Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Młode mamy-przyszłość chustonoszenia?

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie Re: Młode mamy-przyszłość chustonoszenia?

cieszę się, że są młode mamy, i to jeszcze w dodatku świadome ja jestem '87 i mimo iż mam wiele starszych koleżanek, to żadna nie planuje dzidzi..
    Dobrze wiedzieć, że nie "wszyscy" chcą dziś najpierw się dorobić, a potem może zakładać rodzinę.
    A co do noszenia - jak często nosicie Wasze skarby? I czy robicie równocześnie coś innego? Ja studiuję, więc muszę się uczyć, no i dbanie o mieszkanie na mojej głowie, a synka mam bardzo spokojnego i często leży na macie albo na leżaku, a ja się kszątam 'rozmawiając z nim'. A zastanawiam się, czy to kwestia wprawy, żeby np. odkurzać czy robić obiad z dzidzią w chuście, przy czym noszenie na plecach odpada, bo maluch za mały..? Doradźcie proszę, jak Wy to rozwiązujecie.

ps. właśnie, czasem Mamy mają taką samą potrzebę tulenia, jak dzieci i nie wiadomo kto bardziej chce znam to

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

no, ja mojego to na razie noszę non stop
    a potem się zobaczy
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Opole

Cytat Zamieszczone przez mimka
    A zastanawiam się, czy to kwestia wprawy, żeby np. odkurzać czy robić obiad z dzidzią w chuście,
    Kiedy Antonio miał jakieś 6 m-cy zaczęłam odkurzać właśnie z nim na plecach.
    Bardzo wiele rzeczy robiłam nosząc go w chuście.
    Ale od kiedy zaczął sam chodzić nie nosze go już w cale w domu, bo on tego nie potrzebuje
    Na spacerach tez już dawno nie byłam z nim w chuście, bo on stał się niemożliwie ciężki i godzinnego spacerku nie dam już rady odbyć (( ( nawet półgodzinny czasem nie wchodzi w grę).
    Ale swego czasu bardzo chustowy był i cieszę się, że choć tyle go nosiłam.
    Mularka
    mama Antoszka 07-11-2007

http://paklanek.moblog.pl/

Nasi Domownicy
    Ludwik (Nimfa)
    Eryk (królik miniaturka)
    Karolek (cudowny kocur)

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

mój synek chyba też szybko zrobi się ciężki.. Ale mam nadzieję, że chusta będzie naszym przyjacielem chociaż czasem albo częściej - ale na plecach taty

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

A u mnie w domu dzisiaj były bardzo młode nie mamy, tylko trzynastolatki, koleżanki mojej Najstarszej. Już nie po raz pierwszy prosiły, żeby im dać Zosię. Bardzo lubią się z nią bawić. Mała była tym razem nie rozrywkowa, jak bywała wcześniej, tylko zmęczona i śpiąca. I moja Najstarsza zaczęła opowiadać, że noszę małą w chuście i ona też czasami, że jak jest taka marudna, śpiąca, a nie może zasnąć i nie chce się bawić, to najlepiej do chusty. Poprosiły mnie o prezentację chusty kółkowej- niestety była prosto z prania i pognieciona, ale pokazałam, wsadziłam Zosię, bardzo im się spodobało i też chcą ponosić (następnym razem, bo dziś Zosia wyraźnie chciała do mamy). O wiązanych też wysłuchały z zainteresowaniem. Mała zrobiła świetną reklamę chustowaniu, bo wsadzona do chusty uspokoiła się, chwilę odpoczęła przytulona do mnie, a potem zaczęła się śmiać i robić miny do dziewczyn. Najstarsza zrobiła krótki wykład o prawidłowym ułożeniu i że trzeba starannie dociągnąć. Macały chustę, same zauważyły, że to jakaś ciekawa tkanina (w roli głównej wystąpiła Nati kółkowa), pytały o wytrzymałość.

To się nazywa praca u podstaw
    Mam siedem córek, noszę najmłodszą, Zosię (27.12.2007).

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

pozdrawiam wszystkie mlode chustomamy
    ja moge powiedziec, ze mlodosc to stan ducha rocznik 71, dziec 19 m, a ja jakos nie czuje sie stara mama. Wlasnie swietowalam 18 ur swojej chrzesnicy. Ciekawe czy ona bedzie nosic w chuscie. na razie nie wyraza zainteresowania, ale to z oczywistych wzgledow nie dzieci jej w glowie
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Ufff, a już myślałam, że tylko ja taka młoda. A przynajmniej tak się czuję
    Rocznik 85 i 3mc Córa, jedna póki co
    Oprócz siebie, mam jeszcze jedną koleżankę, która trochę ostatnio zaczęła interesować się chustami jak zobaczyła u mnie. Niestety innej chustomamy w wieku zbliżonym do mojego nie znam, a szkoda.
    A swoją drogą, nie wiedziałam, że w naszym pokoleniu są jeszcze ludzie dla których noszenie i tulenie to rozpieszczanie. Rozpacz ogarnia

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Cytat Zamieszczone przez landa
    Za to ja jestem stara (75) i na dodatek mam jedno dziecko
    landa, nie pisz głupot ja 73 i tyż jedno

Uprawnienia umieszczania postów