Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czy ktoś zna markę WILKINET?

Chustonówka

Domyślnie czy ktoś zna markę WILKINET?

czy ktoś zna ten typ nosidełka? http://www.wilkinet.co.uk/
    czy to jest "mądre" nosidełko, ergonomiczne i zdrowe dla dziecka? bo na stronie widzę zdjęcia z dzieciem do przodu wstawionym do świata i mam zgrzyt.
    używać czy pozbywać się prezentu?

a jeśli to niedobre, to jakie polecacie dla półrocznego ośmiokilasa?
    Ostatnio edytowane przez mamalu ; 23-09-2011 o 06:23

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

wygląda jak skrzyżowanie sztywnego wisiadła z przyjaznym mei-tai. Trochę mi się w oczach mąci, ciekawe, co Starsze Czarownice powiedzą.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Kurcze ja bym chyba tego nie założyła... Przeraża mnie ten sztywny i gruby panel czyli zaprzeczenie dopasowania się nosidła do dziecka a nie odwrotnie i te skrzyżowanie pasów na środku pleców.
    No i ... http://www.wilkinet.co.uk/Photos.html

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

a co polecamy? to samo co zwykle na pewno długa chusta tkana - uniwersalna. A jeśli nosidło, to wybór jest przeogromny. Bondolino, manduca, polskie ergonomiki, których nazw w tej chwili nie pomnę.
    Jeśli już siedzi (a jak nie, to pewnie za chwilę zacznie) - możesz dodatkowo przebierać w mei-taiach i podaegi, wszystko jest kwestią prywatnych upodobań i potrzeb. Najlepiej wpaść na jakieś chustowe spotkanie i pomacać

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Ja polecam Tuli, mój syn ma 7 miesięcy, ok. 8kg i bardzo nam to nosidło pasuje .

Chustonówka

Domyślnie

hm, ten panel na pleckach jest bardzo miękki (gąbka w środku tylko), a skrzyżowane pasy są naszyte, więc się nie przemieszczają. no i właśnie dlatego nie bardzo wiem, co o tym nosidełku sądzić...
    a te zdjęcia rzeczywiście straszliwe... właściwie to głównie one mnie zaniepokoiły - że na stronie producenta takie rzeczy się pokazuje...

Cytat Zamieszczone przez marta-la Zobacz posta
    Kurcze ja bym chyba tego nie założyła... Przeraża mnie ten sztywny i gruby panel czyli zaprzeczenie dopasowania się nosidła do dziecka a nie odwrotnie i te skrzyżowanie pasów na środku pleców.
    No i ... http://www.wilkinet.co.uk/Photos.html

Chustonówka

Domyślnie

aa, chustę tkaną oczywiście mam, ale chcielibyśmy jeszcze jakieś nosidełko. chyba rzeczywiście czas się wybrać na jakieś spotkanie i podotykać, i pooglądać za duży wybór
    Cytat Zamieszczone przez kakot Zobacz posta
    a co polecamy? to samo co zwykle na pewno długa chusta tkana - uniwersalna. A jeśli nosidło, to wybór jest przeogromny. Bondolino, manduca, polskie ergonomiki, których nazw w tej chwili nie pomnę.
    Jeśli już siedzi (a jak nie, to pewnie za chwilę zacznie) - możesz dodatkowo przebierać w mei-taiach i podaegi, wszystko jest kwestią prywatnych upodobań i potrzeb. Najlepiej wpaść na jakieś chustowe spotkanie i pomacać

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamalu Zobacz posta
    aa, chustę tkaną oczywiście mam, ale chcielibyśmy jeszcze jakieś nosidełko. chyba rzeczywiście czas się wybrać na jakieś spotkanie i podotykać, i pooglądać za duży wybór

najlepiej uszyc pod swoje potrzeby
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamalu Zobacz posta
    hm, ten panel na pleckach jest bardzo miękki (gąbka w środku tylko), a skrzyżowane pasy są naszyte, więc się nie przemieszczają. no i właśnie dlatego nie bardzo wiem, co o tym nosidełku sądzić...
    a te zdjęcia rzeczywiście straszliwe... właściwie to głównie one mnie zaniepokoiły - że na stronie producenta takie rzeczy się pokazuje...
    w tym rzecz że gąbki nie powinno być w środku tylko sama tkanina jak w chuście. No i rozstaw nóżek taki wisiadłowaty. Ja bym się tego pozbyła.
    Przymierzaj jak tylko możesz

Uprawnienia umieszczania postów