Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 39 z 39

Wątek: Czy ludzie noszący w chustach sa uważani za sektę?

Chustofanka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie

Generalnie temat chust jest jeszcze raczkujący. Dlatego obrósł w wiele mitów i fałszywych opini. Ja sama niedawno myślałam że dzieci można w nosidełku (dostałam takie dla Rocha i włożyłam dziecię raz tylko w celu wypróbowania: nie podobało się ani jemu, ani mnie) lub w chuście, czyli bebelulu (tfu, tfu). Jak urodziłam Honorkę to właśnie do takiej chusty się przymierzałam. Na szczęście trafiłam na właściwe forum A ludzie kochają wypowiadać się na temat rzeczy o których nie mają pojęcia. Na szczęście świadomość społeczna wzrasta.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzia
    a teraz jeszcze komuś mózgu brakuje Która to taka mądra i na kafeterii napisała że dziecko mozna nosić w pionie od urodzenia?
    Na moje oko to DonKaczka - To powiedziem ja Jarzabek

Chustomanka

Domyślnie

Tez stawiam na DonKaczke
    Ja wiem ze tak sie nosi, to byla ironia
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

podpuszczacie mnie a ja dzis uziemiona z hela sie bujasz w foteku caly dzien i pisze z nudow hehe

chcialam ta nawidzona z suwaczkami podpuscic heh i sie udalo

powinna miec jeszcze suwaczek :

od pierwszego bzykania minelo ...

dzidulek puscil juz ... wonnych prutków

wiecie, zartow nie ma, trzeba sie bedzie zorganizowac i troche propgandy zrobic w prasie w necie itp

moze ma ktos wejscia do tivi? jakby sie w jakims serialu mam zamotala, to bylby hit ehhhhhh marzenia
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzia
    Tez stawiam na DonKaczke
    Ja wiem ze tak sie nosi, to byla ironia
    sor, sor, sor, dopiero teraz kafeterie odswiezylam i zakapowalam o co chodzilo

Kaska pomysl z reklama jest niezly, ten o serialu to juz gdzies wczesniej widzialam tu na forum, ale widocznie nikt wtyki nie ma

Natomiast w grudniowym Twoim Dziecku byl jakis artykul na temat uspokajania dziecka i tam wspomnieli o chuscie, ze dobra, a na zdjeciu wymiarow 2 cm na 4 cm byla laska zamotana!!! Nie jakis baby bag tylko normalna dluga wiazanka, tylko wiazanie jakies dziwne miala, bo na ramiona nie wchodzilo, tylko jakby takie afrykanskie, pod pachami. Temat rzucili, a teraz moze ktoras warszawianka sie z nimi skontaktuje i zaproponuje jakis wiekszy material????

Chustomanka

Domyślnie

Hmmm, jest jeszcze taka możliwość, żeby któraś po prostu napisała artykuł i go wysłała do redakcji jakiegoś pisma dzieciecego. Najlepiej ze zdjęciami, tylko muszą być wysokiej rozdzielczości.
    Najlepiej jakby to był ktoś kto ma szeroką wiedzę i popartą np kursami chustonoszenia bo to daje wiarygodność. Jeśli im się spodoba to wydrukują a jeśli nie to straty nie ma.

Chustomanka

Domyślnie

Zbiorowy może być ale jedna kompetenta osoba musi sie pod tym podpisać. Musi to być poważne i wiarygodne, najlepiej jakby to jeszcze poparł jakiś pediatra bo redakcje zawsze wspolpracuja ze specjalistami i obawiam sie ze moze byc opór.

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Zuzia, ale skoro oni sami po tym wspomnieli to moze po prostu nie wiedza skad wiecej zaczerpnac?

Chustomanka

Domyślnie

No to własnie mowie, ze trzeba im podsunąc i może łykną. Jak nie jedni to drudzy i nastepni i nastepni, tych pism jest dosc sporo.

Chustomanka

Domyślnie

Na chustach sie znam jak kura na pieprzu więc może ktos chetny i obyty z tematem załapie pomysła

Domyślnie

Napiszcie artykuł, w następny czwartek przygniećcie pana Zawitkowskiego tak, żeby się pod nim podpisał i publikacja murowana
    Fajna ta sekta
    Jak kiedyś powiedział mąż jednej forumki-chustonoszki, mamy wpsólnotę, bo nosimy podobne ręczniki.

A tak z ciekawości - z tym unschoolingiem jakiś cień prawdy chociażby jest? Czy komuś się może z homeschoolingiem pomyliło? Pytam, bo całkiem się na AP nie znam
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

jesss nie podsuwajcie mi takich linkow bo mi sie noz otwiera...
    chyba musze wrocic na gimble propagande siać....
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustomanka

Domyślnie

Ja probowalam na BabyBoom siac propagande ale to jak grochem o sciane.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

pytanie jest DLACZEGO chusty budzą taką niechęć/wrogość/niedowierzanie (poza przypadkami miłości od pierwszego zamotania).
    jakoś opinii neutralnych nie ma. każdy ma na temat chust zdanie.

dlaczego chustomamy budzą jakąś taką niechęć na "normalnych" forach?
    dlaczego są postrzegane jako grupa, organizacja?

jedną z odpowiedzi może być to, że chustomama jest zwykle pozytywnie nastawiona do swojego dziecka, czyli do świata też, chodzi uśmiechnięta z przytulonym spokojnym dzieckiem ... a to budzi .... zazdrość.

tego akurat w naszym kraju nie brak....

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

może dlatego, że jesteśmy narodem widzącym czarno/biało.. tych odcieni szarości u nas mało kto się dopatruje.. taka "polska " mentalnośc.. coś jest albo dobre albo złe.. nie może byc "nijakie"

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

mart na potwierdzenie twoich slow. dzisiaj po raz pierwszy bylam z maksem w galerii handlowej (mimo ze obiecalam sobie, ze go nie bede zabierac ). mialam maksa w chuscie pod kurtka - odzienie wierzchnie zdalam w szatni. bylam tam godzine i spotkalam sie z samymi pozytywnymi komentarzami - byc moze ci, ktorym sie nie podobalo, nie zaczepili mnie
    na koniec scenka przy szatni - ubieram kurtke - obok mnie mloda matka z placzacym 2 latkiem, ktory sie nie chcial ubrac. ona cala w nerwach, spocona, czerwona, szarpiac zaklada mu te kurtke. a moj cichutki, lypie okiem zza chusty no to ja na pocieszenie mowie, ze moj nie lubi zakladania czapki i ze pewnie bedzie plakal. zakladam mu czapke... niestety maksiu usmiech od ucha do ucha tak mu dobrze w chuscie

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

ja nawet wiem kto mógłby piękne fachowe zdjęcia zrobić. mąż jednej z nas jest fotoedytorem w ogólnopolskiej gazecie. na pewno sie zgodza jak ich ładnie poprosimy
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

ja moglabym cos napisac, ale tylko z psychologicznego punktu widzenia, a dokladniej w oparciu o zjawisko przywiazania. nie podejmuje sie pisania calosci - moge jakis fragment napisac i sie podpisac pod caloscia jako wspolautor.

Uprawnienia umieszczania postów