Ja też łapię jakieś nocne kryzysy, przewijanie nocne i zmiana piżam ze 2-3 razy w nocy... No ale Ada przelewa też jednorazówki, więc zostaję przy wielo.
Ja też łapię jakieś nocne kryzysy, przewijanie nocne i zmiana piżam ze 2-3 razy w nocy... No ale Ada przelewa też jednorazówki, więc zostaję przy wielo.
U mnie kieszonki zawsze przemakają tzn idzie bokiem jakoś, to mam tylko dwie na zapas, zakładam formowanki albo prefoldy ( zawsze dwa jeden mały drugi większy), tetrę (też dwie) i nie ma dużej pupci i spokojnie mieści się w spodniach, a przewijać muszę średnio co 1,5 godziny mojego wielkiego siakcza. Geterki też odpuściłam, bo małej coś nie pasowała ta dziura między pieluchą a getramiNa noc zawsze jedno, które też przesikuje czasami ale jakoś mi łatwiej ze zmianą, na wyjazdy też jedno i na dłuższy spacer. I jakoś się z tym trzymam. Najgorsze dla mnie, że mała kryje się z kupkami (robi po kątach) i nie chce na nocnik i to spieranie mnie męczy...
A zawsze można sobie zrobić przerwę, to nie mus![]()
oj tam oj tam
mnie się zawsze nie chciało wracać do wielo po stosowaniu jednorazówek - wolałam patrzeć na uprany kolorowy stos
ale potem przypominałam sobie jak słodko wygląda pupcia w kolorowym wielo i zawsze wracałam
a w temacie
-kieszonki ciekną jak pul proszkiem zatkany
puść kilka pustych cykli i problem powinien zniknąć
-na wielką pupę panty, mają świetny "zapas" na wielką pieluchę
-w IB mieści się w każde spodnie
- zaręczam Ci, że gorąc w majtkach jest pozorny, bo pampers mimo, że cieńszy grzeje o wiele bardziej
nabierz dystansu i spójrz na temat chłodnym okiem![]()
zapomniałam, że jest coś takiego jak panty!
za IB dziękuję, testowałam i SIO i AIO, przeciekały jak diabli.
Kieszonki muszę odtłuścić, to fakt, dawno tego nie robiłam a niektórym to w ogóle
Na noc już dawno wyluzowałam i zakładam pampka, ponad wszystko cenię sobie nieprzerwany sen a nie wstawanie dwa razy i zmienianie pieluchy, albo, jak nie wstanę a dzieć nie obudzi, zmienianie rano całej pościeli.
Zapach jedno mi nie wadzipewnie mam nos przyzwyczajony.
Kocham pupę w wielo ale czasem mam dość i tyle.
ja jak mam chwilowy kryzys pod tytułem "nie chce mi się" to zakładam jednorazówki np. przez 1 dzień
ale jak zobaczę po tym dniu jak się z kosza na śmieci wysypujeto mnie od razu stawia do pionu
ale na noc zakładam jednorazówkę i na dalsze spacery też
choć ostatnio założyłam na noc wielo i okazało się że młoda prawie całą noc miała sucho, dopiero nad ranem był sik za to konkretny
Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam
wracam po kryzysie jak tylko zobacze jak po paru razach pupa K. się kisi wręcz...
i też uwielbia m patrzeć na uprany stosik![]()
Moje uszytki: Quku.pl
GALERIA --> https://plus.google.com/photos/11361...85742012042817
HandMade na forum-->http://www.chusty.info/forum/showthr...28#post2987628
ja miałam kryzys, jak przychodzili znajomi (lub koleżanka) a wielo mi przecieknie, wrrr.... zła byłam wtedy na te milusie pieluszki, bo miało być tak pięknie, zdrowo... i jak tu wytłumaczyć laikom że to tak czasem bywa, że to trzeba im kwskowanie, odtłuszczanie zrobić....więc już teraz nauczona doświadczeniami staram się zakładać tylko tzw. "asy" i być pewna że będzie ok.
a w ciągu dnia (jak jestesmy sami)to mi nie przeszkadza, jakaś cierpliwość we mnie wstępuje do pieluszek
na spacery w lecie były jedno bo Mały pił hektolitry, a teraz już powoli wprowadzam wielo bo widzę że spokojnie wytrzymują spacer
myślę że nie jesteś jedyna, jak widać wciąż ktoś się dopisuje, może zadaj sobie pytanie czy mogłabyś teraz ( po tylu próbach i doświadczeniach z wielo) przejść całkowicie na jedno, czy nie tęskniłabyś...![]()
Dobrze, że nie jestem jedyna, też się wkurzam, że kieszonki przeciekają przy nogawkach, że pupa wielka ale jak mi się nie chce to używam jedno.