Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Boli mnie krzyż :(

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiwka Zobacz posta
    do mam które bolą plęcy przy noszeniu z przodu: nie wiem jak duze sa wasze dzieciaki ale polecam jeśli to tylko możliwe (w sensie: czujecie sie na siłach i dzieci juz większe ~10kg) przerzucenie się na plecy. mnie jak mój młodszy dobił do 10kg ciężko już było z przodu - bolały i ramiona i krzyż. nie wiem z vczego to wynika ale jak tylko przeszłam na plecy (bez względu na wiązanie) bóle ustały. mój ma 12,5kg polecam!
    Zgadzam się. W chuście nigdy nie nosiłam ale z uporem maniaka motałam w mt swoją Zochę z przodu jeszcze jak miała ponad rok. Po 20-30 min noszenia moje plecy nie były zdatne do funkcjonowania przez resztę dnia. Też nie mogłam zrozumieć o czym Wy tu piszecie wspominając o wygodzie, chodzeniu po górach itd i W SZOKU BYŁAM jak to wszystko się zmieniło kiedy po wielkich oporach przerzuciłam ją na plecy. Jeszcze w zeszłym roku kiedy miała już 3,5 roku latałam z nią po kilka godzin w mt po górach. Nosząc z przodu środek ciężkości mamy trochę jak w ciązy a każdy pamięta że trudniej nam było nosić brzuch niż np plecak

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja już z przodu też raczej sporadycznie i na bardzo krótko bo rwa kulszowa dokucza. Na plecach to zupełnie inna bajka ale raczej chusta niż mt. Coś z tym środkiem ciężkości jest na rzeczy bo jak po długim noszeniu niuni na plecach zamotałam ją z przodu miałam jakby kłopoty z równowagą przez chwilę.

Chustonoszka

Domyślnie

Dziewczyny od paru dni bolą mnie krzyże...no masakra normalnie. Dzisiaj to się wyprostować nie mogę o wzięciu na ręce nie mówię nawet.
    Małą motam w nati bambusowe jakiś miesiąc już...w użyciu zazwyczaj kieszonka...jak myślicie, złe wiązanie czy może wada kręgosługa????

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

"zła" chusta, słabe dociągnięcie, za duże dziecko na przód... takie mam pomysły...
    to diament bambusowy?

Chustonoszka

Domyślnie

tak. Diament bambusowy. Córka ma jakieś 7kg. Jak się pochylę do przodu z zawiązaną małą to nie tworzy się luz między nami.

W sumie to obawiam się, że to mogą być jakieś problemy z kręgosłupem bo jak na przykład długo myję naczynia to potem kręgosłup boli mnie tak samo tylko lżej kurcze boję się, że to koniec z chustowaniem

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

najpierw przerzuć na plecy, a potem się zastanawiaj czy jest czym martwić

Chustonoszka

Domyślnie

no muszę spróbować...ale boję się, że ją upuszczę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie