Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: a mnie nie wychodzi...

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

ale jest taka pozycja, ja tez pamietam rozwazania o niej, czemu zjecie od razu
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a bo nosic przodem do świata nie wolnop raczej i dlatego zastanawiam się czy szukac fotek..

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,475 ... 96383.html
    archiwalne zdjęcie ( NIE MOJE)
    UWAGA

pozycja BYŁA konsultowana z rehabilitantem- inaczej tak nosic NIE WOLNO!!

Chustomanka

Domyślnie

Kurcze wiecie co... Moja tez ma od malego taki nawyk ze odgina glowke do tylu i np nigdy nie lubila spac na brzuchu bo zaraz glowe podnosila i wyginala plecy do tylu. Faktem jest ze podobnie sie zachowuje kiedy jest noszona w pionie.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

raczej do reabilitanta, pediatrzy niekoniecznie musza znac na wylot wszelkie symptomy napieciowe

odchylanie a prezenie to nie to samo, jest duzo innych drobnych objawow, wiec jak masz watpliwosci to umow sie na wizyte u fizjoterapeuty

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonKaczka

no wiec dlatego ja tez sugeruje odstawienie chusty i noszenie na rekach w tych dwoch pozycjach PZ, plus cwiczenia-zabawa z maluchem
    jak rehabilitant sprawdzi co jest grane, a chustomamy dopicuja wiazanie na tip top wtedy mozemy inaczej rozmawiac

nie martw sie, nanosisz sie jeszcze ze hoho, do Pl jedziesz za tydzien, wiec niedlugo sie wszystko wyjasni
    Jejku, to chyba bezpieczniej mi będzie poczekać na jakiś lekarski wyrok, bo nie chciałabym Brandonowi robić większej krzywdy. Może jeszcze spróbuję kołyskę i zobaczę jak się w niej maluch czuje, choć nie wiem czy nie za duży jest na to...

raczej do reabilitanta, pediatrzy niekoniecznie musza znac na wylot wszelkie symptomy napieciowe

odchylanie a prezenie to nie to samo, jest duzo innych drobnych objawow, wiec jak masz watpliwosci to umow sie na wizyte u fizjoterapeuty
    czy rehabilitant a fizjoterapeuta to to samo? bo już nie wiem do jakiego lekarza powinnam się umówić, a blondynka ze mnie

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

a sorki, ja uzywam wymiennie, moze jest jakas roznica

a gdzie w pl bedziesz?
    szukaj w necie "rehabilitacja dzieci" "bobath" na pewno jakis osrodek znajdziesz

tylko badz spokojna i nie podchodz zbyt emocjonalnie, niestety wielu rehabilitantow troche dochodowo traktuje swoje zajecie i "nakreca" nieco sytuacje wyolbrzymiajac sytuacje i zalecajac forsowna terapie
    u mnie tak bylo, na szczescie zasiegnelam drugiej opinii, wlasnie pana Z i uspokoil mnie i zalecil wdrozenie tej broszury ktora Ci linkowalam i tylko to wystarczylo

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

a gdzie w pl bedziesz?
    szukaj w necie "rehabilitacja dzieci" "bobath" na pewno jakis osrodek znajdziesz
    Lecimy do Bydgoszczy na 2 tygodnie do siostry i mam nadzieję, że Siostrunia mi znajdzie jakegoś doktorka z tych normalniejszych, w końcu sama ma dwójkę brzdąców, ale chyba nie miała problemow napięciowych...

Chustomanka Awatar alina
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Kurczę, przeraziłam się, że źle noszę i podnoszę Zuzię
    Za nic nie chciałabym jej robić krzywdy, ale od wczoraj, jak przeczytałam Wasze porady odnośnie prawidłowego chwytania niemowląt, mam jakąś schizę na tym punkcie.
    Na pewno trzymam ją inaczej niż PZ, czyli raczej niewłaściwie. Może ktoś ma pożyczyć tę książeczkę PZ o prawidłowym trzymaniu niemowląt?
    A na czwartkowym spotkaniu może mi ktoś doświadczony pokaże właściwe chwyty?
    Hania 15.06.2005; Zuzia 12.11.2007; Julcia 15.11.2010

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

alina tylko spokojnie, nie ma sie co schizowac. to nie jest tak, ze stosujac inne chwyty robimy dziecku krzywde. po prostu chwytajac dziecko w sposob zalecany przez terapeutow bobath (miedzy innymi) wspomagamy rozwoj naszego dziecko - a raczej nie przeszkadzamy w tym rozwoju.
    jesli dzieciaczek nie ma zadnych zaburzen to i tak bedzie rozwijal sie w swoim tempie - opisane przez pawla zawitkowskiego sposoby pielegnacji sluza wlasnie temu, zeby swiezy rodzic nie zagubil sie w gaszczu roznych poradnikow. zerknij do poradnika, ktory zalinkowaly dziewczyny wczesniej. na stronie www.edziecko.pl w dziale filmy (albo video) znajdziesz filmiki instruktazowe wlasnie pawla zawitkowskiego, w ktorych uczy tych podstawowych chwytow. jesli jeszcze ich nie stosowalas, to nic straconego - zawsze mozesz zaczac

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

alina, będę jutro (dziś) to Ci pokażę.
    nas uczyła fizjoterapeutka w szkole rodzenia i potem na wizycie kontrolnej tez. łatwe. jeden w tych chwytów już ci kiedys pokazalam - ten do przewijania

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Nie przejmuj sie, z kazdym dniem wiazanie bedzie Ci szlo lepiej

Nie wpadaj od razu w panike w kwestii wzmozonego/nieodstatecznego napiecia. To trzeba po prostu pokazac lekarzowi. Zarowno wzmozone, jak i niedostateczne napiecie nie sa przeciwskazaniem do noszenia w chuscie. Trzeba tylko odpowiednio dobierac wiazanie i wspolpracowac z lekarzem lub fizjoterapeuta, aby uzyskac odpowiednia pozycje.

Napisalam Ci pare uwag na priva.

----------------------------------------
    Kasia z Chustomanii
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

Kasiu dzięki za te parę uwag.
    Staram się jak umiem stosować te chwyty PZ, a do lekarza niebawem. no i czasem chustujemy... a dziś bylo tak

ale nie wiem czy Brandon w ogóle zczaił, że był w chuście, bo cały czas zajęty był namiętnym zajadaniem swojej dłoni ale przynajmniej posiedział w niej jak na nasze noszenia dość długo i spokojnie
    czy wygląda to już lepiej?

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

o niebo lepiej

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

hmm, zdjęcie mi się nie pokazuje, a ostatnio już jakoś udało mi się wkleić...

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

No to pozostaniemy w niedosycie...
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biannah
    hmm, zdjęcie mi się nie pokazuje, a ostatnio już jakoś udało mi się wkleić...
    ekhm, z picassy sie nie daje linkowac, poprzednio sciagnelam je i wstawilam CI linki z imageshack.us

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

ekhm, z picassy sie nie daje linkowac, poprzednio sciagnelam je i wstawilam CI linki z imageshack.us
    dzięki donkaczka, a ja myślałam, że to był mój wyczyn

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

spox
    dziewczyny z fotosika chyba linkuja, ja albo ze swojego serwera albo z http://imageshack.us
    sprobuj, wstawiasz ostatni link zamykajac go w [img]tu%20link[/img]

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

może dokończę to co tu zaczęłam.. byliśmy u rehabilitantki i rzeczywiście stwierdziła, ąe ma wzmozone napięcie w okolicy barkowej, ale ona stosowała nie met. bobathów a ta drugą na V już zapomnialam jak się zwie. pokazała jedno ćwiczenie, ale wymiękłam robiąc je sama w domu , bo ja tak nie mogę jak mi on tak ryczy powiedziała, żeby nie nosić w chuście, bo to bodźcuje z tyłu, ale sobie myślę, że w zasadzie jak go wsadzę już to co ma go bodźcować tam i postanowiłam próbować dalej z chustą. i jest pięknie rzec bym mogła, dwa razy już Brandonek zasnął w chuście

Uprawnienia umieszczania postów