Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 3456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Moja tez moczy z przodu dlatego przerzucilam sie na polarek od pupy tylko wtedy trzeba pchac duzo do srodka....bo z takich fomowanek tylko kieszonki sa.

Chustonówka Awatar lucysia
    Miejscowość
    okolice Sochaczewa

Domyślnie

Na noc często polecacie formowanki bambusowe.Widziałam bodajrze u Sylwiontka wkłady z samego weluru bawełnianego.Jak to ma się do suchości w nocy.Dawałyby radę czy tylko na dzień?Tam z 6 warstw jest i długie są.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Na noc raczej dawałabym mikropolarek dla poczucia suchości, w formowankach bambusowa miękkość kokosi jest taka wkładka z mikropolarkiem więc już nic nie trzeba dodawać.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonoszka

Domyślnie

Dużo się dowiedziałam i utwierdziłam w dotychczasowym wyborze-na pierwsze podejście do wielo-.
    Mam pytanie.
    Skłaniam się ku formowance Kokosi bambusowa miękkość OS-czy wiecie jaka jest różnica między tym białym a wzorzystymi-oprócz oczywistej wzorkowej?
    Szukam rozwiązania, by nie przewijać przez całą noc. Stąd ta formowanka. Chcę więc też i o przewiewność zadbać. Myślałam o otulaczu wełnianym. Czy polecacie bardziej Storchenkinder czy ecodidi na tę formowankę? Widzę, że Storchenkinder jest trochę droższy-ale może ma jakieś zalety, co przewyższają?

Chustonówka
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Dużo się dowiedziałam i utwierdziłam w dotychczasowym wyborze-na pierwsze podejście do wielo-.
    Mam pytanie.
    Skłaniam się ku formowance Kokosi bambusowa miękkość OS-czy wiecie jaka jest różnica między tym białym a wzorzystymi-oprócz oczywistej wzorkowej?
    Szukam rozwiązania, by nie przewijać przez całą noc. Stąd ta formowanka. Chcę więc też i o przewiewność zadbać. Myślałam o otulaczu wełnianym. Czy polecacie bardziej Storchenkinder czy ecodidi na tę formowankę? Widzę, że Storchenkinder jest trochę droższy-ale może ma jakieś zalety, co przewyższają?
    ja mam formowanke Kokosi bambusową miękkość rozmiar s ( a na stronie widzę, że z wzorkami są z panelem pul przez środek czyli że nie trzeba otulacza-nie wiem jak w praktyce sie to sprawdza czy są przecieki, a bez panela pul to zwykla formowanka we wzorek) zakładam na nią właśnie otulacz wełniany Ecodidi i fajnie na pupie lezą i sie nic nie dzieje. Moja Mała nie jest wielkim nocnym sikaczem także daje rade bez dodatkowej wkładki i ogólnie wybierz co Ci się bardziej podoba

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Panel PUL naszyty na środek formowanki nie zabezpiecza przed zamoczeniem - przecież to tylko kawałek PULu To jest super patent na lato do biegania w samej pieluszce. Ja tych formowanek używam ponadto chętnie pod gacie wełniane na noc.

Kamillek, gacie (jakiekolwiek) zwykle są bardziej elastyczne niż otulacze zapinane, ponieważ są uszyte z rozciągliwej dzianiny wełnianej, a nie z tkaniny. Dla mnie ma to o tyle znaczenie, że formowanki z zasady są duże i wypełniają mocno otulacz. Moim zdaniem gacie na formowanki są wygodniejsze, za to do wkładów używam tylko zapinanych.
    Ostatnio edytowane przez Pat ; 26-08-2014 o 22:09

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

ja na noc też używam formowanek+ gatki wełniane babyidea, na lato z krótkimi nogawkami, na zime z długimi, wtedy odpada mi zakładanie spodni piżamkowych, ma na tyle przewiewnie, że pomimo zasikania formowanka schnie od razu na pupie, poza tym zakładając formowanke i otulacz wełniany masz dwa rodzaje nap co przy kręcącym się dziecku może nie być wygodnie, bo jednak one się wpijaja, mój często ma ślady na bioderkaach, jak widzisz co mama to ma inne patenty na pieluchowanie
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Fensterko, co Ty masz za formowanki, że Ci schną już na pupie dziecka??

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

kamillek, o ktorą wzorzastość Ci chodzi? Bo kokosi ma bambusowa miekkość:
    1.obszytą kolorową bawełna - zadnej roznicy w porównaniu ze zwykła kremowa nie ma oprócz estetycznej
    2.z panelem PUL - wtedy masz dodatkowe zabezpieczenie przed przemakaniem ale i tak na noc musisz miec otulacz.

Mam te formaowanki, uzywam co noc. Jak załadujesz cały ten komplet (formowanka+wkład+sucha pupa) spokojnie wytrzyma całą noc.

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Fensterko, co Ty masz za formowanki, że Ci schną już na pupie dziecka??
    monkeya, little comfort, ale tak naprawde pewnie zalezy ile nasika, jak mało i jest ciepło czy przykryty ciepłą nasza kołderka, to siuśki wyparowywują
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chustonoszka

Domyślnie

Witajcie,
    mam przed sobą gatki Storchenkindery i formowankę. O kurcze! To ogromny pakunek na pupci malucha! Tak macie?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A jaką masz formowankę?

Chustonoszka

Domyślnie

Ecodidi. Jest delikatna, i w ogóle piękna. I świetnie, że jest dodatkowy wkład. Owszem-mam wybór-mogę nie wkładać. Jednak wydaje mi się, że będzie potrzebny.

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Formowanki nappime u nas, składam tak, że z tyłu jest mniej niż z przodu, Kuba nie protestuje.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustomanka

Domyślnie

W lecie na noc używaliśmy ekojednorazówek, bo jednak w wielo za gorąco ale aktualnie wróciliśmy do wielo, czyli jednak oszczędności jakieś będą od 21 do 2 w nocy zakładam Kubie bambusowy puch+Flipa, kokosi niestety za płytka dla nas, poszła do małego kuzyna od 2 zmieniam na Wonderoosa, czasami potrzebuje jeszcze jednej zmiany na Wonderoosa, bo Kuba dużo pije. Przebieranie opanowaliśmy na śpiąco

Chustonoszka

Domyślnie

Pomyliłam się!! Ta formowanka to kokosi.
    Dziś lanolinową kurację robię drugi raz, bo niestety przepuszczają gacie. A nad formowanką na wysokości nerek i na brzuszku czuję wilgoć
    Martwi mnie też, że długo schną

No nic-będę dalej próbować

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pomyliłam się!! Ta formowanka to kokosi.
    Dziś lanolinową kurację robię drugi raz, bo niestety przepuszczają gacie. A nad formowanką na wysokości nerek i na brzuszku czuję wilgoć
    Martwi mnie też, że długo schną

No nic-będę dalej próbować
    Jeśli jest AŻ tak wilgotno, może zbyt mało chłonna formowanka? Od dawna ją masz? Każdy wkład chłonny nabiera chłonności w czasie. Jeśli to nowa formowanka, będzie lepiej. A jeśli nie, może warto dołożyć choćby jakąś dodatkową wkładkę?

Domyślnie

My używamy otulacza Milovii i jednej z formowanek Babyetty z dwoma wkładami - jeden z mikrofibry, drugi bambusowy i trzyma niezawodnie

Domyślnie

Aha! Tylko otulacz musi zakrywać całą formowankę z tyłu i zprzodu, bo jak coś delikatnie choćby wystaje, to przemaka i Misiek cały do przebierania. No, ale to raczej oczywiste

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja polecam formowanką Babyetta bambusową i otulacz. Chłonność formowanki super nawet po pierwszym praniu a co dopiero po kilku ale że ja nie lubię za bardzo zakładania formowanek to na noc stosuję głównie wkład składany na noc bobolidera w kieszonce. On jest składany na 3 i wytrzymuje całą noc.

Uprawnienia umieszczania postów