Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Potrojna mama szuka chusty

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie Potrojna mama szuka chusty

Hej,
    strasznie sie ciesze, ze znalazlam to forum. Siedze tu od tygodnia i sie totalnie zamotalam w wyborze. Prosze o pomoc, bo nie mam zbyt duzo kaski, zeby znowu kupic nieudana chuste, ktora bedzie lezec w szafie. Miesiac temu urodzilam trzecie dziecko, malutka byla spora bo wazyla 4100 teraz dobija do 5kg. Szukam chusty na 'po domu', chcialabym miec wolne rece do krzatania sie przy dwojce mlodszych dzieci i ustawicznego ogarniania chaty (odsniezanie w czasie sniezycy ). Przy poprzednim synku skusilam sie na Bebelulu Lulu i to byl niewypal, dziecko poskrecane, mnie bolalo ramie, sprawdzala sie na krotkie wypady na biodrze. lezy nieuzywana do dzis Teraz zastanawiam sie nad elastyczna z racji mojego braku doswiadczenia, ale nie wiem czy elastyk poradzi juz taki ciezar i czy by mi starczyl do wiosny? wtedy uzbieram kase na porzadna tkana i bede juz miala troche doswiadczenia we wiazaniu. Tu duzo pochlebnych opinii wyczytalam o elastyku Babylonii i MaM Wrap, wiec te biore pod uwage. Albo moze kupic od razu tkana np zakardowa Didimosa? ale troche sie boje, ze sobie nie poradze w motaniu i zniechcece . Doradzcie cos prosze.
    Mama Stasia (XII 2005) Jasia (I 2007) i Dominiki (IX 2008)

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie Re: Potrojna mama szuka chusty

elastyczna byla moja pierwsza chusta, polecam dla poczatkujacej chustomamy
    zajrzyj na chustostragan, pasja sprzedaje elastyczna MaM
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Ponoć elastyk do 7 kg nosi naprawdę dobrze, ja na Twoim miejscu kupiłabym elastyka i faktycznie na wiosnę wiązankę, pouch a później to już mt, nosidło
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

znalazlam oferte Pasji i jszcze Vu - Babyloni wlasnie elastycznej. tylko dylemat czy mi corcia nie bedzie wisiec w niej?, jest juz malym koloskiem 5kg.
    wpadla mi w oko jeszcze BB Slen Turkish Delight jest piekna
    ...im dluzej tu siedze tym mniej wiem a chyba powinno byc odwrotnie

Guest

Cytat Zamieszczone przez Neska
    ...im dluzej tu siedze tym mniej wiem a chyba powinno byc odwrotnie
    a skąd jesteś?
    może znajdą się w twoim otoczeniu pomocne chustomamy, które Ci doradzą?

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

z Bydgoszczy. Pasja, jestes doswiadczona chustomama, powiedz szczerze co mi radzisz na poczatek? Nie bede zalowac elastyka? Czy lepiej tkana?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Ja kupiłam elastyczną, ale... nie potrafiła jej dobrze zawiązać. Albo za ciasno, albo za luźno. W wiązance dociągałam na dziecku i dużo bardziej komfortowo się czułam. Najwyraźniej elastyczna nie była mi pisana (w wiązance nosiłam Marcela od 2. tygodnia).

Dlatego warto popróbować, potem kupować.
    Marceli 19 czerwca 2008
    Małgosia 13 sierpnia 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

zaczynałabym od tkanej
    zresztą, tak właśnie zaczynałam, i nie zmieniłabym tego
    Mama Wiktora (2007) czterech Aniołków[*][*][*][*] Igora (2013) i Borysa (2015)

Guest

Cytat Zamieszczone przez a-linka
    zaczynałabym od tkanej
    zresztą, tak właśnie zaczynałam, i nie zmieniłabym tego
    zaczynałam od elastycznej i nie zmieniłabym tego. elastyk zupełnie inaczej (ciaśniej oraz trójwarstwowo) otula dziecko. poza tym na początku chustowania znacznie bezpieczniej czułam się z Am. w chuście elastycznej. tkana babylonia długo czekała na Pierwszy Raz.

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

a ja nie wiem co poradzić, bo zaczynałam od elastyka ale mała miała 4 tygodnie jak na dobre przesiadłam się na tkane
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Neska zaczynalam od elastyka a zdarzalo mi sie i 8 kilowe dziecko w nim nosic i nic mi nie opadalo
    Poza tym chuste zawsze mozesz sprzedac np na chustostraganie

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Moim zdaniem - elastyk. Łatwiej się z nim zaprzyjaźnisz i do wiosny spokojnie ponosisz. A na wiosnę możesz go sprzedać i kupić jakąś fajną tkaną

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

i tak zrobie , przynajmniej do wiosny zdecyduje sie na jakas tkana, bo juz kilka mi sie podoba upatrzonych dziekuje za wszystkie rady. teraz dylemat czy firma ma znaczenie? waham sie omiedzy BB, Moby a MaM Wrap, podobno te ostatnie sa najciensze to chyba dzidzia bedzie opadac? ale moze sie myle. i znowu prosze o pomoc widzialam sporo filmikow z motaniem BB i Moby i chyba sobie poradze, ale ktora wybrac?

ps Hanti - jestem Twoja fanka moje malenstwo jest miesiac mlodsze od Kamilki. pozdrowka serdeczne, jestem pelna podziwu dla poczwornej mamy

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

napisz do Vegi ona ma porównanie bo ma te chusty w sklepie za bardzo elastyczna być nie może, żeby Ci klocuszek nie sprężynował

Cytat Zamieszczone przez Neska
    jestem pelna podziwu dla poczwornej mamy
    Neska jeszcze wszystko przed Tobą
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

gdyby nie kaska to jak najbardziej w tej chwili przydalby sie przytulny, wlasny domek - moje marzenie

zaraz pisze do Vegi zobaczymy co poradzi

ale najbardziej sie ciesze na piekna tkana chuste, ktora kupie na wiosne

Chustopaleozoik Awatar zulam

Neska jestem w szoku patrząc na Twoje linijki - masz co robić w domu! Podobno najlepsza jest MamECO.
    Ja zaczynałam od wiązanki (bo od razu możesz i starszaki chustować), ale teraz dla maluszka kupiłabym elastyka, nawet gdybym ją miała niedługo sprzedać. To może spróbuj tańszego elastyka (gabi, Lenny Lamb, polekont)?

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

hej,

po dluuugich debatach i namyslach ( nie wiedzialam, ze wybor chusty, nawet jak sie ma upatrzony typ to przeciez trzeba wybrac firme i kolor, nie wiem czemu moj maz mial mnie chwilami dosc i dziwnie patrzyl na moje poczynania w necie ), w kazdym razie w ostatecznym rozrachunku stanelo na BB lub slicznej i delikatniutkiej MaM Wrap, tym bardziej , ze Pasja puszcza odpowiadajacy mi kolorek. W koncu dzis dobra Vega umiescila na moja prosbe w sklepie fotki elastykow BB w realu i zakochalam sie w slicznym jasnozielonym kolorku Przewazyla tez wieksza wytrzymalosc BB - bede po domu nosic strszakow. Tak ze zamowienie zlozone, wielkie dzieki wszystkim za pomoc

hmm, a co bedzie przy wyborze tkanej, no, ale jaka frajda wybierania. Mam na to kilka mieisecy i juz sie ciesze.

Zulam - nie jest zle, zawsze bylam dobrze zorganizowana (chyba tylko chlopom administracja domem i dzeicmi wydaje sie niewykonalnym zadaniem i w ich rekach wszystko sie rozlazi i staje na glowie ), w tej chwili zatrudniam przemila dziewczyne studentke zaoczna psychologii , ktora chce sobie dorobic i pomaga mi przez kilka godzin dziennie. Pomysl uwazam za trafiony - w koncu spacer stal sie przyjemnoscia, ja mam z kim pogadac a jak jest deszcz to maluchy wybawione a podczas ich zabaw ja moge ogarnac dom.

Uprawnienia umieszczania postów