Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Otulacz wełniany Ecodidi też Nam przesiąka, mimo, że formowanka ma jeszcze możliwości
    Jaki otulacz/gatki wełniane najlepiej Wam się sprawdziły w nocy?
    Marzy mi się, żeby wytrzymały 8-9 godz. z formowanką bambusową na moim dużo pijącym w nocy synu...

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Otulacz wełniany Ecodidi też Nam przesiąka, mimo, że formowanka ma jeszcze możliwości
    Jaki otulacz/gatki wełniane najlepiej Wam się sprawdziły w nocy?
    Marzy mi się, żeby wytrzymały 8-9 godz. z formowanką bambusową na moim dużo pijącym w nocy synu...
    ja używam wełniaka zrobionego ze sfilcowanego swetra; jest dosyć zbity, raczej przecieki się nie zdarzają; za to zrezygnowałam z formowanki bambusowej, bo mi szybciej przecieka niż bawełniana z dodatkowym wkładem

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja tradycyjnie - używam formowanek - kieszonek bambusowych ecodidi, a do środka prefoldy bambusowe kokosi. Jest to zestaw niezawodny. Na to otulacz ecodidi. Czasem kieszonki wpinane do otulacza z wkładem z prefoldów bambusowych.
    To w lecie.
    Natomiast w zimie na bambuski ubieram gatki Storchen lub Disana. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie zdarzyło mi się, aby były jakieś zawilgocenia od zewnętrznej strony.

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Szkoda, że gatki tak trudno zmienić na śpiocha...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Szkoda, że gatki tak trudno zmienić na śpiocha...
    Ale przynajmniej nie mają napek i się dodatkowo nie hałasuje

Chustofanka

Domyślnie

u nas ostatnio dają radę chinki bo mały dopiero około 5-6rano robi siusiu,ale zwykle ubieram formowankę (bambusowa lub flanelową)i wełniaka podaj dalej lub zakupionego za 15zł na allegro.
    Franiszkowe wełniaki nie sprawdziły nam się na nocki jedynie w dzień synek pomyka w majtkach Franiszkowych z wkładkami z kieszonek lub tetrą jak widzę,że kieszonki mi zdejmuje.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Oświećcie mnie kiedy zmieniacie w nocy formowankę na inną? Jak jest kompletnie przesikana czy lekko wilgotna? Ja sprawdzam zewnętrzna część formowanki, jak jest wyczuwalna wilgoć to zmieniam, ale nie wiem czy taki system jest sensowny bo przy takim uzytkowaniu formowanka jest na tyłku max godzine

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

my raczej nie zmienialiśmy formowanki w nocy z tym że ja na całość formowanki wycinałam wkładkę sucha pupa taką w kształcie klepsydry żeby i po boczkach było sucho no i ciepło, pieluchę zmienialiśmy rano

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów