Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Domyślnie

Ja przez całe pieluchowanie poprzedniego syna się nasłuchałam jakie te pieluchy wielo są be i fe, że co trzeba robić żeby czyste były, tylko szkoda, że żadna z tych osób nigdy nie miała styczności z takimi pieluchami a tetry używali tylko jak dziecko ulewało. Czym mniej ja o tych pieluchach mówiłam tym bardziej ludzie się przekonywali do nich, szczególnie latem jak kolorowy tyłek synka w wózku leżał

Chustonówka

Domyślnie

Oj ja też słyszę.. że Ci się chce, po co, tyle pracy z tym.. a ja w sumie prać lubię, pieluszki fajne, do tego aspekt eko i zdrowotny.. ale niestety początkowo uchodziłam w rodzinie za nieszkodliwą wariatkę.
    O dziwo mój mąż i moja mama zareagowali raczej pozotywnie co mnie ucieszylo i nawet wzmocnilo moja pewnosc ze dobrze robię a takze wzmocnilo moja chec stosowania wielo
    lizka

Mama 2 synów - Maćka (2005) i Michała (2013)

Chustonówka
    Miejscowość
    KGR

Domyślnie

U mnie reakcje są nie na pieluchy, tylko na plany pieluchowe, ponieważ moja młodzież urodzi się dopiero za prawie 4 miesiące
    1. Na forum rówieśniczym zapytałam o plany lub doświadczenia wielorazowe i okazało się, że oprócz mnie planuje to tylko jedna dziewczyna. Cała reszta uznała, że oszaleję piorąc, gotując i prasując I że planuję wielo, bo to moje pierwsze dziecko, ale szybko się wycofam i tylko stracę pieniądze.
    2. Rodzice i moi i męża podchodzą pozytywnie, mąż takoż - wszystkich przekonał argument, że skoro ja jestem alergiczką, to nie będę ryzykować wsadzenia dziecia na dwa lata w pampersa, a ponadto skoro my mogliśmy się wychować w tetrze, to opcja nowoczesnych wielo jest i tak dużym udogodnieniem w ich oczach.
    3. Mąż w pracy powiedział, że nasze dziecko będzie na wielo i koleżanki go prawie zakrzyczały. Jeśli temat będzie wracał, to zaopatrzę go w śliczną kolorową kieszoneczkę, żeby zobaczyły o czym mowa (dla noworodka kieszonki mam tylko dwie, ale wydaje mi się, że kieszonką łatwiej przekonać krzykaczy niż otulaczem).
    4. W rozmowie z babcią i kuzynką wypłynął ostatnio temat ton pampersów, które zużywała moja kuzynka przy swoich maluchach. Moja mama wykorzystała wówczas okazję, żeby powiedzieć, że mój maluch będzie na "takich nowoczesnych pampersach do prania" i pojawił się zachwyt, szczególnie, kiedy powiedziałyśmy, że tego się nie prasuje, tylko pierze w normalnej temperaturze, a przy okazji nie ma się w garażu worka ze śmierdzącymi pampersami, które miesiąc czekają na odbiór śmieci niesortowanych
    5. Większość koleżanek mówi mi, że zwariowałam i sobie życie utrudniam. Dwie są na etapie: "jak się u ciebie sprawdzi, to może też kiedyś tego spróbuję". Jedna żałuje, że jak miała dziecko pieluchowe, to nie miała pojęcia o takiej alternatywie i zgłasza się na ochotnika jako pomoc przy przewijaniu

Zapału mam dużo, ale gdybym nie była tak pozytywnie nastawiona, pewnie już by mnie ktoś od tego odwiódł.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U mnie ostatnio: Jeszcze Ci się chce to prać?!
    A co ma mi się nie chcieć, ja tu z żalu usycham,że za niedługo odpieluchowanie

BCVA fajnie, że od razu masz takie plany Szkoda,że tyle osób ma takie stare myslenie o pieluchach wielorazowych.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów