Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: u nas chyba koniec z noszeniem:(

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie u nas chyba koniec z noszeniem:(

nie umiem wiązać plecaczków,a z przodu Bartka (11 kg) już ciężko mi nosić.Z ręką na sercu ostatnio to chyba nosiłam miesiąc temu przez chwile w mt na plecach.Do tego zupełnie nie umiem sie odnaleźc na nowej szacie graficznej forumChyba zacznę sie wyprzedawać.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Re: u nas chyba koniec z noszeniem:(

Kobieto weź się w garść przyjeżdżaj na spotkanie, dziewczyny Cię powiążą do tego miętka jakiegoś i noś noś noś Nie opuszczaj nas, częściej wpadaj na forum to się przyzwyczaisz, ja też nie mogłam, a teraz już nie pamiętam tego starego
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Marta, no coś Ty!
    Plecaczka Cię nauczymy, a jak nie, bo ci się nie będzie chciało albo podobało to cudne nosidła pozostają, nie poddawaj się tak łatwo kochana!
    Mama Wiktora (2007) czterech Aniołków[*][*][*][*] Igora (2013) i Borysa (2015)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

martu, wszystkie marty to fajne dziewczyny sa
    (pisze to ja - tez Marta )

wpadaj do 100P lub do vegi do sklepu lub z kims w dmu na kawce sie spotkaj (chocby ze mna ) i sie nauczysz wiazac plecaczki.

matka czworga
    i psa

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

ale ja mam wszystko co trzeba.Wiązankę,poucha,Mt i manduce.Ja chyba wiem w czym jest problem...po prostu jestem za gruba i nie jest mi wygodnie dodatkowe kg nosić i bez tego sie pocę.Smutna prawda,ale co mam ściemniać.Do tego teraz się przeprowadziliśmy i mam ponad 3 km w jedna stronę po starszaka do przedszkola i nie wyobrażam sobie tego w chuście.Wiem,że na plecach byłoby mi łatwiej,ale serio bez pomocy męża nie jestem w stanie go tam wrzucić.Byłam na spotkaniach i jak ktos mi zawiąże jest ok,ale sama ni cholery.No cóż pozostaje mi wspominać jak było cudnie nosić Bartusia jak był taki malutki z przodu.Cholera rozkleiłam się na samo wspomnienie Teraz pozostaje sie zastanowić co pójdzie na pierwszy ogień pod młotek.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

3 km w jedna strone???
    to niezly spacerek...

przytulam Cie mocno. ja tez gruba i tez mi czasem ciezko nosic, bo TEZ sie poce. i TEZ bez tego. ale jak sobie pomysle, ze byc moze to juz ostatnie dziecko noszone w chuscie czy w ogole noszone, to mi tak starsznie zal, ze zaciskam zeby i walcze z tymi plecaczkami. a w przyszlym tygodniu przyleci do mnie nowka sztuka Mt od melkaj... a co!

matka czworga
    i psa

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez martu
    No cóż pozostaje mi wspominać jak było cudnie nosić Bartusia jak był taki malutki z przodu.Cholera rozkleiłam się na samo wspomnienie Teraz pozostaje sie zastanowić co pójdzie na pierwszy ogień pod młotek.
    Marto kochana, a może to znak, że czas na nowego malutkiego chuścioszka?

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

nowego nie będzie z moją walnięta tarczycą i ostatnimi zdrowotnymi kłopotami M wizja 3 dziecka została niestety bezpowrotnie odsunięta.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

oj, smutno więc
    ale wpadać do nas czasem będziesz na ploty?

a jak byś się wyprzedawała ostatecznie, co może jednak nie nastąpi, bo z chust różne ładne i przydatne rzeczy w domu można zrobić , to poproszę byś o mnie i lnie pamiętała

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

a-linka ja widziałam Ciebie tylko raz,ale przypadłaś mi do gustuTwój młody podobny do mojego i pawie mamy takie same,tak więc jakby co to spoko.Tylko,że ja mam duże rozmiary,a Ty drobinka.Mam zielone pawie (4.6),mt z Tulikowa ze znakiem supermena,czarna mandukę i HT rozmiar 5 ten cos z indianskim latem i kurtkę czarną rozmiar L jak Hanti.Tak ,więc jeszcze się pozastanawiam.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

alinko, no wez sie...
    moze martu zmieni zdanie a Ty takie...

