U mni podobnie, mi się bardzo kangurek spodobał, również dlatego, że młody lepiej mi "przylega". W kieszonce ciągle za słabo go dociągam i maluch lubi się odchylać aby więcej zobaczyć, a w kangurku nie daje rady i to go irytuje...
U mni podobnie, mi się bardzo kangurek spodobał, również dlatego, że młody lepiej mi "przylega". W kieszonce ciągle za słabo go dociągam i maluch lubi się odchylać aby więcej zobaczyć, a w kangurku nie daje rady i to go irytuje...
U mnie prędzej go irytuje jak za słabo przylega...
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Pewnie że dzieci moga mieć preferencje wiązaniowe
Moja córa np. odkąd skończyła 3 miesiące nie lubi kieszonki ani kangurka, podejrzewam, ze przeszkadza jej poprzeczny pas materiału na plecach. pozwala się nosić tylko w 2x.
A najlepiej w nosidle, bo wkurza ją, że jest tak przytulona mocno. Nie mogę się doczekac, kiedy będę mogła jej ręce wyjąć.
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
Wiewiórko, ciężko będzie niemowlaczka spytać o preferencje
To co ja widzę, co mogłoby dziecku przeszkadzać w kangurku to pasy na nogach, pozycja nie do końca, taka jak być powinna lub sam proces wiązania, który jak by nie było jest dłuższy w kangurze od kieszonki (licząc od momentu włożenia dziecka w kieszeń). Może na tyle dłuższy, że młody przestaje czuć się komfortowo, niektóre dzieci tak mają.
Jeśli jesteś pewna, że pozycja w kangurku jest prawidłowa, nie ma luzów na plecach to nic na siłę - noście się zdrowo w kieszonce. Nie każdy zestaw mama-dziecko zadziała idealnie w kangurze i tak samo w kieszonce. Po to mamy różne wiązania, żeby móc coś dobrać.
A wkleisz zdjęcia Twojego kangurka?
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Zdjęcia nie wkleję, choć zrobiłam! Tego samego dnia co je zrobiłam zgubiłam cyfrówkęNa nową muszę trochę poczekać. O tym że nie umiem wstawiać zdjęć w post to już inna sprawa. W kangurku to mam tylko problem z dociągnięciem chusty w okolicach karku ( w kieszonce jak nie dociągnę tam to też kwiczy, ale w kieszonce już się nauczyłam to poprawić, a w kangurku nie). Ja osobiście wolę kangurka bo mniej materiału i mam duże piersi, więc są "uwolnione".
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Wiewiórko, z czystym sumieniem mogę Ci polecić instrukcję Kingi Cherek do kangura.
http://www.szkolachustonoszenia.pl/i...ej-tkanej.html
Jedyne, na co bym zwróciła tu uwagę, to nieprzeciągnie górnej krawędzi chusty powyżej poziomu podstawy czaszki. Przy dobrze wykonanym wiązaniu głowa nie będzie opadać.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Pchle- coś dla was