Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: ...bo się przyzwyczai....

Mieszany widok

ulala.v
    Guest

Domyślnie ...bo się przyzwyczai....

znamy to, prawda?
    nie noś bo się przyzwyczai
    nie śpij z nim/nią, bo się przyzwyczai

to ja się chciałam podzielić tym jak się cieszę, że tego nie słuchałam- z perspektywy czasu

1. Odzwyczajaj od cyca, bo się przyzwyczai:
    a) syn w wieku 11 m-cy sie odstawił sam
    b) córka, kiedy w wieku 18 m-cy przechodziła klasyczny cycoholizm 1,5roczniaka szczerze mówiąc nie wierzyłam w samoodstawienie - ale uwierzyłam, nastapiło w wieku niecałych 21 m-cy.

2. Nie nos, bo się przyzwyczai:
    córka przez pierwsze 8,5 m-ca życia bezwózkowa, do ok 18 m-ca wózkowana bardzo sporadycznie, dosłownie kilka, max kilkanaście razy.
    od klku miesięcy wózkowa z własnego wyboru.
    Próba włożenia córki do chusty wygląda tak:
    NIEEE NIEEE, NIE! NIE! NIEEEEEEEEEEEE, NIE CIEEEEM, HANIA BRUM, CIEM BRUM!

Próba usypiania dziecka na plecach wygląda tak: NIEEE NIEEE, NIE! NIE! NIEEEEEEEEEEEE, NIE CIEEEEM, Hania pa tu AaaA (i Hania gramoli się do wyra i nakrywa kołderką po czubek głowy).

3. Nie spij z nim/nią, bo się przyzwyczai:
    a) syn: ja chcę do swojego łóżka, tylko mnie pogłaszcz po plecach ale w moim łóżku
    b) córka: patrz punkt: próba złapania córki do usypiania

Jedyna osoba, która się przyzwyczaiła jestem ja i nadal gonię tę córkę i na siłe niekiedy pakuje ją na plecy.

Tak się tylko podzielic chciałam doświadczeniami

Dziękuję za uwagę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

jak słyszę "bo się przyzwyczai". sugeruję, żeby męża/żony też nie przytulać i nei całować, bo się przyzwyczai

dokebu
    Guest

Domyślnie

Mi jak ktoś mówi, że Fabian się przyzwyczai do chusty i będzie chciał ciągle na rączki to pokazuję na Szymka i pytam czy wychowałam narączkowca bo też go nosiłam ale w MT (teraz z rąk się wyrywa i energii w nim za 3 dzieci)

silver muszę sobie to zapamiętać

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

każde dziecko jest indywidualne i na wszystko reaguje inaczej

ciekawe skąd te wszystkie "dobrzeradzące" mogą wiedzieć do czego się dziecko przyzwyczai :}

a nawet jeśli! to jeśli nam sprawia coś przyjemność to jaki w tym problem

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

To zazdrość

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    To zazdrość
    coś w tym może być...

ja nie brałam miśki do łóżka, bo się bałam, że będzie problem, po czym naczytałam się jak to dziewczyny się budzą ze swoimi maluchami i zwyczajnie zazdrościłam
    teraz jak miśka wstanie o 5-6 to już później jest u nas w łóżku i jest mi z tym bosko

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

mi ostatnio psycholog powiedziała, że kategorycznie mój syn nie powinien ze mną spać, tylko w swoim łóżku, bo się przyzwyczai, a poza tym jest to baardzo niehigieniczne
    o tym, że karmię piersią już nawet nie wspomniałam, bo bałam się, ze mnie zlinczuje
    a miała mi pomóc kobitka no...

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejti Zobacz posta
    mi ostatnio psycholog powiedziała, że kategorycznie mój syn nie powinien ze mną spać, tylko w swoim łóżku, bo się przyzwyczai, a poza tym jest to baardzo niehigieniczne
    spanie z mężem też jest niehigieniczne o niczym innym już nie wspominając...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Oj ile ja się nasłuchałam Ale i tak uważam, że fajnie, że ktoś mi w oczy mówi, a nie gada za plecami...
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Do mojej kuzynki przychodzi konsultantka już 10 mcy i ostatnio domaga się,żeby łóżeczko dziecka wyjechało już kategorycznie z małżeńskiego pokoju. O kp kuzynka już stara się nie wspominać,bo alarm.
    A że w nocy daje pierś to już w ogóle "nie wolno!"
    Holandia.
    Mam wrażenie,że oni się tam boją bliskości...Dziecko ma być w osobnym pokoju i całą noc samo

Guest
    Guest

Domyślnie

ehhh ja tez sie przyzwyczaiłam i sama się proszę choć na raczki do mamy, choć spac z mamą
    jedno nie chce już
    ale niedługo drugie będe miała

powinnam się leczyć?

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Słyszałam jeszcze do niedawna, że się przyzwyczai.
    Na tyle jest samobieżny od pewnego czasu (czyli od roku), że odpowiadałam i odpowiadam, że chciałabym .

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Dla mnie szczytem wszystkiego było skomentowanie, że nie powinnam brać nie radzącego sobie z emocjami 2-latka (w apogeum buntu 2-latka) na ręce, bo popieram i nagradzam w ten sposób złe zachowanie. Co to pies? Mam go tresować i nie przytulać gdy mnie potrzebuje, bo będzie źle "wytresowany"

Uprawnienia umieszczania postów