Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 237

Wątek: Jak pieluszkujecie w nocy?

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

tez chcialabym pieluchowac ww nocy, ale nie wiem od czego zaczac Na noc zakladam jednorazowki, bo przewijanie wybudza. Mowicie, ze welniaki dadza rade? Jak jak je zrobic? moze znajoma by mi wydzuergala - pidrzucicie jakus schemat? Co do srodka? Zwykle wklady takie jak do kieszonek?
    Jestem ciemna jak tabaka w rogu...
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja ostatnio używam bambusowa formowanka Kokosi albo flanelowa Agny i otulacz Flip nie do przesikania

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

dianek
    Guest

Domyślnie

ja mam mega sikacza
    jednorazówki mi przelewa totalnie w nocy

więc zostały nam tylko wielo i próby z nimi

ostatecznie jest:
    formowanka z kieszonką typu TotsBots Flexitot, Nature Babies z kieszonką, czy Babyetta lub handmadeowe, koniecznie z polarkiem lub welurem od pupy, żeby sucho było
    do środka ręcznik bambusowy lub ikeowski mały + mały wkład bambusowy + normalny wkład mikrofibrowy lub bambus/mikrofibra
    na to otulacz PUL duży (TotsBots, Blueberry lub podobny), latem jak będzie spał w samym t-shircie to wrócimy do wełniaków - ale u nas tylko dobrze zalanolinowany Storchenkinder dawał radę

pieluchę zakładamy o 19:30, zdejmujemy o 7 rano
    sporadycznie zdarza się przebieranie nad ranem - jak się przebudzi na picie/mleko to przy okazji przebieram

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez letka82 Zobacz posta
    tez chcialabym pieluchowac ww nocy, ale nie wiem od czego zaczac Na noc zakladam jednorazowki, bo przewijanie wybudza. Mowicie, ze welniaki dadza rade? Jak jak je zrobic? moze znajoma by mi wydzuergala - pidrzucicie jakus schemat? Co do srodka? Zwykle wklady takie jak do kieszonek?
    Jestem ciemna jak tabaka w rogu...
    wełniaki dają radę, ale wg. mnie nie te dziergane; może uszyj sobie po prostu gatki wełniane np. ze swetra- można tanio w lumpeksach dostać swetry 100% wełny merynosów; mi taki wełniak ze sfilcowanego swetra trzyma bardzo dobrze nawet bez lanolinowania, a do środka chłonna formowanka

Chustofanka

Domyślnie

U nas zestaw podstawowy na noc to formowanka najlepiej konopna bambusowa lub z kieszonką i wełniak zakładamy około 21-szej zdejmujemy około 8.330 rano.Nocne przebieranki tylko w razie przebudzenia choć od kiedy na tym patencie jesteśmy pobudki raczej sięnie zdarzają.Dobrą formowanką choć wielka jest flanelowa kushies z kieszonką rewelka- nigdy nie przecieka.
    Sporadycznie używamy puli,jeśli już to kieszonka minkie z podwójnym wkładem bo tylko one nas nie zawodzą.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Welniak lub pul, formowanka kieszonka jakas np ecodidi bo waska dosc i zgrabna, i skladany na 3 wklad bambusowy, no podwojny na pewno da rade.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

a czy w lecie w mieszkaniu gdzie jest bardzo ciepło nie jest dziecku za ciepło w formowance i np wełnianym otulaczu np. tym od ecodidi?

Domyślnie

ja myślę że w każdej pieluszce będzie ciepło w dzień w lato zakładałam samą tetrę w upały ale w nocy aż tak gorąco nie jest żeby dziecko sie zaparzyło w nocy w formowance i cieniutkim otulaczu.

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez *LOLA* Zobacz posta
    Sporadycznie używamy puli,jeśli już to kieszonka minkie z podwójnym wkładem bo tylko one nas nie zawodzą.
    Hm...Ciekawe czy moje chinki by daly rade???
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Domyślnie

Kieszonki raczej nie dadzą rady w nocy, mi potrafiły w dzień przeciekać.

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werka Zobacz posta
    a czy w lecie w mieszkaniu gdzie jest bardzo ciepło nie jest dziecku za ciepło w formowance i np wełnianym otulaczu np. tym od ecodidi?
    wełna izoluje od ciepła
    zdecydowanie lepiej w upał założyć formowankę + wełniak niż pulowy otulacz lub kieszonkę

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

U starszego na nocki Flip + duzy prefold, niestety jak jest nocne sikanie to nieraz i ten zestaw nie daje rady

U młodszej pampersiaki... Próbowałam kieszonek, formowanek, prefoldów i wszystko przelewane. Dlatego w dzień wielo, w nocy jedno. U syna było tak samo zresztą, nic nie dawało rady, więc wyrzutów sumienia nie mam. Aha - ale ja w nocy nie przewijam, moje dzieci śpią całą noc, więc w grę wchodza tylko pieluchy, które wytrzymają od ok. 19.30 do 7...

Chustofanka

Domyślnie

No ja właśnie tylko chinki mam i tylko minkie dają rade,jednak rano nie moge zwlekać z przebieraniem.Natomiast co do wełniaków z allegro teraz są po 15 zł a przynajmniej kilka dni temu były i ja z tej firmy brałam kiedyś są dobre już zalanolinowane i trzymają.
    Jednorazówki to dla nas ostateczność bo mały źle toleruje jednorazówki i w nocy zrywa się w nich częściej niż w wielorazówce jaka by nie była.
    A dziś testujemy na noc colse parent,zobaczymy czy da radę nie wiem tylko czy mu dokładać nocną wkładkę czy w wersji oryginalnej?Mały ma 18 miesięcy ktos stosował na noc może????
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja kieszonka + 2wkłady z mikrofibry
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Ja kieszonka + 2wkłady z mikrofibry
    na całą noc Ci starcza?

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tak,synek 5 miesiąc zaczyna i rano jest spoko, a w nocy nadal je
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    wełniaki dają radę, ale wg. mnie nie te dziergane; może uszyj sobie po prostu gatki wełniane np. ze swetra- można tanio w lumpeksach dostać swetry 100% wełny merynosów; mi taki wełniak ze sfilcowanego swetra trzyma bardzo dobrze nawet bez lanolinowania, a do środka chłonna formowanka
    Miałam wełniaka dzierganego od Agny i on jak najbardziej dawał radę, ale nie od razu - w sumie chyba 3 razy go lanolinowałam i od tamtej pory trzymał na mur beton! Puściłam go dalej, bo Młody wyrósł i wiem, że nowej właścicielce też się super sprawdza

Dziergane wełniaki są według mnie fajowe, tylko najpierw musi w nich włóczka trochę "popracować", ułożyć się, a lanolina dobrze oblepić włókna.

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

U mnie sprawdza się bambusowa formowanka z jednym wkładem narazie i otulacz wełniany

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

u nas formowanka bambusowa lub flanelowa i otulacz pulowy

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Miałam wełniaka dzierganego od Agny i on jak najbardziej dawał radę, ale nie od razu - w sumie chyba 3 razy go lanolinowałam i od tamtej pory trzymał na mur beton! Puściłam go dalej, bo Młody wyrósł i wiem, że nowej właścicielce też się super sprawdza

Dziergane wełniaki są według mnie fajowe, tylko najpierw musi w nich włóczka trochę "popracować", ułożyć się, a lanolina dobrze oblepić włókna.
    a to tego nie wiedziałam; choć dzierganie dzierganiu nie równe

Uprawnienia umieszczania postów