Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: ERGObaby czy MT

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie ERGObaby czy MT

Hej!
    Mam do Was gorącą prośbę o doradzenie mi w kwestii nosidła. Znalazłam na allegro takie ergobaby za 240zł - http://allegro.pl/ergobaby-nosidlo-n...783991161.html a byliśmy kilka dni temu w Dreźnie i miałam przyjemność takowe przymierzyć, było na małą dobre, bardzo mi się spodobało a tam kosztowało 100 euro...
    Ale chciałabym też MT, najlepiej szyte na miarę i nie wiem co będzie lepsze. Nie wiem również ile kosztuje takie zamówione MT, wiem już mniej więcej kto szyje te cuda na forum, ale mam mgliste pojęcie ile się czeka itp. bo wiem, że są jakieś kolejki, czas realizacji, mogłybyście mi przy okazji trochę przybliżyć ten temat?
    Nie mogę mieć i tego i tego, bo życie byłoby za słodkie, a mam jeszcze inne chustowe zachcianki, więc muszę wybrać
    Moja córeczka ma 6 m-cy, ale już sama siedzi
    Z góry dziękuję za wszystkie sugestie

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

wspominałam już o Gosi, a teraz link do jej strony Szyje MT jak i nosidla

http://nubik.pl/
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustonówka

Domyślnie

ooo!!!to ja się podczepię żeby wątku nie dublować.... mnie też to nosidło zainteresowało miał ktoś? używał? jaka opinia? Czy posłuży dłużej niż mietek? Dla męża szukam bo zachustować to się nie da, zamietkować też słabo, a nosidło brzmi dumnie No i czy w tych nosidłach też jest zasada dla dziecka które potrafi siedzieć?

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Do nosidełka i mt dziecko powinno samo siedzieć.

Ergobaby mogę polecić. Najlepiej zapytać taty w czym będzie chciał nosił. Mój wiem że mt by niezamotał, ale znam facetow którzy lubią mt. Sprawa indywidualna. Potwierdzam że cena na allegro jest baardzo atrakcyjna i raczej nie jest to stała oferta. Ktoś obkupił się na wyprzedaży w usa i sprzedaje. W sklepie w tej cenie ergobaby nie znajdziesz choć w PL mało ich w ogóle. Dużo osób nosi w nich w Niemczech i Swajcarii. W dziale OGÓLNIE pare dziewczyn zamieściło swoje recenzje ergobaby. Nie wiem czy jest już też wątek w dziale RECENZJE. Trzeba sprawdzić i jeśli nie ma to go dodać. Na pewno parę osób się odezwie

Mt na wymiar szyją dziewczyny w dziale Handmade w poddziale Chusty i nosidła - warto tam zajrzeć. Nie wszyscy mają kolejki, trzeba pytać dziewczyn. Mt lepiej opatula kręgosłup, ale w zimie pasy się ciągną po ziemi. Wszystko ma swoje plusy i minusy
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 24-08-2011 o 09:27
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Bardzo dziękuję za porady, chyba skuszę się na to ergo, szczególnie jeśli cena rzeczywiście jest taka atrakcyjna, zresztą widziałam w Niemczech po 100 euro i zastanawiałam się czemu w Polsce są o połowę tańsze.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Mimezis jeśli pasy się ciągną po ziemi, to trzeba je skrócić, to nie jest ani normalne ani bezpieczne. Pozdrawiam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    Mimezis jeśli pasy się ciągną po ziemi, to trzeba je skrócić, to nie jest ani normalne ani bezpieczne. Pozdrawiam
    Mimezis chodziło o to, że pasy ciągną się po ziemii podczas wiązania

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    Myślę, że Mimezis chodziło o to, że przy motaniu w zimie pasy mogą się ubrudzić.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja tam tylko MT i pani_olo, powtarzam jak mantre

ja jestem tylko mietkowa i z ręką na sercu, jeszcze nigdy żadnego mojego miecia nie wymazałam przy motaniu Moje są czyściusie, wystarczy troszkę pocwiczyc

Ergo bym teraz nie kupiła dla takiego maluszka
    zresztą za tę cenę to można miec naprawdę idealne nasidło dopasowane do Waszych potrzeb
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Dankin podpisuję się pod Twoimi słowami. MT dobrze zawiązane pracuje rewelacyjnie, wystarcza na długo, można sobie zamówić indywidualne nosidło wg własnych potrzeb i gustu.

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Eh, oczywiście chodziło mi o to, że podczas wiązania pasy leżą na ziemi i jeśli musisz zamotać na dworze, wychodząc np. z auta a tam chlapa, śnieg i błoto to nie jest to wygodne, ale w chuście jest ten sam dylemat. Za to mt motany w zimie na kurtke i jeszcze grubsze ubranie dziecka (jeśli nie mamy polarka czy kutki dla dwojga) lepiej się wiąże i dopasowuje niż dopasowywanie pasów i klamer w ergo. No wszystko ma swoje plusy i minusy. Dla mnie ergo przy starszaku (2-3latku) wygodniejsze jest niż mt, ma twardszy pas biodrowy, przez co lepiej utrzymuje ciężar, lepiej odciążą, nic się nie roluje, łatwiej też naciągnąć pasy w ergo przy tak ciężkim dziecku, wygodnie mi wyjąć i wsadzić wielokrotnie dziecko, nosidło zawsze mam na sobie zapięte ino w pasie biodrowym (mt musiałabym raczej schować do torby i dzwigać albo omotac wokół siebie wielokrotnie i wyglądać nieco dziwnie Przy półroczniaku czy połtoroczniaku super nosiło mi się natomiast w mt, zwłaszcza że trafił mi się mt z Tulikowa, no cód miód i orzeszki.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

heheh oj są sposoby by i pasy się nie wymazały i mt był na pasie i nie musiałabyś się pasami owijac, mt dobrze złożony może byc naprawdę fajny kompaktowy

no ale są mietki i mietki i każdy nosi inaczej
    ja mam swoje ukochane ideały, wiem czego sama potrzebuję i takie są szyte
    wszystko wymaga wprawy i cwiczeń w użytkowaniu

ja w każdym razie gdybym miała do wyboru, ergo czy mt wybrałabym mt, zwłaszcze że mogłabym w tej cenie miec dwa

tak wiem wiem u mnie to już choroba
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Och, i znowu zacznę się zastanawiać
    Ale wczoraj dostaliśmy niespodziewany, niewielki (ale zawsze) zastrzyk gotówki od prababci, więc być może uda nam się zrealizować obie zachcianki

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

O! I to jest najlepsze wyjście z sytuacji

Chustonówka

Domyślnie ergo

Ja polecam ergobaby, bardzo wygodne nosidlo.
    Co do ceny na allegro - to ja bym miala watpliwosci. Ja kupilam w sklepie, przynajmniej wiem ze to nosidlo orginalne i z gwarancja.
    Na allegro sprzedaja duzo podrob.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiolecia Zobacz posta
    Co do ceny na allegro - to ja bym miala watpliwosci. Ja kupilam w sklepie, przynajmniej wiem ze to nosidlo orginalne i z gwarancja.
    niczego nie brakuje tym z allegro
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    niczego nie brakuje tym z allegro
    Oprócz tego, że to są podróbki importowane bezpośrednio z Chin.

Zresztą mozna to sprawdzić - oficjalny dystrybutor ma bardzo wysokie wymagania odnośnie detalistów - po pierwsze musi być doświadczonym doradcą chustowym, po drugie musi dodatkowo oprócz sklepu internetowego musi mieć sklep stacjonarny, gdzie oferuje doradztwo w zaskresie noszenia - możecie zapytać sprzedawcę z Allegro czy ma takie rzeczy.

PS. - cena hurtowa ERGOBaby kupowanego u dystrybutora jest zdecydowanie wyższa od tej ceny detalicznej z All.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Oprócz tego, że to są podróbki importowane bezpośrednio z Chin.

Zresztą mozna to sprawdzić - oficjalny dystrybutor ma bardzo wysokie wymagania odnośnie detalistów - po pierwsze musi być doświadczonym doradcą chustowym, po drugie musi dodatkowo oprócz sklepu internetowego musi mieć sklep stacjonarny, gdzie oferuje doradztwo w zaskresie noszenia - możecie zapytać sprzedawcę z Allegro czy ma takie rzeczy.

PS. - cena hurtowa ERGOBaby kupowanego u dystrybutora jest zdecydowanie wyższa od tej ceny detalicznej z All.
    być może masz rację
    tutaj: http://www.chusty.info/forum/showthr...t=63328&page=1
    zochmama korespondowała z tym sprzedającym i napisała co się dowiedziała
    ja mam takie na stanie aktualnie i nie bardzo wiem czym miałoby się różnić oryginalne od "oryginalnego"
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Dankin nie wiem jak Ci się udaje motać w terenie i nie przybrudzić pasów, to jakieś mistrzostwo świata ! Pozostaje mi skłonić głowę i trenować

A wracając do tematu, w tym tygodniu miałam okazję poznać na żywo bondolino. Nie ponosiłam niestety dzieciaczka, widziałam jedynie jak tatuś to robi, no i oczywiście obmacałam to cudo na wszystkie strony. Uważam, że to bardzo dobre nosidło, gdybym miała wybierać między bondolino, a manducą to bez chwili zastanowienia wzięłabym to pierwsze.

Tata był zachwycony opcją zapinania pasa biodrowego na rzep i dołączył tym samym do szerokiego grona osób, dla których ta kwestia jest bardzo ważna. Przyznam, że nie do końca rozumiem sprawę, bo przecież zawiązanie dwóch pasów na węzeł nie zabiera więcej czasu, a jednak nie da się ukryć, że dość często ten "szczegół" decyduje o wyborze miedzy mt a ergo.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Dla mnie najlepsze nosidła na świecie to Doux-Doux, miałam przyjemność mieć lub testować i MT I Ergo i Hybrydę. rewelacja . Tu wątki http://www.chusty.info/forum/showthr...ight=doux+doux http://www.chusty.info/forum/showthr...ight=doux+doux . Miałam inne i ergo i Mt i pozostane przy DD.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Uprawnienia umieszczania postów