Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 39 z 39

Wątek: kryzys wielo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Ania - zawsze możesz sprzedac, więc jest odwrót Tylko przechodząc na jedno pieluchowanie wyniesie Cię więcej.

Ja tam poważnego kryzysu nie miałam, ale czasem zniechęcała mnie 11-sta kupa do sprania (a bywało i więcej na dobę - takie ma sraczkowate ząbkowanie)

Też polecam panty i IB - u nas akurat nic nie przecieka i zastanawiam się czy całkowicie się nie przestawię w ciągu dnia na nie A kieszonki sprzedam...

Kawiareczka - a co wkładasz do flipa? Może wkładom trzeba kwaskowanie zaserwować?
    ja nie używam wkładów do flipa, tylko formowanki. Nie ma znaczenia jaka formowanka, flipy (mam dwa) przeciekają. Oczywiście nie zaraz po pierwszym siku ale dzisiaj np po 1.5 godzinie. Jedynie wełniak trzyma na milion % nawet jak w środku kapie z pieluchy.

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Miałam kryzys, sprzedałam wszystko. Przez krótką chwilę cieszyłam się, że nie muszę wieczorem czekać, aż pralka skończy, później rozwieszać, rano zdejmować, prasować, składać... Wróciłam, bo o ból głowy przyprawiał mnie smród zużytych jedno, wyrzucanie śmieci kilka razy dziennie, no i ... odpieluszkowe zapalenie skóry, którego Gabi nabawiła się podczas upałów przez jedno właśnie
    Kryzys Ci minie, jak ze wszystkim: są gorsze i lepsze dni, ale nie ma co się poddawać

Domyślnie

jak mi się nie chce albo mam chodzić wkurzona to zakładam jedno. na noc mała tylko w jedno. w nocy spię, nie przewijam. i pilnuję się w wysadzaniu. jak po 2 miesiącach zobaczyłam kupę w pieluszce, to nie wiedziałam co robić

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    ja nie używam wkładów do flipa, tylko formowanki. Nie ma znaczenia jaka formowanka, flipy (mam dwa) przeciekają. Oczywiście nie zaraz po pierwszym siku ale dzisiaj np po 1.5 godzinie. Jedynie wełniak trzyma na milion % nawet jak w środku kapie z pieluchy.
    Kurde, a ja jakoś się bronię przed wełniakami, ale jesteś kolejną osobą, która je zachwala, że już nie wiem...
    Co do formowanek we flipie, to może byc tak przez brak podwójnych gumek i lepsze efekty dają otulacze, które je mają. Ja takie właśnie stosuję na noc i żadnego przecieku A jeśli flip nie okrywa dokładnie formowanki, to z czasem, kiedy robi się mokra, a dotyka gdzieś ubranka, powstaje efekt drenu i ubranko wyciąga siuśki z pieluchy
    A wełniak otula dokładnie i szczelnie.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Kurde, a ja jakoś się bronię przed wełniakami, ale jesteś kolejną osobą, która je zachwala, że już nie wiem...
    Co do formowanek we flipie, to może byc tak przez brak podwójnych gumek i lepsze efekty dają otulacze, które je mają. Ja takie właśnie stosuję na noc i żadnego przecieku A jeśli flip nie okrywa dokładnie formowanki, to z czasem, kiedy robi się mokra, a dotyka gdzieś ubranka, powstaje efekt drenu i ubranko wyciąga siuśki z pieluchy
    A wełniak otula dokładnie i szczelnie.
    Libra a jakie masz otulacze??bo chcę sie w jakis jeszcze zaopatrzyć a mam flipa własnie puki co

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Blueberry
    I close parent na wylocie

Chustomanka

Domyślnie

Ja też miewam kryzysy wielo ale mam też kryzysy prasowania zmywania i sprzatania więc chyba to normalne Udanie się do sklepu po paczkę jednorazówek jest dla mnie trudne bo wiem że za te pieniądze mogę mieć następną pieluszkę wielo Nie kupowałam jedno i chusteczek od 9 miesięcy i jestem z tego dumna
    Trzeba przywyknąć że wielo potrafią przecieknąć i z własnego doświadczenia wiem że spowodowane jest to zbyt długim przebywaniem w jednej pieluszce. Pampersa dziecko może mieć baaardzo długo na pupie a wielo trzeba w tym czasie zmienić z 3 razy. Trzeba się zdecydować czy chce się mieć wygodnie czy zdrowo dla dziecka

Na noc stosuję formowanki babusowe z dodatkową wkładką konopną i na to flipa - nie przecieka.

