Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 152

Wątek: audiobooki dla dzieci

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Czy ktoś może pochwalić się posiadaniem książki w wersji audio pt. "Noc bez księżyca" i wyrazić opinię czy warto kupić? Cena ok. 10-12 zł i tak się zastanawiam od dłuższego czasu
    Niko 2012, Zo 2017

Chustomanka

Domyślnie

Dzisiaj w Kauflandzie natknęłam się na kosz wyprzedażowy, w którym można znaleźć audiobooki z Papilonu. Nam udało się nabyć Elmera, szukałam też Reksia, ale niestety. W każdym bądź razie była chyba cała ich seria, w tym Martynki, Baśnie Świata, Wiersze Tuwima, Pora do przedszkola (to warto?). Każdy w cenie 7,49 zł, czyli polecam .
    Niko 2012, Zo 2017

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

A jak Elmer? Moi ksiazki nie chca czytac bo nie i mysle nad zacheceniem ich audiobookiem
    Jutro bede to zobacze czy u nas daja
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voilà Zobacz posta
    Dzisiaj w Kauflandzie natknęłam się na kosz wyprzedażowy, w którym można znaleźć audiobooki z Papilonu. Nam udało się nabyć Elmera, szukałam też Reksia, ale niestety. W każdym bądź razie była chyba cała ich seria, w tym Martynki, Baśnie Świata, Wiersze Tuwima, Pora do przedszkola (to warto?). Każdy w cenie 7,49 zł, czyli polecam .
    Super trafiłaś Pora do przedszkola jest Ok choć nie słuchalam jeszcze wszystkiego

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Chodziło mi raczej o sklep, zeby słuchać bajek grajek w samochodzie. Ale dzieki za polecenie konkretnej części

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Jejku, mam w domu trzeciego Stuhra niestety, nie jest to klon Macieja
    Mój starszak w kółko słucha Reksia. Wczoraj całego dwa razy i raz przed spaniem. Cytuje fragmenty w wannie, łącznie z intonacją i pauzami w odpowiednim momencie. Kupiłam mu "Tylko bez całowania" Kasdepke, ale płyta leży odłogiem.

Znacie może Bolka i Lolka? Też J.Stuhr czyta. Myślałam nad zakupem, ale w opisie jest o Drakuli i duchach a Tymek boi się o tym słuchać (rozdział o duchu z Reksia musiałam skasować z mp3 )
    Dużo tam tego?

A Mikołajek nada się dla 3,5 latka?

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Jaki czad! Dzieki!

A tak abstrahując- o co chodzi w misiach i Złotowłosej? Czytałam synowi i kompletnie nie wiem jaki morał płynie z tej bajki. Zamykaj drzwi, bo ktoś Ci zje owsiankę ?

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Ja ostatnio trafiłam na beznadziejnego audiobooka z przygodami T. Sawyera, na szczęście z biblioteki. Osoba lektora robi ogromną różnicę. Moja córka najbardziej lubi Jungowska, mamy też inne fajne audiobooki, ale mozna się naciąć. Np. Tajemniczy ogród czytany przez Maję Komorowska odrzuca.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustonoszka Awatar Justyna_R
    Miejscowość
    Hamburg

Domyślnie

Przez Jungowską czytane my mamy Dzieci z Bulerbyn - polecam. Sama lubię słuchać

Chustoholiczka

Domyślnie

Podbijam bo u nas ostatnio sporo audiobooków ponieważ trochę mi głos szwankuje i czytaniacprzez mamę mniej.
    Pamiętnik czarnego noska
    Basie - wszystkie audiobooki. Syn najbardziej lubi alergię i podróż.
    Szelmostwa lisa Witalisa
    Sto pociech z Klarą - czytając książkę jakoś nie wychwyciłam pewnych rzeczy na które zwróciłam uwagę słuchając z dziećmi audiobooka.
    Dzieci z Bullerbyn czyt. Kwiatkowska. Dziś zaczęliśmy w aucie Jungowską.

Co polecacie?

