2X-a mnie sie wydawalo,ze grzeje=chyba ze nie zacigacie obu polowek?
2X-a mnie sie wydawalo,ze grzeje=chyba ze nie zacigacie obu polowek?
My body is a cage... and my mind holds the key...
trzeba zaciągnąć obie (nie wpadłam na to żeby tego nie robić - ale na mój rozum nie można) - ale to i tak lepiej jak w kieszonce bo tam niby 1 warstwa na dziecku ale po bokach oflankowana no i dzieć przylepiony bez wentylacji,
2x jest ok, najwięcej i tak się pocicie na styku więc te wolne boki są super...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
dlatego moim zdaniem lepszy kangurek niż 2x - jedna warstwa materiału i przewiew po bokach
Ostatnio edytowane przez andziulindzia ; 03-07-2009 o 12:46
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Wiem, że jest zima, domyślam się że temat był poruszany niejednokrotnie, ale proooszę
Jestem chustopraktykiem, na samych chustach znam się niewiele lepiej niż wilk na geografi. Będę potrzebowała chustę na późną wiosnę dla noworodka, ale nie wiem jaką, żeby nie było nam za gorąco. Dziecko będzie noszone często, kasy za wiele nie mam, ale jest jeszcze czas na polowanie. I w związku z tym proszę o kilka podpowiedzi
jaka chusta, z dodatkami czy bez będzie najlżejsza, najcieńcza, najwygodniejsza? Długość raczej 4,8, raczej posłuży mi ona długo, więc wolę pomęczyć się z ogonami. Elastykiem nie jestem zainteresowana.
Napiszcie doświadczone, co byście poleciły, obecnie mam girasolka, ale wydaje mi się że będzie zbyt ciepły. Poza tym on należy do córki.
Do późnej wiosny/ lata pojawi się trochę letnich nowości, więc może warto poczekać.
był był - proponuje użyć szukaja nim Cię Meta wałkiem zdzieli:
np taki temat był
OT Natalio co kombinujesz?![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Oj, też czuję, że coś nam Natalia kombinuje
Dla noworodka na lato Vatanai albo jedwab.
Julka 2001, Zosia 2007
a ja bym tym razem olała szukaja i pofantazjowała zimowo
tradycyjnie polecam jedwab, pewnie kazdy zda egzamin, ja zameczalam ulubionego indio silka natura na zmianę z
zara. bawelniana. jest naprawde przewiewna.
vatanaia osobiscie nie polecam, bo zawsze zanim dociagnelam przepiekna maruyame, bylam mokra z wyczerpania, chusta slabo-va-dogadywalna, ot co
a pawie? lekki cienki pancerny zakard! jak sie uda komus zdobyc - szczesciarz.
a i babylonia wszakze nalezy do chust niezbyt grubych.
a najlepiej to miec Mt z solarveila![]()
jedwab albo bambusik będą cudne dla noworodka zwłaszcza latem, ale też myślę że warto poczekać no nowości Natibaby - na pewno pojawi się coś z jedwabiem i przyznam że liczę też na bambusa w nowych pięknych wzorach i kolorach![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
użytkuję vatka - valensole, IMO idealny na lato i dla maluszka ze względu na cienkość i przewiewnośći nie zgodzę, się, że się trudno dociąga - mnie mota się bajecznie
![]()
moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009
VatanaiAlbo jakis cienki len. Poczekaj na razie, jeszcze na wiosnę pojawią sie na pewno nowe cuda
![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
ja się zastanawiam nad sprzedażą tessy vatanaya narazie nie jestem zdecydowana bo ta chusta jest cudnai rewelacyjnie mi sie nosiło mojego maluszka latem
Polecam vatka. Dociaganie i noszenie jak dla mnie bajka!