Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar slomka81
    Miejscowość
    Jawiszowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kura Zobacz posta
    A ja wcale się temu nie dziwię - do wygody łatwo się przyzwyczaić. Nie ma co udawać, nawet najbardziej wypasione wielo same nie wrzucą się do pralki, nie wywieszą i nie złożą. Trzeba mieć naprawdę silną motywację, żeby to robić niemal dzień w dzień. Ja przekonałam się o tym dopiero po powrocie z wakacji, podczas których używaliśmy jednorazówek.
    Masz rację...ja za to, jak widziałam, ile produkujemy śmieci na wakacjach i jak te pampersy śmierdzą taką chemią, to wróciłam do wielo z wielką ulgą choć fakt....trochę zachodu to wymaga, ale jakoś się przyzwyczaiłam i pranie pieluch to moja codzienność, jak picie kawy

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mnie zdziwiły reakcje, jak napisałam na innym forum, że używam wielo... Babeczki pisały: "podziwiam", "że też Ci się chce" i "chciałam zacząć, ale tyle z tym roboty i jeszcze dziecko". Dla mnie to jest całkowicie naturalne lubię prać i z racji suszarki, szybko się wszystko suszy. Tylko kieszonki muszą wisieć i AIO To trochę utrudnia sprawę... Najlepiej by było jakbym miała same formowanki, ale moje kieszonki są tak śliczne, że nie mam serca się ich pozbyć A znajomi reagują normalnie raczej, bo się nie wdaje w dyskusje. Tłumaczę trochę eko (tony pampersów na śmietnikach), zdrowiem, a do babek najbardziej przemawia, że też nie chciałyby łazić 2 lata w podpaskach

Ja czasami jestem tym wszystkim zmęczona... Na to mi pomaga kupienie nowej, wypasionej pieluchy

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

marynarka, kup SIO, otulacz migiem normalnie wyschnie a wkłady wysuszysz w suszace i masz wygodna wersję jak AIO czy kieszonki
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mam SIO IB Schnie tyle co kieszonka... A CP jakoś też długo, a wkładów z coolmaxem nie suszę w suszarce Najlepiej wychodzi wełniak od ecodidi i wpinki Ale one trochę dużą pupkę robią. Dobra koniec OT.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slomka81 Zobacz posta
    Masz rację...ja za to, jak widziałam, ile produkujemy śmieci na wakacjach i jak te pampersy śmierdzą taką chemią, to wróciłam do wielo z wielką ulgą choć fakt....trochę zachodu to wymaga, ale jakoś się przyzwyczaiłam i pranie pieluch to moja codzienność, jak picie kawy
    dla mnie pranie i rozwieszanie wielo to czysta przyjemność

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Taniej bardzo to jednak chyba mi wielo zbytnio nie wyjdzie nałóg sie powoli robi

Dzięki za wsparcie pomogło!

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

pociesz męża, że nałóg jest ograniczony terminowo-do odpieluchowania dziecka no chyba,że szykuje się nowy bobasek

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

reakcja lekarki w przychodni:" A co to ło to jest?!"
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    reakcja lekarki w przychodni:" A co to ło to jest?!"
    Fajnie musiało być na badaniu

Domyślnie

Moja Pani doktor już przyzwyczajona jest do widoku wielorazówek i nawet zachwala, że fajne i zdrowe ortopeda natomiast zastanawiał się ostatnio jak się odpina flipa, chciał zrobić usg bioderek młodemu ale tak się patrzył i patrzył, mówię, że odpina się jak jednorazówki tylko zamiast rzepu? (kurcze na co są zapinane jednorazówki) są napy... jak On medycynę skończył ?

Uprawnienia umieszczania postów