a tak serio, to piszesz dokladniew swoich postach to, o czym ja nie mam smailosci pisac. (zarowno o malutkim chuscioszko jak i o wyprzedawaniu). cienias jestem i tyle

matka czworga
    i psa

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

OT alinko i martu - mamy synow niemal w tym samym wieku, widzicie to?

uwielbiam to forum.

matka czworga
    i psa

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez martu
    a-linka ja widziałam Ciebie tylko raz,ale przypadłaś mi do gustuTwój młody podobny do mojego i pawie mamy takie same,tak więc jakby co to spoko.Tylko,że ja mam duże rozmiary,a Ty drobinka.Mam zielone pawie (4.6),mt z Tulikowa ze znakiem supermena,czarna mandukę i HT rozmiar 5 ten cos z indianskim latem i kurtkę czarną rozmiar L jak Hanti.Tak ,więc jeszcze się pozastanawiam.
    tego supermena to ja doskonale pamiętam CUDNY

wegielku - wstydzę się i głupio mi aż się zaczerwieniłam

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez wegielek
    OT alinko i martu - mamy synow niemal w tym samym wieku, widzicie to?

uwielbiam to forum.
    tak
    i coś mnie się wydaje, że oni TEŻ sobie przypadli do gustu

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

nie wstydz sie, jestes szczera
    a ja owijam w bawelne. nie lubie tego u siebie, strachliwy czlowiek ze mnie.

a ja sobie za to przypominam kurtke martu...
    ale tez juz sie czerwienie bardzo sie czerwienie.

matka czworga
    i psa

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Martu przytulam.... ale wiesz, że nie damy Ci tak poprostu odejśc musisz z Nami zostać i już
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

chyba nie mam prawa sie wypowiadac jako nowa i do tego niezbyt doswiadczona chustonoszka ale wydaje mi sie ze troszke zbyt latwo sie poddajesz...tez jestem zbyt gruba do tego po ciazy wciaz mam zbedne kilosy i oczywiscie tluszcz w najmniej odpowiednich miejscach ale noszenie to taka przyjemnosc....a moze razem zawalczymy i z kilogramami i z wiazaniami, bo ja nie umiem nawet 2 X porzadnie zamotac a przydalyby mi sie rady bardziej doswiadczonej chuscianki

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

poczekaj jeszcze chwilkę, może za pare dni łaskawiej spojrzysz na noszenie na na pradze miałam właśnie 3 km do przedszkola i z Kinią w chuście odprowadzałam starszaki, to była dieta cud dla mojej koleżanki która podobnie jak Ty miała nadwyżkę kg z powodów tarczycowy, dzięki tym spacerom dwa razy dziennie, kilka kg pożegnała
    Więc może da sie pogodzić przyjemne z pożytecznym ?
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez hanti
    poczekaj jeszcze chwilkę, może za pare dni łaskawiej spojrzysz na noszenie na na pradze miałam właśnie 3 km do przedszkola i z Kinią w chuście odprowadzałam starszaki, to była dieta cud dla mojej koleżanki która podobnie jak Ty miała nadwyżkę kg z powodów tarczycowy, dzięki tym spacerom dwa razy dziennie, kilka kg pożegnała
    Więc może da sie pogodzić przyjemne z pożytecznym ?
    jak się mawiało u nas w drużynie harcerskiej (sic!): dobrze gada, dać jej wódki

Chustopróchno Awatar Budzik

Martu, weź nie ściemniaj, leń jesteś i Ci się nie chce po prostu
    A tak serio - ja mam 25 kg nadwagi, Antek waży 10kg. do przedszkola w obie strony mam w sumie 8km. Nie powiem, nie raz jest ciężko, ale nie mogłabym sobie odmówić tej przyjemności, poza ty, jak Hanti pisze - to lepsze niz siłownia czy inny fitness! Ja zasuwam od początku września i już czuję po sobie rezultaty. Z tym że rzeczywiście, noszę najczęściej na plecach - ale uwierz mi, naprawdę każdy jest w stanie się nauczyć, a jak masz nosidła, a nie chustę, to już w ogóle bajka. Ja, zanim kupiłam MT, wychodziłam z domu zlana jak mysz, tak się pociłam przy wiązaniu chusty z wysiłku i nerwów, czy mi A. nie spadnie z pleców. A teraz - luzik. Kochana, nie poddawaj się, sprzedaj chusty (moja od 2 miesięcy nieużywana), poćwicz z nosidłami, przecież wiesz, że warto

Uprawnienia umieszczania postów