Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jak pieluszkować gdy zimno? Jak wysadzać?

Domyślnie Jak pieluszkować gdy zimno? Jak wysadzać?

Może nie umiem przeszukiwać dobrze wątków, ale nie znalazłam na temat.
    Mam pytanie jaki pieluszkujecie gdy jest zimno.
    Mój młody jest super detektorem wilgoci i jak zasika pieluchę nawet kieszonkę to drze się w niebo głosy, że mam mokro. (Przy jednorazówkach jest siku bez krzyku). Czasem przy mniejszym siku jakoś wytrzymuje. Dopóki było ciepło spoko przebieraliśmy pieluchę gdzie popadło na ulicy, w parku w sklepie, ale teraz szkoda mi jego pupy wystawiać na wiatr i zimno, a jak jesteśmy na spacerze to nie zawsze jest gdzie pójść się przebrać. A ja lubię spacery po lesie.
    A i często się wysadzaliśmy i tu też mam problem a tym, że zimno.

Chustomanka

Domyślnie

A ile ma? Może da sobie wytłumaczyć, że musicie jeszcze gdzieś wejść, bo byłoby zimno w pupę?

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

jednorazówki na dwór? Zimą nie spaceruje się tak długo

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jak idę gdzieś gdzie wiem ze nie ma możliwości zmiany pieluchy (i na dłużej) zakładam jednorazówki.
    Damianowi jak miał 2 lata tez zakładałam jednorazówki na drogę do żłobka mimo krzywych spojrzeń pań z placówki. To była ponad godzina drogi w tym 45 min autobusem który jeździł co 25 min, wysiadka nie wchodziła w grę...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Tosiula daje sobie wytłumaczyć, że najlepiej zrobić siusiu przed wyjściem i robi często, wtedy nie mamy problemu... no i zauważyłam, że się lepiej "pilnuje"w majtkach, a nie pieluszce... ale też mam dylemat, co w zimniejsze dni (które przecież kiedyś nadejdą ) bo ew "mokra" wpadka byłaby nieprzyjemna dla panienki Tosieńki, a dla mnie kłopotliwa...

Domyślnie

Młody ma 3 miesiące, więc nie bardzo idzie wytłumaczyć. A zimą nadal planujemy dość długie spacery. Jednorazówki mnie jakoś na razie nie przekonują.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to może na spacery zakładaj takie pieluszki jak na noc czyli te super chłonne i z opcją sucho od pupy, był tu niedawno wątek o pieluchowaniu w nocy gdzie były wymieniane różne sprawdzone pieluszki z extrachłonnością

Domyślnie

My w nocy możemy spać w piżamce (choć nie mam odwagi). Młody nie sika w nocy, więc nie mam takich patentów opanowanych.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

3-miesięczniak nie sika ci w nocy????????
    Wow.

No ale trudno - skoro nie chcesz jednorazówek zostają ci chłonne pieluchy z warstwą mam sucho (wonderoos v2?). Jeśli nie reaguje na sik w jednorazówce, to i poczuć nie powinien np. flipa z mamsucho, albo IB sio/tutto.
    Ja na spacerach nie zmieniam. Never. No chyba, że idziemy gdzieś na dłuższe zakupy do CH i jest do tego miejsce, ale w parku nigdy mi się nie zdarzyło - jak była kupa to wracaliśmy do domu, mam 10 min.

Chustofanka Awatar alphax

Domyślnie

W kieszonce czuje ze ma mokro? Może spróbuj dodać dodatkową cienką wkładkę "mam sucho" z polarku

Uprawnienia umieszczania postów