Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dziękuję za wszystkie rady! Postarałam się je zaaplikować i trochę poćwiczyć wiązanie. Mam nadzieję, że lepiej mi teraz wychodzi.
fotka poniżej
kurczę, tak teraz patrzę na to i sobie myślę, że pupa mogłaby być jeszcze bardziej wpadnięta...
Ostatnio edytowane przez Lakonia ; 30-09-2013 o 00:23
chuste na pupie mozna tez poprawic po zawiazaniu - spojz na TEN FILMIK , (doradca chustowy z SuT) a dokladnie chodzi mi o to jak ona na koncu podnosi noge dziecka i druga reka podciaga chuste.
Mam pytanie. A co zrobić gdy kolanka dziecka wgniatają mi sie w plecy i jak zdejmę małego nawet po 15 min noszenia w plecaki ma ślady od chusty pod kolankami i ślady na kolankach od moich pleców. Dodam, że stosuje te wszystkie Wasze rady i dalej jest tak samo. Nie wiem czy zdjęcie coś da ale jeśli tak to dodam niezwłocznie.
Najlepiej pokażcie jakieś fotki...
Też walczę z plecakiem prostym. Wychodzi źle, źle, źle. Nie radzę sobie z dociąganiem, upychaniem materiału (dupka Córki jest hen hen wysoko i, mimo żem gibka, nie sięgam, no po prostu nie sięgam) oraz pozycjonowaniem nóżek. W rezultacie chusta marszczy się dzieckunowi na plecach, pod pupą jej mało, dzieckun stęka (zakładam, że z niewygody), odciski na nóżkach też są, ja się garbię, po czym mnie plecy bolą. Te wszystkie filmiki prezentują wiązanie na modelach starszych od mojej czteromiesiączki, może z takimi łatwiej![]()
O kurczę, podziwiam to dziecko za cierpliwośćSkąd się biorą takie dzieci?
Mój na plecach niezmiennie wywija kozły...
Ciekawy ten filmik. Najbardziej mnie zastanawia to, że ta dziewczyna w zasadzie nie stara się włożyć chusty między siebie i dziecko, a zakładam, że nie ma potem problemu z jej wyjeżdżaniem. Widzę, że stara się włożyć materiał pod "pasy", ale czy to załatwia sprawę?
Ja mam wrażenie, że u mnie nastąpił regres. Często zdarza się, że mi chusta wyjeżdża spod pupy Miłosza, zwłaszcza, że on lubi sprężynować w chuście. Dobija mnie to. Potem większość spaceru idę z ręką z tyłu, starając się to poprawić, ale to działa góra na parę chwil. Wracam cała mokra.