mhhhh metlik w glowie mam ...
chyba jednak rzuce sie na bank i jakos wyskrobie kase na silka didymosowego![]()
dziś pierwszy raz wyszłam na dwór w swoim pasiastym storchu inka... fakt ze może i emocje mnie grzały bo to pierwsze próby i motania i wyjścia ale![]()
![]()
jestem przerażona bo idzie lato dopiero (temperatura dziś to ok. 23-25 stopni) a ja myślałam że się ugotuję w tej chuście z małym NIe chcę by mały mi się przegrzałto tkana gruba chusta i boję się że znowu przez to nie ponoszę a na nową nawet używaną cienką nie mam kasy
![]()
AgaM ja nosiłam w grubej Nati podczas upałów i do tego tylko pampers na Karinie albo jakiś cieniutki bodziak plus skarpetki. Myślę że jak ma dziecko tylko jedną warstwę nawet grubej chusty na sobie to się nie przegrzeje tylko trzeba ubrać naprawdę lekko
Karina - 2007r.
Lila - 2009r.
Witold - 2014r.
Gerald - 2016r.
Nosiłam w Ince w lecie i w upały pociłam się ja (i dziecko ) jedynie w miejscu "styku" czyli na brzuchu.
W największe upały gorąco jest chyba we wszystkim, we własnej skórze również![]()
Tak jak kam.xt pisała - podstawa to leciutko ubierać dziecko (i siebie)chronić główkę od słońca, stópki- jeżeli będzie chłodniej.
W jakim wiązaniu nosiłaś? Można spróbować różnych wiązań - bardziej "przewiewnych" na cieplejsze dni (np "kangurek", "podwójny X").
Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).
Sklep z chustami Storchenwiege
http://www.koala.info.pl
Doradca Akademii Noszenia
Do chusty trzeba sie ( i dziecko ) koniecznie lzej ubrać. Ja mam tak do teraz, czyli idąc z synkiem zamotanym zawsze ubieram i jego i siebie jakby było o kilka stopni wiecej![]()
ale mozna zawsze farbnac na ARCYciekawyZamieszczone przez picikola
kolor np taki
viewtopic.php?f=6&t=16798&st=0&sk=t&sd=a&start=45
net mi znów zabrali...
dziewczyny,
za 2 tygodnie wybieramy się z dzieciakami nad morze i szukam w związku z tym
chusty na lato, przewiewnej, grzejącej jak najmniej i mnie, i zawartość
Poczytałam trochę forum i mój wybór ograniczył się do: nati bambus, vatanai
maruyama, vatanai kaikoura i babylonia.
doradźcie, proszę która z nich będzie najlepsza na upalne dni dla dziecka 7-8
kg. ja mam 178 cm, rozmiar 40.
dodam jeszcze, ze dotychczas nosiłam małego w elastyku polekont 4,6 m, to
będzie mój debiut w kwestii chust tkanych...
chyba kazda z tych chust jest fajna na lato,przewiewne,
wybierz te ktora ci sie najbardziej podoba,a dlugosc
mysle ze standardowa spokojnie wystarczy.
net mi znów zabrali...
Może ten wątek pomoże?
viewtopic.php?f=3&t=16177
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Mam wiazanego girasola i nati, ale wydaje mi sie, ze obie sa troszke za cieple dla malucha na te upaly. Jakie Wy polecacie chusty na lato?
Moim zdaniem bez względu na rodzaj chusty w upalny dzień będzie wam gorąco. Warto nauczyć się za to wiązań, w których dziecko osłonięte jest jedną warstwą materiału i jeszcze ma "przewiewy" po bokach, czyli kangurka i prostego plecaczka
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
To prawda, że najbardziej grzeje dziecko, ale z tych chłodniejszych chust:
Ellaroo, Gypsy Mama Baby Bali Breeze, Medley Satin, Indio z jedwabiem (szczególnie Apricot-Ruby i China Blau), ewentualnie Didymos Rosalie lub nowe cienkie Jimy i Vatanai.
No własnie 2x jest dobre na upały, bo dziecko się wentyluje bokamiW upał jeszcze lubię na biodrze nosić w kółkowej.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci