Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 200 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    moje dzieci niestety butelkowe obydwie sztuki, starszy lat 8 przesypiał noce w wieku 2 mcy, młodsza, ma prawie 1,5 roku i ani jednej przespanej nocy już mniej w nocy sika, bo mniej mleka (w ml) wypija, za to budzi się co kilka godzin, zakładam jej na ten dłuższy sen formowankę z polarem od pupy, żeby czuła sucho, ale mam wrażenie, że nie robi jej to różnicy zaznaczam iż moje dzieci butelkowe prawie od samego początku(ciężko mi z tym, za późno trafiłam na forum )
    oj moje tez krotko karmione obydwie, choc druga dluzej no i choc w nocy obydwie przestaly jesc okolo 8 miesiaca, to pobudki sie zdarzaja. starsza sie przestala budzic ok 2 urodzin. mlodsza spi lepiej niz Maja w jej wieku, ale tez sie zdarzaja maratony nocne- 3-4 godziny niespania.
    i chyba pieluchy maja male znaczenie, bo starsza na pampersach, dopiero gdy ją odpieluchowywalam, trafilam na forum.
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Moja sie budzi troszke mleczka wypije i spi dalej, ale wypic musi inaczej ryk. Chcialam kombinowac z woda samą lub rozrzedzac mlko ale to bezsensu....

Chustomanka Awatar Kinyya

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    Moja sie budzi troszke mleczka wypije i spi dalej, ale wypic musi inaczej ryk. Chcialam kombinowac z woda samą lub rozrzedzac mlko ale to bezsensu....
    Woda też mi na myśl przyszła -nie pomaga?

Śpi w łóżeczku, Kustafa, ale zaraz obok mojego łóżka, a koło 6 jest brany do mnie. Z tym, że to zero znaczenia ma... pròbowałam

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

skoro piszesz ze zasypia jak tylko dostaje butle do buzi to bym poprobowala z normalnym smoczkiem, moze ma potrzebe ssania

<pisane z telefonu>
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    skoro piszesz ze zasypia jak tylko dostaje butle do buzi to bym poprobowala z normalnym smoczkiem, moze ma potrzebe ssania
    tylko u niej trudno wyczuć...bardzo mało piła max 120, teraz znów 90 ml, smoczek uzywamy do usypiania, w dzień się o niego nie upomina, jak budzi się dość szybko, to daję jej smoczek, a tak to mleko, może faktycznie popróbujemy tylko ja mam sen kamienny, mąż(pracujący, ja nie ) ma lekki i ona też, gdy się budzę nie jestem w stanie stwierdzić co się dzieje i ocochodzi i z automatu butlę szykuję

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinyya Zobacz posta
    Śpi w łóżeczku, Kustafa, ale zaraz obok mojego łóżka, a koło 6 jest brany do mnie. Z tym, że to zero znaczenia ma... pròbowałam
    kurcze Kinyya, ciężka sprawa z tymi niemowlakami, nikt do nich nie daje w szpitalu instrukcji obsługi i potem takie kwiatki wychodzą
    a tak serio - przychodzi mi jeszcze na myśl jedna rzecz: czy używacie nawilżacza? bo u nas mały tak się budził przez pewien okres ze względu na suche powietrze, po włączeniu nawilżacza w pobliżu łóżeczka częstotliwość pobudek spadła.

nawet jeśli nie uda ci się ustalić przyczyny to pamiętaj, że takie pobudki to tylko pewien etap i kiedyś to mnie. choć wiem, że niewyspanej matce takie frazesy niekoniecznie pomagają…
    trzymam za was kciuki

Chustomanka Awatar Kinyya

Domyślnie

U mnie smoczek po prostu nie wchodzi w grę, bo mały nie umie i nie chce z niego korzystać wypycha go zwyczajnie... (co jest mi na rękę, bo mam problem odzwyczajania z głowy hehe). Myślałam, żeby może ubrwć go w pampersiaka i zobaczyć czy się budzi, choć nie lubię, oj bardzo nie lubię tego badziewia Trzeba może popróbować różnych rzeczy, zobaczymy na ile wystarczy sił bez snu Dziękuję za wszelkie rady

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Chciałabym się pochwalić, że mój mały właśnie zasnął i pierwszy raz być może prześpi noc w wielo, wcześniej były pampery. W związku z tym umieram ze strachu bo jak mi się w nocy przesika i obudzi to będzie jesień średniowiecza...no ale musiałam w końcu spróbować.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Trzymamy kciuki
    A w co opakowany? Otulacz+formowanka?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Udało się bez przewijania (to dla mnie straszne bo przewijam z maniakalną wręcz częstością), ostatnio próby przewijania w nocy kończą się karczemną awanturą. Założyłam małemu Wonderoosa z tym dużym wkładem. A tata jak wrócił z pracy rano to stwierdził, że jajka na bank ugotowane po czymś takim...

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

dziewczyny a co powiecie o formowankach babyetta??? kurcze czytam i czytam i też nie wiem w co małą wkładać na noc....pomocy bo nie wiem co robić chce całkiem przejść na wielo ale przez to sikanie w noce ni mogę

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vika Zobacz posta
    dziewczyny a co powiecie o formowankach babyetta??? kurcze czytam i czytam i też nie wiem w co małą wkładać na noc....pomocy bo nie wiem co robić chce całkiem przejść na wielo ale przez to sikanie w noce ni mogę
    Mam babyetty 4 z tego 3 najnowsze od pupy sucho czyli mikropolar zszyty z jedna warstwa bambusu, tzw.kieszonka bo dopiero po wlozeniu wkladu nabiera mocy chlonnej plusy- sucho od pupy (tak mi jakos lepiej na sercu gdy cora nie ma przec prawie cala noc siuskow przy skorze ) i mozliwosc wlozenia dowolnego wkladu ale te trzy nowsze sa IMO bardzo waskie wiec wklady najlepiej skladane. Mi juz teraz wystarcza jedna zmiana w nocy niedawno zmienialam 3 razy stosuje jeszcze komosi bambusowe sa chlonne bo skladaja sie z samego takiego grubego bambusu formowanka i dwa wpinane wklady. A i jeszcze konopne mam polecam ale nie w okolicach twardej wody

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

no ja mam twardą wodę ...kurcze nie wiem kiedy się w to wdrążę czytam i czytam a mało rozumie tzn niby rozumie ale gdzie to wszystko kupić ....a jak możesz naświetl mi jeszcze różnice po między wkładami sucho a mokro które są które??? i kiedy pul kiedy wełniak czy minky albo polar ja mam kieszonki milovie,babyland,babyetta,charlie banana,nappime do nich wkłady różne (oczywiście nie wiem który co?) formowanki tots bots otulacz flip niby w dzień używam kieszonek a na noc formowanki ale wróciłam do pampków na noc...po pierwsze jak już pisałam mała jest przesikana, po drugie trudno jest ją przebrać w dzień a w nocy to już istny koszmar krzyk prężenie i fik na brzuch więc ciężko mi się zakłada tots bots + otulacz

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

z moich obserwacji wynikło,że tots bots jest najlepszą pieluszką na noc zakładam jedną od 8-00 i od 00-8 i jest ok

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja zakładam małemu na noc bambusowe Lollipopy, bambusową Babyette z nocnym wkładem z Bobolidera i Nature Babies Big Softies (z polarem od pupy) napakowaną mikrofibrą i bambusem. Na to idą Flipy. U nas taka nocna pieluszka wytrzymuje całą noc. Mały ma ją na pupie od 19 do 7 rano. Jestem jednak szczęściarą, bo moje dziecko od 3 mies. życia przesypia prawie całe noce (pierwsza "nocna pobudka" jest o 5 rano).
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

krypto, zazdroszczę przespanych nocy…
    ale nie mogę wyjść z podziwu, jak ty mieścisz grubaśny i masywny nocny wkład bobolidera do małej, zgrabnej bambusowej BY

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

moja od 7 tyg spała od 19-4 zjadła cyca i spała do 8 teraz ma 8 msc i różnie to bywa...przesypia całe noce ale w okolicach ząbkowania budzi się około północy wtedy ją przebieram daje pić i zasypia powtórnie i śpi do 7-8 od 3msc do 6 potrafiła rano budzić się z suchą pieluszką niestety teraz duuużo pije i duuużo sika...kładziemy się z mężem około północy wtedy mała się wybudza

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    ale nie mogę wyjść z podziwu, jak ty mieścisz grubaśny i masywny nocny wkład bobolidera do małej, zgrabnej bambusowej BY
    Trochę czasu to zajmuje, ale jakoś się udaje tak upchnąć, aby krawędzie wkładu nie uwierały. Poza tym ten wkłąd po złożeniu na trzy ma przecież mniejszą szerokość niż przeciętna mikrofibra boboliderowa...

vika, a próbowałaś nie poić małej tylko dać jej smoczek? może ją swędzą tylko dziąsła a niekoniecznie jest głodna. Chyba, że Wy jesteście antysmoczkowi, to się nie wtrącam...
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krypto Zobacz posta
    Trochę czasu to zajmuje, ale jakoś się udaje tak upchnąć, aby krawędzie wkładu nie uwierały. Poza tym ten wkłąd po złożeniu na trzy ma przecież mniejszą szerokość niż przeciętna mikrofibra boboliderowa...

vika, a próbowałaś nie poić małej tylko dać jej smoczek? może ją swędzą tylko dziąsła a niekoniecznie jest głodna. Chyba, że Wy jesteście antysmoczkowi, to się nie wtrącam...

antysmoczkowa to była ta starsza MASAKRA JAKAŚ W TĄ PCHAŁAM SMOCZEK AZ MI SIE UDAŁO PO 4 MSC tak tak nim damy cokolwiek do picia najpierw próbowaliśmy ze smoczkiem ale skubana dostanie pić przez sen i śpi dalej a jak ją oszukuje smoczkiem to wierci się co 15 min aż po 2 godz ryk i tylko picie ratuje a co czasem gorsze to mleko trzeba robić więc ostatnio już nie pytam czego chce tylko jak się wierci daję picie odkładam na bok śpi kolejne kilka godz.

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja na noc pampery Niestety mała od początku duuużo sika w nocy i nawet bambusowe formowanki nie wytrzymywały połowy nocy A, że moja córa sika jak chłop to zawsze ma na brzuszku mokro w formowance i mi się to wydaje niewygodne mimo gigantycznych wkładek fizelinowych sucha pupa, chyba z baby ono. Przesikiwała nawet woonderosy i BG z 3! wkładami już dobrze chłonnymi... Dodam, że cycek lub mm 4-6 razy w nocy i żadne oszukanie wodą/sokiem/herbatą nie wchodzi w gre!!! ma być mleko...

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Uprawnienia umieszczania postów