Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Z tymi wełniakami, to pewnie, że najlepsze i najzdrowsze; Muszę się u Mamy upomnieć, żeby nam nowy udziergała; W jaki sposób te wełniaki działają do teraz mnie zadziwia i fascynuje

Cytat Zamieszczone przez margolcia Zobacz posta
    U nas do 4. miesiąca radę w nocy dawała Milovia z dwoma wkładami. Oliwka od początku przesypiała ciągiem min. 6-7 godz., a zdarzało się, że 8-9. Pobudka w międzyczasie oznaczała 1-2 godzinną przerwę w spaniu, dlatego unikałam przewijania bez wyższej konieczności. Od dwóch miesięcy Milovia kompletnie się nie sprawdza, przecieki są po ok. 3 godzinach spania. Eksperymentowałam z wkładami i kieszonkami, i ostatecznie jedynymi zestawami, które wytrzymują bez przecieków, są: kieszonka z dwoma wkładami Nappime lub kieszonka z jakimkolwiek wkładem owiniętym w ręcznik bambusowy.
    Jeśli zdarzy nam się obudzić w nocy, to profilaktycznie zmieniam pieluchę, nie patrząc czy mokra, czy sucha. Większość nocy jednak przesypiamy. Młoda bez budzenia kręci się tylko na karmienie. Nawet nie pamiętam rano, ile razy karmiłam, bo też robię to przez półsen.
    To tak jak ja Dzisiaj rano powiedziałam do męża, że Młoda ładnie noc przespała, po czym mi się przypomniało, że jednak ją karmiłam na śpiocha, hehe

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

a ja dziś w nocy niechcący wypróbowałam na 6 miesięcznej Kinii Bumgeniusa aio i nie ma przecieków - jestem w szoku!!!!
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chustofanka

Domyślnie

u nas na noc niestety nic nie dało rady, wszystko przeciekło i jest niestety pampers, próbowałam wszystkiego, nic nie daje rady ,mlody duzo pije w ciagu dnia, czasem w nocy tez i bardzo duzo spi po po 10-11 h, a jak sie przesikał to budził sie z płaczem, natomiast w ciagu dnia ma długie drzemki 2-3 h i Bumgenius albo Wonderos V2 daje rade

Chustonówka

Domyślnie

U nas na noc rade daje formowanka TotsBots plus dodatkowa wkladka nocna Close Parent (ta nowa z polarkiem na środku)
    Plus otulacz - u nas aktualnie bambino mio ale ze wydaje mi sie mega ceratowy to trudno mi uwierzyc ze ddycha i szukam innego - ale duzego, bo synek ma juz 12kg. moze welnaika wyprobujemy..

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justi Zobacz posta
    U nas na noc rade daje formowanka TotsBots plus dodatkowa wkladka nocna Close Parent (ta nowa z polarkiem na środku)
    Plus otulacz - u nas aktualnie bambino mio ale ze wydaje mi sie mega ceratowy to trudno mi uwierzyc ze ddycha i szukam innego - ale duzego, bo synek ma juz 12kg. moze welnaika wyprobujemy..
    Spróbuj Flipa ja u dużej córci na noc tylko flipa używam z formowanką bambusową Kokosi i nic nie przecieka odparzeń też brak

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

U Nas sprawdza się formowanka Tots Bots Flexi - chyba kupię jeszcze jedną. Ale PULe, które nie przeciekają dają też drobne odparzenia Te, które odparzenia po nocy dają minimalne, przesiąkają pod naciskiem pupy... Czekam na nową wełnę i nie poddaję się Choć kasy już zainwestowałam w te pieluchy za dużo

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Ja uzywam tertry bambusowej KIKKO, albo muslin, do tego reczniczek z IKEI na to Flip. Przebieram 2 razy, czasem o 3 rano zakladam jednorazowke, zeby sobie dluzej pospac .

