdrosny o siostrę...a oni w szoku, no kurdę jak można było tego nie zauważyć...
i to jajko na mamusi![]()
ee
ja nie ogladalam, ale po pierwsze program jest wg mnie montowany na maxa.
z zewnatrz widac wiecej.
"za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"
komercja i jeszcze raz komercja........ja nie oglądam wolę poczytać forum![]()
Mama Ani , Kasi i babcia Jasia
żyj tak jak ty chcesz, a nie tak jak chcą inni
gości miałam i nie oglądałamkiedy powtórka?
Uwielbiam ten program, uświadamiam sobie wtedy jaką cudowną jestem mamą i jakie mam kochane maluchynieźle podwyższa samoocenę
![]()
No to niezła ta rodzinka
A co do nosidełka - szkoda że przy okazji niania nie zwróciła uwagi na potrzebę bliskości... tylko na wygodę dla matki...
Szymon - moje kwietniowe słońce
Powtórka jutro, chyba około 12.30
Może "mama" wychodząc z maluszkiem w chicco zostanie zauważona przez "chustonoszke" (pozdrawiam rybke303) i ona ją nawróci na dobrą drogę.
A swoją drogą ja też zaczynałam od chicco...
P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)
Zamieszczone przez machma
Ja także...![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
No to trzeba Supernianie zapytać na jej forum dlaczego rekomenduje coś o czym od dawna fizjoterapeuci trąbią, że jest do bani.
Nie widziałam tego odcinka i trudno mi się ustosunkować, bo nie wiem co konkretnie ona tam mówiła, ale jakbym wiedziała i by mi się to nie spodobało, to bym temat na jej forum poruszyła.