Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Kilka pytań

Chustomanka

Domyślnie Kilka pytań

1) dlaczego nie powinno się wiązać 2x z chusty elastycznej? (tak wyczytałam w jednym wątku) - a może można?

2) jakie wiązanie i od jakiego wieku dziecka najlepsze jest w przypadku kiedy mamy chustę elastyczną?

3) czym może grozić zbyt szerokie rozłożenie nóżek w przypadku kieszonki? (chusta tkana choć nei wiem czy to ma znaczenie)

Będę wdzięczna za odpowiedzi Nasunęły mi się te pytania podczas przeglądania różnych wątków na forum i chcialam się doszkolić żeby potem dalej błędnych informacji komuś nie przekazać

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

chustę elastyczną wiążemy tylko w 1 sposób. Nie wolno z niej wiązać 2x ani niczego innego oprócz wiązania przeznaczonego dla elastyka
    Elastyka możesz używać od początku. Na ogół gdy dziecko ma ok.8kg zaczyna za bardzo sprężynować w chuście i noszenie w elastyku staje się niewygodne i wtedy lepiej się przesiąść na tkaną. Albo używać tkanej od poczatku

Co do zbyt szerokiej żabki - to już lepiej żeby specjalistki się wypowiedziały, sama nie pamiętam, czy to chodziło o ścięgna czy o coś innego
    2 + 7 (2005-2018)

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja tylko dodam - w chuscie elastycznej - muszą być 3 warstwy materiału na dziecku - tylko w ten sposób uzyskuje się dobre podtrzymanie kręgosłupa. w 2x masz 2 warstwy - czyli za mało.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka

Domyślnie

dziękuję

a nikt nie wie dokładnie co z tymi nóżkamni?

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

podbijam, bo też się zastanawiałam czym to grozi jak nóżki u takiego malucha są za bardzo i jak sprawdzić, że są za bardzo..?

Uprawnienia umieszczania postów