Przecieki nam sie zdarzyly kilka razy zazwyczaj jak zle zapielam, albo niezdazylam zmienic pieluszki.Ale jednorazowki tez mi czasem puszcza bokiem.
    Ostatnio edytowane przez inka ; 10-06-2013 o 14:51

A. listopad 2012

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Spróbuj Flipa ja u dużej córci na noc tylko flipa używam z formowanką bambusową Kokosi i nic nie przecieka odparzeń też brak
    ja flipa próbowałam, tez nie wytrzyma całej nocy, młody dużo spi bo 10-11 h, nie budzi się, a jak ma mokro albo przeciek to sie wierci i musze go przebierac w nocy

Chustomanka Awatar rialdha
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

u nas u starszej na noc formowanki bambusowe od kokosi, Agny albo ecodidi, a do tego otulacz wełniany od ecodidi. pule nie dawały rady, tylko wełna
    u młodszej nocki ciągle na jednorazówkach, nie przewijam jej w nocy, bo ją to niestety wybudza i często się to kończyło 1-2h czasem aktywności... zbieram się powoli żeby u niej też spróbować formowanki bambusowej i wełny.

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

U nas na noc, to samo co w dzień. Jakoś nie przesikuje. Prawie 1,5 roczna Niuna ma- otulacz (zazwyczaj Flip, czasem ImseVimse) do tego tetra+ręczniczek z IKei+wkład z Bobolidera+papierek z BambinoMio.

Chusteryczka Awatar sniegga
    Miejscowość
    tonące miasto

Domyślnie

Mogę się tu wreszcie wypowiedzieć bo od kilku dni zamiast pampków używamy wielo. U nas sprawdza się wersja formowanka bambusowa FluffyFly+otulacz lub pieluszka muślinowa+otulacz. Póki co nie ma przecieków. Zamierzam przetestować wełnę.
    Tosia 23.07.2012
    Michaś 16.01.2015

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No to Tymek mega dużo sika, bo przesikuje ostatnio formowanki Tots Bots i Kokosi (bambus) i otulacz wełniany Kokosi... Otulacz po prostu przesiąka na wylot pod pupą A w PULu odparzenia...

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    No to Tymek mega dużo sika, bo przesikuje ostatnio formowanki Tots Bots i Kokosi (bambus) i otulacz wełniany Kokosi... Otulacz po prostu przesiąka na wylot pod pupą A w PULu odparzenia...
    u nas bardzo podobnie to wyglada, młody przesikuje wszystko

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moje dziecię na razie nieduże ale sikać potrafi. Na noc obecnie wystarczy bambusowa tots bots plus pulowy otulacz. Trzyma długo ale jak zdejmę to wykręcać można

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Syn czwartą noc z rzędu śpi w kieszonce chince z dwoma wkładami (mikrofibra+bambus). Bez przewijania, zero przecieków... Może on teraz mniej w nocy sika, bo kiedyś ten sam zestaw nie dawał rady.
    Jakoś nie potrafię mu dać w te upały wełnianego otulacza. Wiem, że wełna lepsza niż pul, ale te gatki takie "zabudowane" są
    2009 2012

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Otulacz wełniany Ecodidi też Nam przesiąka, mimo, że formowanka ma jeszcze możliwości
    Jaki otulacz/gatki wełniane najlepiej Wam się sprawdziły w nocy?
    Marzy mi się, żeby wytrzymały 8-9 godz. z formowanką bambusową na moim dużo pijącym w nocy synu...

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Otulacz wełniany Ecodidi też Nam przesiąka, mimo, że formowanka ma jeszcze możliwości
    Jaki otulacz/gatki wełniane najlepiej Wam się sprawdziły w nocy?
    Marzy mi się, żeby wytrzymały 8-9 godz. z formowanką bambusową na moim dużo pijącym w nocy synu...
    ja używam wełniaka zrobionego ze sfilcowanego swetra; jest dosyć zbity, raczej przecieki się nie zdarzają; za to zrezygnowałam z formowanki bambusowej, bo mi szybciej przecieka niż bawełniana z dodatkowym wkładem

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja tradycyjnie - używam formowanek - kieszonek bambusowych ecodidi, a do środka prefoldy bambusowe kokosi. Jest to zestaw niezawodny. Na to otulacz ecodidi. Czasem kieszonki wpinane do otulacza z wkładem z prefoldów bambusowych.
    To w lecie.
    Natomiast w zimie na bambuski ubieram gatki Storchen lub Disana. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie zdarzyło mi się, aby były jakieś zawilgocenia od zewnętrznej strony.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Szkoda, że gatki tak trudno zmienić na śpiocha...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Szkoda, że gatki tak trudno zmienić na śpiocha...
    Ale przynajmniej nie mają napek i się dodatkowo nie hałasuje

Uprawnienia umieszczania postów