Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Moje dziecko nie lubi kangurka?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Wiewiórko, ciężko będzie niemowlaczka spytać o preferencje

To co ja widzę, co mogłoby dziecku przeszkadzać w kangurku to pasy na nogach, pozycja nie do końca, taka jak być powinna lub sam proces wiązania, który jak by nie było jest dłuższy w kangurze od kieszonki (licząc od momentu włożenia dziecka w kieszeń). Może na tyle dłuższy, że młody przestaje czuć się komfortowo, niektóre dzieci tak mają.

Jeśli jesteś pewna, że pozycja w kangurku jest prawidłowa, nie ma luzów na plecach to nic na siłę - noście się zdrowo w kieszonce. Nie każdy zestaw mama-dziecko zadziała idealnie w kangurze i tak samo w kieszonce. Po to mamy różne wiązania, żeby móc coś dobrać.

A wkleisz zdjęcia Twojego kangurka?

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    Wiewiórko, ciężko będzie niemowlaczka spytać o preferencje

To co ja widzę, co mogłoby dziecku przeszkadzać w kangurku to pasy na nogach, pozycja nie do końca, taka jak być powinna lub sam proces wiązania, który jak by nie było jest dłuższy w kangurze od kieszonki (licząc od momentu włożenia dziecka w kieszeń). Może na tyle dłuższy, że młody przestaje czuć się komfortowo, niektóre dzieci tak mają.

Jeśli jesteś pewna, że pozycja w kangurku jest prawidłowa, nie ma luzów na plecach to nic na siłę - noście się zdrowo w kieszonce. Nie każdy zestaw mama-dziecko zadziała idealnie w kangurze i tak samo w kieszonce. Po to mamy różne wiązania, żeby móc coś dobrać.

A wkleisz zdjęcia Twojego kangurka?
    Zdjęcia nie wkleję, choć zrobiłam! Tego samego dnia co je zrobiłam zgubiłam cyfrówkę Na nową muszę trochę poczekać. O tym że nie umiem wstawiać zdjęć w post to już inna sprawa. W kangurku to mam tylko problem z dociągnięciem chusty w okolicach karku ( w kieszonce jak nie dociągnę tam to też kwiczy, ale w kieszonce już się nauczyłam to poprawić, a w kangurku nie). Ja osobiście wolę kangurka bo mniej materiału i mam duże piersi, więc są "uwolnione".
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów