Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

U mnie co prawda dziecię jeszcze małe, bo córka właśnie skończyła 6 miesięcy, ale stosujemy rozmiarową Charlie Banana z dwoma wkładami i wytrzymuje całą noc.
    Póki co nie mogę się przekonać do założenia na noc formowanki z otulaczem.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A ja zakupiłam ostatnio eko mame formowankę i wczoraj po raz pierwszy załozyłam z flipem małej na noc i wytrzymała całą noc super jest, mysle o jeszcze jednym flipie i formowankach

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jedno (eko-rossman), młoda ma uczulenie na polarki i sztuczne welurki, a nie wyobrażam sobie jej pupy tak długo macerować w siuśkach. Choć ostatnio niektóre welury zaczęły przechodzić, więc może spróbujemy.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U nas żadna opcja w nocy się nie sprawdziła (próbowaliśmy wielu opcji wielorazowych). Musieliśmy zmieniać Helenie pieluchy co 2,5 godz, bo tak często budziła się na jedzenie w nocy i dużo siusiała a nie chciałam, żeby spała w mokrej pielusi. Po mniej więcej 10 miesiącach poddałam się i na noc zakładałam pieluszkę jednorazową (beż żelowego wkładu przeciekały i niewiele nam to pomogło). Z perspektywy czasu stwierdzam, że i tak długo wytrwałam .

Z Hanią, która pojawi się niebawem od razu będę w nocy używać jednorazowych. Zgniły kompromis :-/ Jak sobie jednak przypomnę to wstawanie, karmienie i jeszcze za każdym razem zmianę pieluszek, to tak sobie myślę, że ja my mamy też jesteśmy ważne.

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Od jakiegoś czasu formowanki z polarem od pupy oraz flip. Mam też imse vimse JBD i ta też wytrzymuje ładnie całą noc.

Chociaż faktycznie po nocy formowanka czy kieszonka, są mokre jak nie wiem i mam wątpliwosci, czy to nie wpływa negatywnie na synka.
    Skóra wygląda ok, ale wiecie, tak w tych siuśkach przez całą noc.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

do półtora roku zwykłą kieszonką, a od sierpnia oko-jedno

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu formowanki z polarem od pupy oraz flip. Mam też imse vimse JBD i ta też wytrzymuje ładnie całą noc.

Chociaż faktycznie po nocy formowanka czy kieszonka, są mokre jak nie wiem i mam wątpliwosci, czy to nie wpływa negatywnie na synka.
    No mija Ania też ostatnio miała formowankę z polarkiem od pupy i na to papierek jeszcze...więc wydawało mi się że w tej kombinacji, mimo że formowanka była mokra, to pupa jest sucha...no w każdym razie jak sciagałam pieluche to była sucha i mała wyglądała na zadowoloną

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta

Wydaje mi się, że to kwestia tego, jak skóra dziecka znosi własny mocz - niektóre dzieciaki odparzają się w wielo z naturalnymi materiałami od pupy w pół minuty, a inne mogą leżeć w takiej mokrej pielsuzce całą noc, pupa zdrowa i im to nie przeszkadza. A to, że polar daje uczucie suchości, nie znaczy przecież, że skóra nie ma w ogóle kontaktu z moczem - on tam w środku jest, a polar i tak został już przesikany.
    Ja mam raczej opory przed tm, że przez całą noc przy pupie będzie sztuczny materiał, ale to już moje 'zboczenie' na naturalia od pupy)

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

Niestety my po rocznym używaniu wielorazówek wróciliśmy do jednorazówek. Jakoś po 15 miesiącu moja dziewczynka tyle sika że każde wyjście z domu kończyło się zasikaniem wózka, w nocy to samo pobudka o 3 w nocy bo wszystko mokre, używałam w nocy pieluchy konopnej bardzo chłonnej i grubej ale i ta potrafiła przecieknąć gdyż była przesikana w jednym miejscu. A jeżeli chodzi o odparzenia to żadnych nigdy nie miała ani od wielorazówek jak spała w nich 8h ani w jednorazówkach. Teraz na noc pampersa zakładam i 12 h w nim wytrzymuje i nic się nie dzieje. Z tym że odkąd przeszliśmy na jednorazówki to nie chce siadać na nocnik w ogóle.

