Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171820 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 200 z 424

Wątek: Jaka chusta na lato? //tematy połączone

Chustonoszka

Domyślnie Re: Chusta na lato

jujama Ja też całe lato motałam się w Babylonię Green Paprika i to dla mnie najlepszy był wybór - tylko, że ja kocham zielenie, więc nie brałam pod uwagę nic innego . Proponuję wybrać po kolorze jaki lubisz biorąc pod uwagę te najcieńsze chusty
    Sylwia, mama Ignsia ur. 09.10.2007

mam ten sam problem
    teraz mam nati tkana ale chce kupic inna chuste na lato
    moje dziecie ma teraz 6kg
    chcialabym chuste przewiewna na lato ale taka ktora udzwignie moje dziecie za 4 miesiace

poczytalam i mam metlik w glowie

Chustopróchno Awatar Budzik

Mnie się doskonale nosiło w Girasolu, i to zarówno niemowlaka, jak i (sporadycznie, ale jednak) 3-latkę.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

ja na lato kupuje Ellaroo Ysabel
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Cytat Zamieszczone przez kobra
    Cytat Zamieszczone przez rangiroa
    Dzieki dziewczyny za rady, cos sobie przemysle z tego co napisalyscie
    Czytalam w wielu watkach ze vatanai dobra na lato, ale mi sie wzory nie podobaja, lubie kolorowe paseczki, gladkie tez moga byc, ale na lato wolalabym cos spokojniejszego.

Cytat Zamieszczone przez hanti
    jedwab
    jaki?
    indio oczywiscie
    znalazlam tylko jedna taka chuste indio jedwab na vega, nie ma innych?

Chustofanka Awatar liwus
    Miejscowość
    OLSZTYN

Ja na lato mam Nati Toskania ...rewelka

Kiedy podano mi płaczącego, wymęczonego porodem bobasa, przytuliłam go i doświadczyłam potęgi macierzyństwa, siły więzi łączącej mnie z moim Maleństwem. Błogi spokój...Niesamowicie wzruszający cud...

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

Dziewczyny, jesteście okrutne Już miałam chustę wybraną, prawie kupioną, weszłam na ten wątek i znów zaczęłam się wachać. Dla majowego dzieciaczka wybrałam elastyczną nati... a teraz czytam, że na lato elastyczne są za gorące. I nie wiem co mam robić. Przemęczyć się te 2-3 miesiące w elastycznej, czy szukać od razu tkanej.... To mój pierwszy dzieciaczek, boję się , że takiego malutkiego nie będę umiała trzymać a co dopiero przekładać na nim te metry chusty, dlatego wolałabym elastyczną zawiązać ją na sobie a potem wkładać małą, ale z drugiej strony nie chciałabym kupić czegoś niepraktycznego na tę porę roku.
    Z tego wątku - najbardziej polecacie vantai i didymosy żakardy. Tylko czy ja się od razu nauczę naciągać tą chustę

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Nauczysz się

Chustonoszka

Domyślnie jaka chusta najlepsza dla niemowlaka na lato?

Witam dziewczyny! Niedawno pojawiłam się na tym forum i jeszcze nie bardzo mogę wszystko ogarnąć. W czerwcu będziemy mieli Dzidziusia i zamiast "pancernego" wózka zdecydowałam się na chustę. Tylko problem polega na tym, że ja kompletnie się na tym nie znam Chciałabym mieć taką, która będzie się nadawała do noszenia niemowlaka, będzie wygodna dla mnie i dla niego a jednocześnie jak będzie bardzo upalne lato, żeby nie było nam razem gorąco... Może któraś z Was podpowie mi z jakiego materiału powinna być taka chusta (len?) i pomoże mi wybrać coś odpowiedniego? Co proponujecie?

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie Re: jaka chusta najlepsza dla niemowlaka na lato?

Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

To ja jeszcze zamieszam.
    Z chust, z którymi miałam do czynienia:
    Ellaroo - cieniutka i ładne kolorki, wadą jest fakt, że to zwykły splot, więc nośność nie zachwyca
    Medley Satin - naprawdę cieniutki, tkany diagonalnie, chusta robi wrażenie chłodnej w dotyku i ładnie się błyszczy
    Indio z jedwabiem - dość cienkie, przewiewne, ale drogie
    Indio bawełniane limitowane - może nie najcieńsze, ale ze względu na specyficzny splot bardziej przewiewne
    Indio z lnem limitowane - z wymienionych najlepsza nośność, na lato polecałabym dla większego dziecka, bo trochę sztywniejsza od pozostałych wymienionych

Według mnie żakardy Didka czy Leo Storcza absolutnie nie są chustami letnimi, ale to moje odczucie. Mi w nich było gorąco. Zresztą w każdej chuście najbardziej grzeje dziecko

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustonoszka

dzięki, juz zaglądam

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

ja się w lato dusiłam niemożebnie w pasiaku storcza - to nie jest chusta na lato.
    zresztą żakard typu elipsy bawełniane też nie.

ja nie mam swojego typu, bo cieńsze chusty zawitały pod mój dach już po lecie.

ale w czwartek macałam nati z bambusem....hexi (bo to jej chusta była) opowiadała że świetnie się sprawdziła na wakacjach upalnych (w środku zimy ) , więc może to jest dobry strzał.

Chustonoszka

upatrzyłam sobie taką chustę http://www.mamy-przytulamy.istore.pl/sk ... 629,0.html Jest piękna, urzekły mnie głównie kolory ale nie wiem jak to wygląda pod względem funkcjonalnym... Co o niej myślicie?

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Ile nas tyle będzie opinii
    Ja nosiłam w zeszłe lato przede wszystkim leo i wcale nie było mi za gorąco. Na wiosnę (gdy też było dość gorąco) nosiłam paski Nati i też było dobrze. Jedna opinia noszących to: jak najcieniej, druga: mięsiste izoluje przed skwarem. Czyli jak kto lubi

O ile przy maleństwach możemy pozwolić sobie na najcieńsze chusty o tyle przy cięższych dzieciach będzie to już trudniejsze. Dla większego dziecka dla mnie optymalnym wyborem pomiędzy cienkością, przewiewnością a jednocześnie nośnością są chyba Babylonie (i nie tylko te najjaśniejsze) i Storchenwiege BIO. Nie nosiłam w bambusie Nati, więc nie chcę się wypowiadać, ale wydaje mi się, że też sobie poradzi.

A jeszcze Wam powiem co zauważyłam u siebie w zeszłym roku. Po szarej zimie potrzebowałam energii, koloru. Podobały mi się wtedy wszystkie ciepłe kolory chust: czerwienie, pomarańcze, żółcie. To była wiosna. Przyszło lato, upał. Wtedy, moje serce pobiegło ku błękitom, turkusom, czyli coś zimnego kojarzącego się z wodą. Jesień i zima tego roku to u mnie zieleń. Co teraz mi się spodoba?
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar olessja
    Miejscowość
    Żory

No to klops ....tez się przymierzam do nowej chusty na lato i chyba zainwestuję w Nati Bambus albo Leosia - koniecznie właśnie w odcieniach morza Ta teoria chyba się sprawdza Mój maluch strasznie jest ciężki, już teraz podchodzi pod 9kg, więc do lata może być niezłym ciachem Z tej przyczyny trochę boję się super cienkich chust
    Ola mama Leonardka 2008 Mikolajka 2011 Beniaminka 2015 iiii Mieszka 2016

Chusteryczka Awatar edyta

ja też myślę o chuście na lato.miałam elastyczną gabi, ale maluch jest już za duży na nią.myślę o nati albo hopku, ale Wy mi tu piszecie zupełnie inne rzeczy. im wiecej stron forum tym trudniej wybrać.ech.chyba trzeba zamknąc ten wątek zeby mi w głowie nei mieszał

Chustomanka Awatar Magme
    Miejscowość
    Łódź

Ja w zeszłym roku na lato szukałam czegoś jasnego w kolorystyce - zakupiłam storcza leo - i gdyby nie to że jednak kolory mi nie podeszły to chyba byłaby idealna, bo wg mnie to jest przewiewna chusta i raczej cienka.. no i pysznie się mota .
    tylko to jednak nie moje kolory są... teraz się zastanawiam - chyba sprzedam leo i co ? co kupię na lato? ))) ech..
    osiołkowi w żłoby dano - aaaa
    Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...

nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
    stary mój blog http://madebyme.blox.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

U mnie zeszłe lato pod znakiem chust - Zosia nie dawała się odklejać ode mnie.
    Królowała soczysta zieloniutka vatanai teesta i limitowane indio bawełniane. Dla mnie to były wtedy chusty idealne. Storcze - pasiak i leo jakoś nie pasowały mi do wyższych temperatur, mają trochę inną "konsystencję". Wróciłam do nich jesienią.
    Ale tak naprawdę każdemu odpowiada co innego i jak napisała już niejedna z dziewczyn - najbardziej grzeje dziecko.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie Jaka chuste na lato - z jedwabiem, welna a moze bambus?

Jaka chuste na lato -z jedwabiem czy welna? a moze bambus lub konopie?
    Planuje kupic chuste na lato. Nie wiem tylko co jest najbardziej oddychajace. Mam do wyboru nastepujace chusty:
    Nati bambusowe
    Didymos Indio kupfer (kaszmir)
    http://lotusbarn.no/butikk/index.php?ma ... f2eba6e87d
    Didymos Indio moos (welna 40 %)
    Didymos Indio z jedwabiem 30 %
    Didymos Indio z konopiami 40 %

moze znacie cos jeszcze z takimi mieszankami?

Za duzy wybor Wyglad ma drugorzedne znaczenie -wazne by sie nie pocic

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Uprawnienia umieszczania postów