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mnie kryzysy wielo dopadają jedynie przy deszczowej pogodzie, kiedy to moje formowanki nawet po 24h dalej są mokre. I coś mnie trafia gdy nie pachną już tak cudnie lawendą i tym letnim słońcem ale to uroki naszego klimatu niestety.
    libra co do wełniakow to znalazlam dzisiaj fajne wełniane kieszonki, o takie http://www.funkymonkeypants.com/ecobubs.html jestem ich bardzo ciekawa i chyba je zamówię. Producent zachwala jako jedyne wełniane i w dodatku nocne pieluchy... Hmmm miał ktoś z nimi doświadczenie?

Chustonoszka Awatar Brilho
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Ja nie przypominam sobie żadnego kryzysu chyba nikt i nic nie jest mnie w stanie zniechęcić jestem totalnym pieluchowym wielomaniakiem.
    Ostatnio edytowane przez Brilho ; 19-09-2011 o 12:33 Powód: literówka

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Od kilku dni nie mam pralki, starszy na szczescie niszczy dziennie ze 2-3 pieluszki, ale mlodszy - wiadomo, od wczoraj namaczam w napy fresh i piore recznie - po jednorazowkach obaj maja czerwone tylki, smierdza mi gorzej niz te w wiadrze nieuprane, i ten wielki wor codziennie...
    Uprane schną przy takije pogodzie dlugooooo i sa nieodwirowane, ale i tak, jak tylko moge nie uzyc jednorazowki
    nie jestem chyba ortodoksem - stosuje jednorazowki jak trzeba, na noc, na wyjscia itd... i tez miewam kryzysy, ale i brudne naczynia i reczniki tez mnie wkurzają czasem
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda&Franio Zobacz posta
    libra co do wełniakow to znalazlam dzisiaj fajne wełniane kieszonki, o takie http://www.funkymonkeypants.com/ecobubs.html jestem ich bardzo ciekawa i chyba je zamówię. Producent zachwala jako jedyne wełniane i w dodatku nocne pieluchy... Hmmm miał ktoś z nimi doświadczenie?
    Fajne
    Tylko co tam jest od pupy- polarek? To można go lanolinować??
    Oczywiście nie używałam, jak zresztą w ogóle wełniaków - jakoś się ich boję a to, że będa przeciekać, że źle je potraktuję i się sfilcują, a to, że będzie dużo roboty z ich pielęgnacją (jakby z pozostałymi nie było). Ale chyba najbardziej boję się, że znowu wpadnę w szał zakupowy
    Natomiast generalnie nie mówię "no way", bo już kilka zmian frontu było. Jak rok temu kompletowałam wyprawke, to tylko tetra z otulaczem i chińskie kieszonki wchodziły w grę. Nie wyobrażałam sobie wydać na pieluchę 40-50 zł. Gdyby ktoś mi powiedział, ze mój dzieć będzie paradował w IB....
    No to może za jakiś czas zrobię wielkie wełniakowe zakupy i niezaprzeczalnie pójdę z torbami....
    Ostatnio edytowane przez libra ; 19-09-2011 o 14:00

