Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 3 miesiace i uwolnione raczki w kieszonce i 2X?

Chustonówka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie 3 miesiace i uwolnione raczki w kieszonce i 2X?

dziewczyny, od kiedy można wyjąć rączki z kieszonki i z 2x. moj mały ma 3 miesiace i od jakiegos czasu potrafi byc bardzo niespokojny w chuscie chyba ze mu uwolnei raczki - jednak wg wszystkich instrukcji to jeszcze za wczesnie...
    maly jeszcze nie siedzi sam oczywiscie...
    jak to jest z tymi raczkami???

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

ja bym się wstrzymała
    zaczęłam wyciągać jak miśka zaczeła się pchać do siadania, w sensie, że prawie sama siedzi, ale jeszcze nie ;]

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malaac Zobacz posta
    dziewczyny, od kiedy można wyjąć rączki z kieszonki i z 2x. moj mały ma 3 miesiace i od jakiegos czasu potrafi byc bardzo niespokojny w chuscie chyba ze mu uwolnei raczki - jednak wg wszystkich instrukcji to jeszcze za wczesnie...
    maly jeszcze nie siedzi sam oczywiscie...
    jak to jest z tymi raczkami???
    rączki na wierzchu jak dziecko samo siedzi
    moze wrzuć/daj coś do rączek do potrzymania/pomiętolenia?

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

też bym się wstrzymała. czasem wyjątkowo wyjmowałam jedną (ale tak żeby podparcie nadal było wysoko nad łopatki obie) jak Maciek skończył pół roku i nadal nie siedział.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

dubel mi się zrobił przy edycji
    Ostatnio edytowane przez Madisa ; 14-09-2011 o 21:27
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

w 2x albo w kangurze (tak, wiem, kangur to nie kieszonka) możesz mu bokiem łapki wyciągnąć, zawsze to coś, a plecy nadal podparte.

edit: cierpliwości, czas do siedzenia zleci zanim się obejrzycie

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Dziecko 3 miesięczne tak ma - będzie się wiercic, szukać nowych widoków i wrażeń, dekolt mamy powoli przestaje być całym światem.
    Proponuję poćwiczyć kangura na biodrze (oczywiście biodra na zmianę, chustę kółkową a za miesiąc-dwa plecak prosty. Noszenie na biodrze pięknie zmienia perspektywy i dzieci są zwykle zachwycone. Rączki schowane do etapu siedzenia - koniecznie!
    W 2x nosić można też (od trzymania główki) ale to akurat problemu widoków zupełnie nie rozwiązuje, bo w 2x widać jeszcze mniej niż w kieszonce i kangurze.

Cytat Zamieszczone przez Madisa Zobacz posta
    w 2x albo w kangurze (tak, wiem, kangur to nie kieszonka) możesz mu bokiem łapki wyciągnąć, zawsze to coś, a plecy nadal podparte.
    wyciąganie bokiem rączek w jakimkolwiek wiązaniu, a szczególnie w 2x, zwykle kończy się tym, że rączki zwisają w dół. Taka pozycja rąk generuje wyprost pleców i odchylanie głowy w tył. Jak się dobrze porozglądać po ulicach, to taka pozycja w 2x jest nagminna a niestety mało fizjologiczna. Rączki powinny być z przodu, łokcie zgięte, dłonie w górę - jak w leżeniu na brzuchu.

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja do przedmówczyń dodam tylko: biodro o tu fajne wiązanie, ja używam http://www.chustomania.pl/online/chu...elko_z_petelka
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    wyciąganie bokiem rączek w jakimkolwiek wiązaniu, a szczególnie w 2x, zwykle kończy się tym, że rączki zwisają w dół. Taka pozycja rąk generuje wyprost pleców i odchylanie głowy w tył. Jak się dobrze porozglądać po ulicach, to taka pozycja w 2x jest nagminna a niestety mało fizjologiczna. Rączki powinny być z przodu, łokcie zgięte, dłonie w górę - jak w leżeniu na brzuchu.
    To wiele wyjaśnia w temacie moich osobistych kangurkowych wątpliwości

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    Dziecko 3 miesięczne tak ma - będzie się wiercic, szukać nowych widoków i wrażeń, dekolt mamy powoli przestaje być całym światem.
    Proponuję poćwiczyć kangura na biodrze (oczywiście biodra na zmianę, chustę kółkową a za miesiąc-dwa plecak prosty. Noszenie na biodrze pięknie zmienia perspektywy i dzieci są zwykle zachwycone. Rączki schowane do etapu siedzenia - koniecznie!
    W 2x nosić można też (od trzymania główki) ale to akurat problemu widoków zupełnie nie rozwiązuje, bo w 2x widać jeszcze mniej niż w kieszonce i kangurze.

To ja się tylko podpiszę pod postem mart i nie będę się rozpisywać o tym że siedzenie to nie to samo co siadanie i że rączki koniecznie schowane a tylko inną perspektywą oglądania świata zapewnić możesz.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Uprawnienia umieszczania postów