Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: boli mnie plecak...

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Też mam ten problem. I luzy również mam .

Młody jakoś nie chce przylegać przy wiązaniu i ciężko Go dociągnąć. Nie wiem, czy kiedyś pozbędziemy się tego problemu ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

dobrze podociągaj i szeroko rozłóż na ramionach. Ale wiesz co, mnie w prostym plecaku też dość szybko zaczyna wszystko boleć

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

A mnie boli lewe biodro W manduce, w MT, w scoota. W chuście nie noszę na plecach.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mnie się wydaje, że na plecy się wrzuca cięższe dzieci i dlatego bardziej boli jak się słabiej dociągnie... nie?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    dobrze podociągaj i szeroko rozłóż na ramionach. Ale wiesz co, mnie w prostym plecaku też dość szybko zaczyna wszystko boleć
    ... to ja muszę o jakimś innym plecaku pomyśleć i przetrenować- może będzie lepiej?

Może jakiś propozycje ? Dla niezbyt współpracującego Chuścioha i mało doskonałej plecakomotaczki...

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    mnie się wydaje, że na plecy się wrzuca cięższe dzieci i dlatego bardziej boli jak się słabiej dociągnie... nie?

Eeech, nie wiem... Mój ma tylko ponad 8 kg, a noszenie z przodu nie sprawia mi żadnego dyskomfortu...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filippa Zobacz posta
    A mnie boli lewe biodro W manduce, w MT, w scoota. W chuście nie noszę na plecach.
    Spróbuj może jednak plecaków w chuście. Mnie okropnie biodro przy nosidłach boli(w zasadzie bolało, bo odpuściłam nosidła po wizycie na pogotowiu), za to plecak prosty lub jordan są bardzo dla mnie komfortowe. Grunt to dobrze dociągnąć.
    Ostatnio edytowane przez lominia ; 05-10-2011 o 13:01

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    Też mam ten problem. I luzy również mam .

Młody jakoś nie chce przylegać przy wiązaniu i ciężko Go dociągnąć. Nie wiem, czy kiedyś pozbędziemy się tego problemu ...
    Czy dociągasz, jak jesteś schylona czy wyprostowana?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anasta Zobacz posta
    Czy dociągasz, jak jesteś schylona czy wyprostowana?
    Schylona... Ale Anifloda pouczyła mnie, żeby plecy wyginać w odwrotność kociego grzbietu, coby Chuścior czuł się na plecach bezpieczniej. Cóż z tego, kiedy mój Syn czuje się aż zbyt komfortowo ... Fika, wierci się, szarpie mnie za włosy- prawdę mówiąc, muszę motać się i dociągać błyskawicznie, by mi w końcu nie fiknął na podłogę. A to finezji dociągania nie sprzyja .

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Schylona... Ale Anifloda pouczyła mnie, żeby plecy wyginać w odwrotność kociego grzbietu, coby Chuścior czuł się na plecach bezpieczniej. Cóż z tego, kiedy mój Syn czuje się aż zbyt komfortowo ... Fika, wierci się, szarpie mnie za włosy- prawdę mówiąc, muszę motać się i dociągać błyskawicznie, by mi w końcu nie fiknął na podłogę. A to finezji dociągania nie sprzyja .
    To wyprostuj się bardziej. Im bardziej jesteś wyprostowana tym dzieć mniej pewny i mniej fika

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    To wyprostuj się bardziej. Im bardziej jesteś wyprostowana tym dzieć mniej pewny i mniej fika

... Chyba coś w tym jest, bo jak się podnoszę, to On się uspokaja- inna sprawa, że ma spacyfikowane te drapieżne łapska ...

Będę próbować- dzięki !

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

nowa_aleksandria dobrze zawiązany plecak prosty prowokuje dobrą postawę ciała u noszącego, dobra chusta lepiej rozłoży ciężar, dlatego ja radziłabym się skupić na dobrym dociągnięciu chusty i raczej z hopka. Najczęstszym powodem bólu kręgosłupa na plecach jest zbyt słabe dociągnięcie, zwłaszcza okolic karku jak w przypadku zdjęcia Pasteli (po dokładnym dociągnięciu obu pół trzeba zebrać luz z karczku chwytając krawędź górną przy szyi i dołożyć do dociągnięć wcześniejszych, dopiero wtedy skręcić poły i poprowadzić na plecy). Na twoim nowa_aleksandria zdjęciu przy karczku nie jest źle, za słabo jest dociągnięta krawędź dolna, dlatego kolanka dziecka są niżej niż pupka. Spróbuj naciągnąć też bardziej materiał na pleckach (nie powinno być tam zmarszczeń, cały nadmiar jest wsuwany pod pupkę dziecka). Na wierzganie nie poradzimy wiele. Agnen dobrze prawi, wiąż się bardziej w wyprostowanej pozycji (zapobiegnie to też powstawaniu luzów po wyprostowaniu pleców). Zawsze możesz dociągnąć na szybko, a potem jak maluch oswoi sie z pozycją i uspokoi, wtedy rozwiązać węzeł i podociągać. Poprawiasz dociągnięcie po zaśnięciu córy?? Po zaśnieciu malucha luzy szybko się robią, bo rozluźniają się jego mięśnie, dlatego trzeba zawsze poprawić dociągnięcie po zaśnięciu malca - odczujesz wyraźną różnicę.

Mam też inne pytanie: czy córa musi spać na Tobie? ogólnie unikamy spania maluchów w chuście na tyle ile to mozliwe , nosimy wtedy kiedy się maluch dopomina noszenia. Może dałaby się po zaśnięciu w chuście odłożyć do łóżeczka? Ja mam taki trik, ze jak mi dziecko uśnie na plecach, kładę się z nim powoli na boku na łóżku, jak widzę, że nie marudzi i leży już wygodnie, wtedy powoli delikatnie rozwiązuję chustę uwalniając z niej siebie, a resztą okrywam dziecko. Nie zawsze i nie kazde dziecko da się tak odłożyć, ale warto próbować w trosce o swój kręgosłup Polecam.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar narrinka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ta dziewczyna na youtube filmiki ma naprawde świetne !
    z chustocholizmu dzieci wyrastają, ale nie matki..
    Dominika Mama Huberta 13.10.10.

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Ojojoj, mój refleks ... Dziękuję pięknie, mamaslon ! Teraz będę wnikać w temat...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaslon Zobacz posta
    Ooo, to jest ciekawe. Jeszcze takiego wariantu nie próbowałam. Może taki chestbelt mi podpasuje.

Dzięki!

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie! Dociągać trzeba w pozycji prawie wyprostowanej. Schylasz się, upychasz jak najwięcej chusty pod pupę, potem prostujesz się i dopiero dociągasz. Tutaj dobrze to pokazano: http://www.youtube.com/user/NicoleSu...14/bWdsWk-Y-UQ
    W ogóle polecam filmiki tej dziewczyny.

Uprawnienia umieszczania postów