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Napisali, że nie trzeba lanolinować można prać w pralce, a od pupy micro fleece, czyli mikropolar chyba ? No i przesyłka do polski dwóch pieluch to tylko 2,5 funta. Szkoda, że funt drogi teraz...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Ja mam lekki kryzys ale to przez to, że pieluchujemy dwoje dzieciaków. Przecieki się czasem zdarzają (u starszego), ale chyba już przywykłam do tego. Bardziej mnie wkurza wieszanie co dwa dni, na dwóch suszarkach, bo jednak trochę to trwa no i trochę to pranie miejsca zajmuje :/ No i jak idziemy na spacer to pieluchy zajmują pół plecaka, ale można to przeżyć ... Zobaczymy, czy w zimie nie wymięknę, bo nie będzie jak przewijać na spacerach.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

A czy w tych kieszonkach wełnianych, to sie mikropolar nie bedzie zatłuszczał po lanolinowaniu?
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mikulo po tym linkiem co wcześniej wrzuciłam producent pisze, że ona nie wymaga lanolinowaniala, dlatego tak strasznie mnie kusi

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

A to ciekawe, to mnie tez juz zaczyna kusic, ale ciekawe jak w praniu. Wybaczcie, to chyba OT, ale fajny ten sklep .
    Ostatnio edytowane przez mikulo ; 19-09-2011 o 17:19
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Domyślnie

no dobra, czyli kryzys to częste zjawisko i mija. Więc czekam aż minie a póki co jesień za oknem i oczywiście pieluchy schną mi już dobę, co z tego że mam suche kieszonki z polarkiem skoro wszystkie wkłady mokre, wrrr.
    W każdym razie odnośnie wełniaka, ja też się dziwowałam i wzbraniałam. Najpierw skusiłam się na szorty storchenkinder ale mi nie podpasowały, były za grube i 'gryzły' skórę małego. Potem upolowałam otulacz Loveybums i, napiszę po raz setny, miłość od pierwszego użycia. Oczywiście schrzaniłam lanolinowanie ale nadal nadaje się do użytku, wełna jest miękka, cienka i milutka. Ani razu mi nie przeciekł a w upały tylko jego używałam i teraz też ale schnie dłużej niż flip, więc przydałby się jeszcze conajmniej jeden wełniaczek ale póki kryzys nie minie, to nie wydam ani grosza na wielo.

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda&Franio Zobacz posta
    mikulo po tym linkiem co wcześniej wrzuciłam producent pisze, że ona nie wymaga lanolinowaniala, dlatego tak strasznie mnie kusi
    a ja bym nie ufała w opis producenta, bo to tylko reklama- jak chce sprzedać, to napisze Ci wszystko Wełna nie nie przecieka, dlatego, że jest wełną. Wełna nie przecieka, bo jest (solidnie) zalanolinowana(=natłuszczona). Wełniany sweterek przecieka. Ja nie znam sposobu na lanolinowanie innego niż całe gacie siup do gara i gotujemy, lanolinowanie trzeba powtarzać. A co na to strona polarowa?

a wracają co tematu, to mnie nadal trzyma przy pieluchach stos białych rolmopsów jak mam dzień "nie chce mi się". A poza tym lubię wieczorna składanie pieluch, bo to taki moment że córa śpi, a ja mogę sobie przy okazji usiąść przy M. jak pracuje w domu wieczorem i coś pogadać. No i zrobiłam sobie zestaw szybkoschnący- kieszonki, formowanki kieszonki, dużo mikrofibry i dużo tery.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

NO właśnie, zgadzam się z Sihayą. W kwestii wełniaków ekspertką nie jestem, ale o pielęgnowaniu wełny co nieco wiem, toteż podejrzane mi się wydaje, że tylko prac i to w pralce. Jeśli to prawdziwa wełna, to traktowana w ten sposób szybko się sfilcuje, poza tym nie lanolinowana będzie przeciekac. Z kolei traktowanie tej pieluchy jak wełniaka zatłuści polar...jak dla mnie, to ta pielucha to niezłe wyzwanie. Tym bardziej czekam na recenzje

No i też mam tetrę awaryjnie Teraz się przyda.
    Ostatnio edytowane przez libra ; 19-09-2011 o 19:44

Uprawnienia umieszczania postów