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Pettsona i Findusa, Pippi (właśnie u nas leci, bo dzieci chore:/)...
    Mój syn (6l) polubił jeszcze Rumcajsa, którego czyta Wiktor Zborowski, ale córka (3l) się boi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

U nas ostatnio lecą mity - mity Kasdepke (dałam św Mikołajowi niedokładne wytyczne i kupił te zamiast Opowieści z zaczarowanego lasu) czytane przez Barszczewską (dobrze czyta, inaczej chyba tekst by mnie irytował - no, niespecjalnie lubię Kasdepke, a jeszcze teksty typu "robiła to, co robią mamy, czyli sprzątała, gotowała...") i mity Katarzyny Marciniak. Syn średni b chętnie słucha Dar totemów baśnie indiańskie i Pup ogórków i kuperków czytanych przez Zborowskiego - siostra odmawia słuchania tego drugiego ze względu na słownictwo.

Oprócz tego oboje od dawna chętnie słuchają Szatana z siódmej klasy przez Malajkata i Panny z mokrą głową, córka jest też wielbicielką Arctowej: Kociej mamy i Słoneczka, wszyscy słuchamy książek Curwooda, ale one są mocno naturalistyczne więc przy obcych dzieciach wyłączam (na wiele z tych pozycji bym nie wpadła, ale mój tata się realizuje w wyszukiwaniu).
    A, jeszcze Kalle Bloomkvist - ale o ile z przyjemnością słuchaliśmy razem w samochodzie Jungowskiej czytającej Dzieci z Bullerbyn, o tyle jak leci gdzieś w tle, to jest irutująca (moje dzieci najchętniej nieustannie puszczałyby audiobooki).
    Najmłodszy akceptuje wszystko, nie zauważyłam specjalnych preferencji.

Rodzice lubią Piotrusia Pana, Alicję w krainie czarów i Kubusia Puchatka, ale dzieci wolą treściwe audiobooki, niż stare dobre bajk-grajki...
    Ostatnio edytowane przez jul ; 27-02-2018 o 13:24
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka

Domyślnie

jul u nas Blumkvist słuchany już ze 3 razy. Moje dziecko uwielbia. Osobiście mam już dosyć tak samo jak Rumcajsa, Hanki, Cypiska.
    Opowieści z zaczrowanego lasu zaznaczam i mity bo od dłuższego czasu zainteresowanie tematem.

Mikołajek jest super i się nie nudzi bo jego jest naprawdę dużo. Tylko u nas on działa tak, żeżstarszak oczekuje później czytania go. AAkiedyś ustaliliśmy, że Mikołajka czyta jemu tylko tatat

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Syn lubi Proszę słonia ostatnio Żabka i Ropucha słuchał, ale póki co u nas rzadko są używane audiobooki.

Chustoholiczka

Domyślnie

Podbijam. Podsuwajcie jeszcze pomysły.

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

U nas poza wymienionymi wcześniej jeszcze Mikołajek!
    I generalnie wszystkie z wydawnictwa Jung-off-ska

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Moi bardzo

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

weszłam na bajkowisko i można trafić na bardzo fajne bajki i bardzo dobrze przeczytane (uwielbiam jak czyta Boberek)
    ale jak bajki sa długie to niestety w środek wstawiane są reklamy i to zupełnie od czapy. pół biedy jak to jakiś proszek do prania czy suplement diety ale reklama tamponów wraz z instrukcją obsługi to już niekoniecznie. w dodatku niektóre z nich sa naprawdę przydługie (takie jakby reklamy kręcone przez youtoberów typu dziś testuję toniki na pryszcze itp. jak puszczam bajkę na dobranoc to taka reklama potrafi skutecznie wybudzić przysypiającego Tomka
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Boberek czyta Jasia i Janeczkę

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Boberek czyta Jasia i Janeczkę
    A jak ten audiobook. Bo chyba nie będę kupowała nowych książek bo na półce cała seria Julka i Julki ale może audiobooka bym kupiła z nowym tłumaczeniem.

Uprawnienia umieszczania postów