Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: Kangur - dobrze?

Mieszany widok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K&M Zobacz posta
    czyli niemowlak nie może mieć za szeroko nóżek?
    a jak to się ma do chusty elastycznej: trzy warstwy materiału siłą rzeczy "spłaszczają" pozycję dziecka?
    Cytat Zamieszczone przez beannshi Zobacz posta
    K&M, na oba pytania odpowiedz brzmi: TAK
    i dlatego od chust elastycznych się już odchodzi...

no i K&M - niewiele da się powiedzieć o rozstawie nóżek Twojego dziecka (czyli odwiedzeniu), bo pokazałaś fotkę z boku a nie en face

Chustonówka Awatar K&M
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

czyli jak pilnuję by pupa była nisko a kolanka wysoko to automatycznie eliminuję kwestię szpagatu, prawda? to mi klaruję kwestię dlaczego krzyżowanie chusty pod pupą w 2X może źle wpłynąć na postawę.

Od elastyka odeszłam niedawno ale muszę powiedzieć, że nosiło mi się w nim bardzo dobrze, podobało mi się jak niemalże bezproblemowo można omotać malucha i być pewnym że wszytko jest ok, przy chuście tkanej zawsze mam wątpliwości. Mam nadzieję, że to kwestia wprawy i z czasem nauczę się dociągać chustę, tak by się tych wątpliwości pozbyć.

(mi. twój Kajetan ma 7 miesięcy i już chodzi? mistrzostwo )

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K&M Zobacz posta
    (mi. twój Kajetan ma 7 miesięcy i już chodzi? mistrzostwo )
    im bardziej się zastanawiam i im bardziej patrzę na moją sygnaturkę, to on ma rok i siedem miesięcy

Chustonówka Awatar K&M
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

rzeczywiście, gapa ze mnie

niestety nie mam zdjęcia w innej pozycji, ale popilnuję się przed lustrem przy następnym wiązaniu
    Ostatnio edytowane przez K&M ; 23-09-2011 o 09:55

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

K&M w chuście chodzi o to, żeby ćwiczyć. po pewnym czasie to bardzo procentuje
    Aby uniknąć szpagatu nie wystarczy dać kolanka wyżej niz pupa . Po tym zabiegu trzeba zaglądnąć w lustro czy nie wygląda to zbyt szeroko, jesli tak to staramy się zebrać nóżki do siebie. I tu właśnie przy malutkich niemowlakach może być problem w kieszonce-krzyż pod nogami może ograniczyć możliwość zebrania tych nóżek, dlatego na początek lepszy jest czasem kangurek- tam nie ma nic między, co mogło by w tym zebraniu kolanek bliżej siebie przeszkodzić.

Chustonówka Awatar K&M
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

Dzięki brikola, kolejne światełko w tunelu niewiedzy laika

Jak na razie kangurka nie próbowałam, wydaje się bardzo trudny w wiązaniu (to jednoczesne trzymanie malucha i dociąganie chusty ...brrr), a moja ninunia zazwyczaj się wierci przy motaniu co by jeszcze bardziej utrudniło sprawę. Na pewno kiedys spróbuję (poza tym, że zdrowy to jeszcze jaki efektowny ten kangurek ), ale na razie rozkochałam się w kieszonce. Idę ćwiczyć
    Ostatnio edytowane przez K&M ; 23-09-2011 o 15:30

Uprawnienia umieszczania postów