Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Jakie nosidełko dla 3 miesięcznego malucha???

Guest

Domyślnie Jakie nosidełko dla 3 miesięcznego malucha???

Witam! ponieważ moje dziecko uwielbia być noszone, zastanawiam się nad zakupem nosidełka. Czy mogłybyście mi podpowiedzieć, doradzić jakie nosidełko mogę kupić dla 3 miesięcznego dziecka. Czy możecie podać nazwyi ceny takich nosidełek oraz namiary gdzie je można kupić. Powiedzcie jak nosi sie takie małe dzieciątka i czy jest to dla nich zdrowe. Jakie są nosidełka, w których można nosić dziecko z przodu przodem ( mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi )
    Jeżeli macie jakieś zdjęcia to zamieście

Będę wdzięczna za wszystkie porady!

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie Re: Jakie nosidełko dla 3 miesięcznego malucha???

fajnie że pytasz zanik kupiłaś

NOSZENIE DZIECKA PRZODEM DO SWIATA A TYŁEM DLA NAS NIE JEST ZDROWE ANI DOBRE DLA JEGO PRAWIDŁOWEGO ROZWOJU

nie jest to dobre dla dziecka starszego a co dopiero dla takiego maleństwa .

z nosidełek nie polecam żadnego bo nadają się dla dzieci siedzących .

Polecam chustę tkaną wiązaną ....to nic trudnego .Pomożemy w razie pytań
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Manduca ma wkładkę dla niemowląt i chyba nowe Beco Butterfly II.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

witaj, fajnie że trafiłaś na forum
    Do noszenia 3mies dziecka najlepsza jest długa chusta. Żadne nosidło tak dobrze nie dopasuje się do dziecka (chociaż są ergonomiczne zwężane dla takich maleństw).
    Jeśli chcesz żeby dziecko więcej widziało polecam pozycję na biodrze. Noszenie przodem do świata jest niezdrowe ze względu na nieprawidłowy układ kręgosłupa i bioderek, a dodatkowo z przyczyn psychologicznych. Także nosić przodem można tylko na rękach, na krótko, z podpartymi nóżkami.
    Rozejrzyj się po forum, poczytaj recenzje, myślę że znajdziesz coś dla siebie i maleństwa.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Dagmara

pewnie mają ale ja jakos nie jestem przekonana jednak do ergonomicznych z wkładkami dla takich maluszków .

Wydaje mi sie że chusta lepiej otula takie małe ciałko i jest bezpieczniejsza na dłuższe wypady
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Cytat Zamieszczone przez Biedronka
    Cytat Zamieszczone przez Dagmara

pewnie mają ale ja jakos nie jestem przekonana jednak do ergonomicznych z wkładkami dla takich maluszków .

Wydaje mi sie że chusta lepiej otula takie małe ciałko i jest bezpieczniejsza na dłuższe wypady
    Zgadzam się całkowicie, po prostu odpowiadam na pytanie
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Daga jasne

Guest

Tak też myślałam, ze takie dzieciątko lepiej nosić w chuście niż w nosidełku. Ale moja córa niestety nie lubi noszenia w chuście kółkowej i dlatego nie wiem czy wiązana się sprawdzi...
    A moze wy też miałyście podobny problem ze swoim dzieciątkiem. Dodam ze moje dziecię to straszny nerwus i od razu się denerwuje...

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Wiązanka zdecydowanie lepiej podtrzymuje dziecko niż kółkowa. Na maluszku kółkową trzeba baaardzo dobrze dociągnąć.
    Spróbuj poeksperymentować - jeśli nie masz w pobliżu żadnej mamy z chustą, którą mogłabyś pożyczyć do testów, to zrób tak jak ja zrobiłam - uszyj chustę z materiału (u mnie była to flanela). Tanio wyjdzie, a będziesz wiedziała czy dziecko lubi
    Profesjonalną chustę kupisz później
    O nosidełku dla takiego maluszka zapomnij, poczekaj aż usiądzie.
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    Jeśli chcesz żeby dziecko więcej widziało polecam pozycję na biodrze.

ooooo 3 miesieczne dziecko mozna juz nosic na biodrze?? myslalam ze dopiero jak samo siedzi to mozna tak nosic...a pokazesz jakie sa sposoby motania, prosze

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Renka
    Cytat Zamieszczone przez Agnen
    Jeśli chcesz żeby dziecko więcej widziało polecam pozycję na biodrze.

ooooo 3 miesieczne dziecko mozna juz nosic na biodrze?? myslalam ze dopiero jak samo siedzi to mozna tak nosic...a pokazesz jakie sa sposoby motania, prosze
    Może od kiedy trzyma głowę, we wszystkich wiązaniach jakie możesz dociągnąć (siodełko z węzłem przesuwnym, to wiązania a'la kółkowe (nie wiem jak się nazywa....) i pewnie jeszcze parę innych których nie znam

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka Awatar kindzu
    Miejscowość
    Wawa Żoliborz

Ja tez kombinowałam z różnymi nosidłami i nie chciałam dac sie przekonac do chusty wiązanej bo ZA DŁUGO I ZA TRUDNE ale powiem szczerze zaczynałam od elastyka jak chłopaki miały ok 2 miesięcy i jak zaczełam to naprawde tydzien wystarczył bym sie przyzwyczaiła do wiązania a teraz chłopaki mają 3 miechy trzymaja głowy i naprawde wiąże sie juz ekspresowo

Chustofanka Awatar kindzu
    Miejscowość
    Wawa Żoliborz

oczywiscie wiąże juz tkaną ... poza tym mysle ze głównie zależy to od wagi i rozwoju motorycznego dziecia

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez irminkaaa
    ... Ale moja córa niestety nie lubi noszenia w chuście kółkowej i dlatego nie wiem czy wiązana się sprawdzi...
    A moze wy też miałyście podobny problem ze swoim dzieciątkiem. Dodam ze moje dziecię to straszny nerwus i od razu się denerwuje...
    Ja też zaczęłam akcję z chustami jak Mała miała ok. 2,5 mc. Najpierw nabyłam kółkową i niestety Karolina jej nie polubiła. Potem spróbowałam z elastyczną (z chusty.pl - jest trochę nieelastyczny) i też były protesty przy próbach wkładania jej. Któregoś razu zawiązałam elastyczną w kieszonkę (tak dla sprawdzenia) i wszystko było super. Więc czym prędzej pozbyłam się elastyka, nabyłam wiązankę i "hoduję" małego chuścioszka na dużego
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Witaj na forum! Fajnie, że tu trafiłaś zanim podjęłaś decyzję o kupnie. Ja zaczynałam nosić córcię, jak miała ok 2 miesiące. Zaczynałam od kółkowej bebelulu i też niezbyt jej się podobało. Kupiłam wiązaną i po kilku próbach obie zakochałyśmy się w chustowaniu. Wiązanie tylko na początku przeraża, potem jest to kwestia góra kilku minut (więc tyle samo lub krócej niż założenie nosidełka lub nawet przygotowanie wózka ) Dziecko też po kilku motaniach przyzwyczaja się i najczęściej od razu zasypia wtulone w mamę. (Hania na początku też się denerwowała, póki nie załąpała o co chodzi).
    A noszenie przodem- jak pisały dziewczyny- jest niezdrowe i niewskazane dla dzieci. Powodzenia!

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Kilka słów o noszeniu przodem znajdziesz tu http://pl.lennylamb.com/articles/4_nie_ ... C5%9Bwiata
    A w tym wieku chyba tak jak mówią dziewczyny zostaje Ci tylko wiązana.

Uprawnienia umieszczania postów