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

a ja od ok. mieś jestem w 100% na wielo i w nocy też w końcu. Moja Zosia budzi się na sikanie i domaga wysadzania, a jak ja nie skapuję się to sika w pieluchę i potem kręci się więc zmieniam nieraz z 3 razy w nocy, a nieraz ma sucho prawie calą noc... ale ostatnio jestem zmęcozna i półprzytomna po tych nocnych wysadzaniach i zmianach, bo ząbkuje i nie wiem czy nie będę się wysługiwać jednorazówkami dla wygody i snuuu

a śpi w prefoldzie tetro - gruby + wełniak storch lub formowanka + welna
    Jakoś na tyle godz. nie mam sumienia w pule ją pakować
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja wreszcie też znalazłam system na noc- formowanki z kieszonką pupeko, z welurem od pupy, a do środka mikrofibra z bambusem (2wkładki), a na wierzch wełniane gacie storczowe. Hitem jest wkład od Wonderosa- z nim sama formowanka jest tylko lekko wilgotna, ale taki mamy tylko jeden

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Musiałam przejść nocą na pampersy - Domisia śpi z nami od ok 3 a mąż krzyczał że mu mokro Małej zasikana pielucha bambusowa + otulacz wełniany, polarowy, pulowy nie przeszkadzał
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

U nas na noc TB Flexitots v2 i Bamboozle Stretch + Flip daja rade 12h, a Mlody strasznie duzo siusia (wstaje ostatnio 4-5 razy), rano pielucha jest do wyzymania. I tylko jeden jadyny raz przeciekla troche przy nozce, ale to ja nie zauwazylam, ze formowanka wystawala troche z otulacza. Kieszonki jeszcze zadnej nie probowalam na noc, nawet z 2 wkladami. Jestem pewna, ze zaraz wszystko by przecieklo.
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U nas totsbots flexitot plus wkład bambusowo-konopny babykicks i do tego otulacz weehugger. Całą noc od 20 do 6 rano daje radę, chociaż formowankę to wyciskać można

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Anyczka - czekam, czekam
    Chciałam ją wypróbować.
    No i te formowanki sylviontka, też miałam na oku, ale jako opcję dzienną. To mnie zaskoczyłas, że one nocke wytrzymają

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Kurcze no mamy kryzys.. używam nocnych formowanek Pupeko i do tego Flip lub Tots Bots otulacz.. ale prawie codziennie młoda budzi się mokra przy nóżkach i na brzuszku (większość nocy, jak nie całą, śpi na brzuchu)

Pytanie brzmi: co pomoże nam wyeliminować przecieki górne i przy nóżkach? Czy wełniak byłby ok? Nie mogę jej mocniej spinać, bo się bidula udusi ;]

Help, help - nie chcę wracać do jednorazówek..
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Może wełniak typu gatki, z nogaweczkami? Storcha chyba nie da się przesikać.
    Albo otulacz z regulacją rozmiaru przy nóżkach, za pomocą gumeczek, Mio Unico takie np. ma.

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Nas przed przeciekami na brzuszku uratował otulacz z zapięciami po bokach, bo jednak mimo wszystko, przez dziurki na napki może się przedostawać wilgoć.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Może wełniak typu gatki, z nogaweczkami? Storcha chyba nie da się przesikać.
    Albo otulacz z regulacją rozmiaru przy nóżkach, za pomocą gumeczek, Mio Unico takie np. ma.
    oooo będę testować Mio Unico teraz - to może mi się trafi otulacz, dzięki Anyczka! Myślałam właśnie nad gatkami.. chyba jednak się przekonam do wełny

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    Nas przed przeciekami na brzuszku uratował otulacz z zapięciami po bokach, bo jednak mimo wszystko, przez dziurki na napki może się przedostawać wilgoć.
    pokazałabyś Sylwia jakis otulacz w tym stylu?
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Uprawnienia umieszczania postów