Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: Żona kolegi chce ode mnie wisiadło :(

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

No niestety, przekonac otoczenie jest bardzo, bardzo ciezko I nie tylko do chust. Mam jedna znajoma z synkiem prawie 3 miesiecznym. Udalo mi sie uratowac dziecko przed wisiadlem (w zamian zaproponowalam elastyka, bo nie trzeba sie 'platac') i nawet wielo zaczeli uzywac, ale chodzik bedzie, tak samo jak rozszerzanie diety w 4 miesiacu, bo 'jest na butli to sie wczesniej rozszerza', a na sloiczkach 'pisze' ze od 4 miesiaca, a w dodatku starsza corka 'miala 3,5 miesiaca to jadla juz deserki' Przemilczalam to, ze dolne jedynki, dwojki i trojki ma czarne od prochnicy, a broniac teorii, ze powinno sie czekac do konca 6 miesiaca uslyszalam, ze mam dopiero jedno dziecko, a wymadrzam sie jakbym 5 wychowala Juz sie chyba nie bede wiecej w dyskusjach z nia udzielac, bo jak grochem o sciane

Z wielkimi koncernami ciezko wygrac, a one przeciez produkuja rzeczy dla dzieci, wiec MUSZA miec racje, nie? Smutne tylko, ze to wlasnie dzieci na tym traca...
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chioma Zobacz posta
    No niestety, przekonac otoczenie jest bardzo, bardzo ciezko I nie tylko do chust. Mam jedna znajoma z synkiem prawie 3 miesiecznym. Udalo mi sie uratowac dziecko przed wisiadlem (w zamian zaproponowalam elastyka, bo nie trzeba sie 'platac') i nawet wielo zaczeli uzywac, ale chodzik bedzie, tak samo jak rozszerzanie diety w 4 miesiacu, bo 'jest na butli to sie wczesniej rozszerza', a na sloiczkach 'pisze' ze od 4 miesiaca, a w dodatku starsza corka 'miala 3,5 miesiaca to jadla juz deserki' Przemilczalam to, ze dolne jedynki, dwojki i trojki ma czarne od prochnicy, a broniac teorii, ze powinno sie czekac do konca 6 miesiaca uslyszalam, ze mam dopiero jedno dziecko, a wymadrzam sie jakbym 5 wychowala Juz sie chyba nie bede wiecej w dyskusjach z nia udzielac, bo jak grochem o sciane

Z wielkimi koncernami ciezko wygrac, a one przeciez produkuja rzeczy dla dzieci, wiec MUSZA miec racje, nie? Smutne tylko, ze to wlasnie dzieci na tym traca...
    tym wcześniejszym rozszerzaniem diety - nie zabiją... ale chodzik? - zasugeruj żeby spytali pediatry a najlepiej ortopedy -większość pediatrów i wszyscy ortopedzi są przeciwni chodzikom.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    tym wcześniejszym rozszerzaniem diety - nie zabiją... ale chodzik? - zasugeruj żeby spytali pediatry a najlepiej ortopedy -większość pediatrów i wszyscy ortopedzi są przeciwni chodzikom.
    Argument nie dziala. Przesadzam jak zwykle, bo 'corka przeciez miala chodzik i nic jej nie jest'
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka Awatar tetani

Domyślnie

naprawde znalazlas parowki 97% miesa z cielecia?? Ja czegos takiego na oczy nie widzialam

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tetani Zobacz posta
    naprawde znalazlas parowki 97% miesa z cielecia?? Ja czegos takiego na oczy nie widzialam
    Moje dziecko nie chciało parówek ze słoiczków, a prawdziwej bym mu nie dała. On nie zjadł, to ja chciałam. Myślałam że się zrzygam. Suche, wirowate. Smakowała jakby zmielili tam kości albo tekturę z mięsem. Bleeeech

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Moje dziecko ma zęby szorowane dwa razy dziennie,i to naprawdę szorowane, słodycze ma w sumie sporadycznie,a i tak górna dwójka popsuta...Nie demonizujmy cukru,jak napisała jedna dziewczyna-próchnica jest zaraźliwa,IMO to przez słynne "daj gryza", tym bardziej,że dzieci lubią się dzielić...Ja już nie wiem co mam robić z tymi jego kłami

Domyślnie

Jak chce wisiadło, to jej daj. Jeśli jest tak niewygodne jak mówisz to raz założy i da sobie spokój i może się nawróci A jak nie dasz to i tak kupi :]
    słoneczny_blask te parówki są faktycznie aż tak ohydne? A zastanawiałam się od jakiegoś czasu czy może takich małemu nie kupić. Ogólnie jest na cycu i nie mogę go do niczego zbytnio przekonać :/

Na mnie rodzina krzywo patrzy przez tą chustę. Ostatnio tak przy mnie gadali że na reszcie skończę bo zima idzie. Jak pokazałam się w kurtce XXL i dzieckiem pod kurtką to stracili wszelką nadzieję że się nawrócę na wózek
    Przemuś 28.12.2010
    Antoś 25.10.2013
    http://matkadzika.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chioma Zobacz posta
    Przemilczalam to, ze dolne jedynki, dwojki i trojki ma czarne od prochnicy,
    sorry za ot - ale czym oni karmią dzieci, że zęby są tak 'sponiewierane'?

Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmd Zobacz posta
    sorry za ot - ale czym oni karmią dzieci, że zęby są tak 'sponiewierane'?
    Czekolada, muffinkami i chipsami
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Uprawnienia umieszczania postów