Pokaż wyniki od 1 do 20 z 424

Wątek: Jaka chusta na lato? //tematy połączone

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

[QUOTE=Mayka1981;666882]ja w zasadzie polecę wiązanie a nie chustę - kangurek albo koala (2x) - bardziej przewiewne niż kieszonka - warunek to oczywiście chusta tkana a nie elastyczna...

A dlaczego 2x jest lepsze niż kieszonka? Ja właśnie myślałam, ze kieszonka, bo tylko jedna warstwa chusty jest... Czy chodzi o to, że tak dobrze owija czy co?

A na 10 kilo dziecia Ellaroo się sprawdza czy już za duży dzieć? Chociaż właściwie to i tak tylko gdybam, bo pieniędzy brak strasznie

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emma Zobacz posta
    A dlaczego 2x jest lepsze niż kieszonka? Ja właśnie myślałam, ze kieszonka, bo tylko jedna warstwa chusty jest... Czy chodzi o to, że tak dobrze owija czy co?

A na 10 kilo dziecia Ellaroo się sprawdza czy już za duży dzieć? Chociaż właściwie to i tak tylko gdybam, bo pieniędzy brak strasznie
    W 2X masz co prawda dwie warstwy materiału na dziecku ale po bokach masz luzy i przewiewy, może sobie dziecko rączki z boku wystawić no i z boczku jest dostęp do powietrza bezpośrednio, a w kieszonce to masz cały materiał na dziecku i sobie - taki kokonik, więc nie ma tego przewiewu...

Ellaroo to nie wiem, ale M nosi w bambusie diamentowym nasze 10kilowe dziecko i nie narzeka (ja trochę już tak...), dobrą nośność mają perełki Nati z bambusem -ale to limitek i ciężej dostać...

Chustą "specjalnie" na lato to się nie przejmuj, w każdej w upale się spocicie na styku Waszych ciał, to już lepiej poćwiczyć sobie na swojej dotychczasowej 2X czy kangurka - no i za darmo
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 12-05-2010 o 21:04
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów