Czy ktoś może pochwalić się posiadaniem książki w wersji audio pt. "Noc bez księżyca" i wyrazić opinię czy warto kupić? Cena ok. 10-12 zł i tak się zastanawiam od dłuższego czasu![]()
Czy ktoś może pochwalić się posiadaniem książki w wersji audio pt. "Noc bez księżyca" i wyrazić opinię czy warto kupić? Cena ok. 10-12 zł i tak się zastanawiam od dłuższego czasu![]()
Niko 2012, Zo 2017
Dzisiaj w Kauflandzie natknęłam się na kosz wyprzedażowy, w którym można znaleźć audiobooki z Papilonu. Nam udało się nabyć Elmera, szukałam też Reksia, ale niestety. W każdym bądź razie była chyba cała ich seria, w tym Martynki, Baśnie Świata, Wiersze Tuwima, Pora do przedszkola (to warto?). Każdy w cenie 7,49 zł, czyli polecam.
Niko 2012, Zo 2017
A jak Elmer? Moi ksiazki nie chca czytac bo nie i mysle nad zacheceniem ich audiobookiem
Jutro bede to zobacze czy u nas daja![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Chodziło mi raczej o sklep, zeby słuchać bajek grajek w samochodzie. Ale dzieki za polecenie konkretnej części![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Jejku, mam w domu trzeciego Stuhraniestety, nie jest to klon Macieja
Mój starszak w kółko słucha Reksia. Wczoraj całego dwa razy i raz przed spaniem. Cytuje fragmenty w wannie, łącznie z intonacją i pauzami w odpowiednim momencie. Kupiłam mu "Tylko bez całowania" Kasdepke, ale płyta leży odłogiem.
Znacie może Bolka i Lolka? Też J.Stuhr czyta. Myślałam nad zakupem, ale w opisie jest o Drakuli i duchach a Tymek boi się o tym słuchać (rozdział o duchu z Reksia musiałam skasować z mp3)
Dużo tam tego?
A Mikołajek nada się dla 3,5 latka?
Ja ostatnio trafiłam na beznadziejnego audiobooka z przygodami T. Sawyera, na szczęście z biblioteki. Osoba lektora robi ogromną różnicę. Moja córka najbardziej lubi Jungowska, mamy też inne fajne audiobooki, ale mozna się naciąć. Np. Tajemniczy ogród czytany przez Maję Komorowska odrzuca.
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Przez Jungowską czytane my mamy Dzieci z Bulerbyn - polecam. Sama lubię słuchać
Podbijam bo u nas ostatnio sporo audiobooków ponieważ trochę mi głos szwankuje i czytaniacprzez mamę mniej.
Pamiętnik czarnego noska
Basie - wszystkie audiobooki. Syn najbardziej lubi alergię i podróż.
Szelmostwa lisa Witalisa
Sto pociech z Klarą - czytając książkę jakoś nie wychwyciłam pewnych rzeczy na które zwróciłam uwagę słuchając z dziećmi audiobooka.
Dzieci z Bullerbyn czyt. Kwiatkowska. Dziś zaczęliśmy w aucie Jungowską.
Co polecacie?
U nas ostatnio lecą mity - mity Kasdepke (dałam św Mikołajowi niedokładne wytyczne i kupił te zamiast Opowieści z zaczarowanego lasu) czytane przez Barszczewską (dobrze czyta, inaczej chyba tekst by mnie irytował - no, niespecjalnie lubię Kasdepke, a jeszcze teksty typu "robiła to, co robią mamy, czyli sprzątała, gotowała...") i mity Katarzyny Marciniak. Syn średni b chętnie słucha Dar totemów baśnie indiańskie i Pup ogórków i kuperków czytanych przez Zborowskiego - siostra odmawia słuchania tego drugiego ze względu na słownictwo.
Oprócz tego oboje od dawna chętnie słuchają Szatana z siódmej klasy przez Malajkata i Panny z mokrą głową, córka jest też wielbicielką Arctowej: Kociej mamy i Słoneczka, wszyscy słuchamy książek Curwooda, ale one są mocno naturalistyczne więc przy obcych dzieciach wyłączam (na wiele z tych pozycji bym nie wpadła, ale mój tata się realizuje w wyszukiwaniu).
A, jeszcze Kalle Bloomkvist - ale o ile z przyjemnością słuchaliśmy razem w samochodzie Jungowskiej czytającej Dzieci z Bullerbyn, o tyle jak leci gdzieś w tle, to jest irutująca (moje dzieci najchętniej nieustannie puszczałyby audiobooki).
Najmłodszy akceptuje wszystko, nie zauważyłam specjalnych preferencji.
Rodzice lubią Piotrusia Pana, Alicję w krainie czarów i Kubusia Puchatka, ale dzieci wolą treściwe audiobooki, niż stare dobre bajk-grajki...
Ostatnio edytowane przez jul ; 27-02-2018 o 13:24
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jul u nas Blumkvist słuchany już ze 3 razy. Moje dziecko uwielbia. Osobiście mam już dosyć tak samo jak Rumcajsa, Hanki, Cypiska.
Opowieści z zaczrowanego lasu zaznaczam i mity bo od dłuższego czasu zainteresowanie tematem.
Mikołajek jest super i się nie nudzi bo jego jest naprawdę dużo. Tylko u nas on działa tak, żeżstarszak oczekuje później czytania go. AAkiedyś ustaliliśmy, że Mikołajka czyta jemu tylko tatat
Podbijam. Podsuwajcie jeszcze pomysły.
U nas poza wymienionymi wcześniej jeszcze Mikołajek!
I generalnie wszystkie z wydawnictwa Jung-off-ska![]()
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Moi bardzo![]()
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
weszłam na bajkowisko i można trafić na bardzo fajne bajki i bardzo dobrze przeczytane (uwielbiam jak czyta Boberek)
ale jak bajki sa długie to niestety w środek wstawiane są reklamy i to zupełnie od czapy. pół biedy jak to jakiś proszek do prania czy suplement diety ale reklama tamponów wraz z instrukcją obsługi to już niekoniecznie. w dodatku niektóre z nich sa naprawdę przydługie (takie jakby reklamy kręcone przez youtoberów typu dziś testuję toniki na pryszcze itp. jak puszczam bajkę na dobranoc to taka reklama potrafi skutecznie wybudzić przysypiającego Tomka![]()
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny