Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Czy wełniane gacie to 100% wełny i czy getry wełniane czy akrylowe??

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie Czy wełniane gacie to 100% wełny i czy getry wełniane czy akrylowe??

Mam problem, babcia zrobi mi i nauczy mnie robić geterki i gacie wełniane.Problem polega na tym, że trudno dostać 100% wełny. Zazwyczaj są mieszanki 50%wełna i 50%akryl albo jakoś tak...No i kochana babunia też się dziwi, że chcę 100% wełniane getry, bo mówi że bedą drapać małą a ja nigdy takich nie miałam więć nie wiem... Będą drapać A czy akrylowe geterki polecacie albo z mieszanek, a jesli welniaki 100% to dlaczego No i gacie... czy one są 100% wełna, czy to też mieszanki?? Bo nie wiem co kupić lepiej...Będę wdzięczna za rady

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

większość to 100% wełna merino
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Merynos nie gryzie

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

moja babcia też się dziwiła, ze chcę 100% wełny na gatki, kupiłam nie merynos jakieś inne i przyznam, że były dosyć szorstkie, ale po praniu mięciutkie się zrobiły

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Wełna owcza drapie bardzo. Jeśli chodzi o getry, to bym odradzała wełnę (chyba, że merino, jeśli cię cena nie powala). A otulacze to 100% wełniane muszą być, jeśli mają spełniać swoją funkcję. Bo to na pieluchy ma iść

Widziałam fajne otulacze, tylko coś mi podejrzanie błyszczą jak na wełnę, ale specjalistką nie jestem. Poza tym w opisie stoi, że to handmade, ale z tym się zdecydowanie nie zgodzę.
    Coś takiego http://allegro.pl/otulacz-welniany-1...807496242.html
    Ostatnio edytowane przez libra ; 15-09-2011 o 12:25

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No własnie zamówiłam marino i zobaczymy, w sumie znalazłam za 8,50 od motka no i babcia będzie dziergać, no i właśnie chcę żeby taki otulacz mi wydziergała i geterki do kompletu to będzie czad jak się uda. I sama sobie też przypomnę jak to się robilo na drutach, więc sobie sama potem wydziergam, chyba że baba będzie się bardzooo nudziła ,przyslę foty co z tego bedzie i dzięki bardzo za odpowiedź
    (właśnie chcę żeby taki sam mi wydziergała jak na tej focie)

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Mi to wygląda na handmade chińskimi rączkami ale nie dam sobie reki uciąć.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Uprawnienia umieszczania postów