Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: dziecko mi się samo odpieluchowało

Chustomanka

Domyślnie dziecko mi się samo odpieluchowało

Nie wiem czy się cieszyć czy płakać... Jaga w poprzednią sobotę nie chciała założyć pieluchy, więc się pytam co chce a ona, że majty. Mówię, że jak majty to musi wołać jak będzie chciała siusiu, potwierdziła, że będzie wołać i woła. I jakoś mi tak dziwnie... Nakupowałam majt, rajstop, nastawiłam się na tony mokrego prania i nie mogłam się do tego zabrać. Ba jeszcze niedawno dokupiłam pieluszki (miałam się leczyć z nałogu ). I od tygodnia nie gania w pieluchach, dziś już nawet do żłobka poszła bez. Jak narazie mamy 3 lekkie wpadki, na zasadzie trochę popuściła i wtedy zawołała.
    I jakoś mi tak dziwnie, że ona tak szybko dorasta.... i pieluszki schowałam do szafy...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

gratulacje! dorosła do tego po prostu
    ciesz się

Chustomanka

Domyślnie

Cieszę się, ale jakoś tak dziwnie... i ze żłobka bez torby z brudnymi pieluchami też dziwnie... i tak mi szkoda tych kolorowych pieluch:-/ jak ktoś przyjdzie to się nie będą suszyć... nie będę miała na kim zademonstorować... no i tak szybko dorasta....

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

no i dogódź tu matce

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

jak coś będziesz puszczać w swiat, to daj znać no i gratulacjeże mała taka super szybka i samodzielna

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Po pierwsze to gratuluję!!!
    Pieluchy puścisz w świat, to na chustę uzbierasz .

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

gratulacje

Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

i w nocy tez bez pieluchy???> Tak tylko pytam, bo moja juz trzy miechy bez pieluch, ale na noc nakładam...I nie wiem jak wyjsc z tej sytuacji..hmm...hmmm...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    i w nocy tez bez pieluchy???> Tak tylko pytam, bo moja juz trzy miechy bez pieluch, ale na noc nakładam...I nie wiem jak wyjsc z tej sytuacji..hmm...hmmm...
    zdejmij
    i włóż coś pod prześcieradło

Chustomanka

Domyślnie

W nocy bez też, w żłobku na spaniu też bez. Tylko ona już w poprzednie lato z nami spała bez pieluchy jak był skwar i nie sikała w trakcie spania. Teraz sika jak się rano obudzi, za to ile...

Pieluch nie puszczam w świat, co chciałam już puściłam. Teraz majstruje rodzeństwo i zaglądam za noworodkowymi (ja się chyba nigdy z pieluchomani nie wyleczę....).

Edit
    Dodam, że jak się boisz to wrzucaj wełniany zalanolinowany kocyk, na to z 2-3 tetry, zaciągnij prześcieradłem i próbuj Nie będzie się pocić a powinno wystarczyć.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    zdejmij
    i włóż coś pod prześcieradło
    pieniążek?? no własnie...pewnie tak trzeba...zeby sie pare razy zsikała a potem juz luz...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    pieniążek?? no własnie...pewnie tak trzeba...zeby sie pare razy zsikała a potem juz luz...
    byle nie papierowy

ja tak zrobiłam, kilka razy się zsikał,potem się nauczył, potem był regres.. a teraz jest ok (zdarza mu się posikać, jak jest totalnie zmęczony )
    kiedyś nawet założyłam wątek o nocnym odpieluchowaniu-zdania były dość mocno podzielone,czy to jest właściwa metoda.

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jak majka sie budzi na karmienie to ja tez wysadzam na nocnik i juz jakies 2 msc spi bez a w dzien bez od 5,5 msc
    na lozko klade kilka recznikow i jest ok
    czasem jej sie zdazy wpadka ale rzadko (pewnie dzis jak sie pochwalilam to bedzie )
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów