Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

chcialam sie lansowac tego lata z pieluszkami wielo to mi sie panna odpieluchowala W zeszlym roku byly pampki, wiec mowie nadrobie! Nosila zaledwie klika tygodni...
    Ale reakcje byly bardzo pozytywne, nawet ta co mnie probowala (i na poczatku jej sie udalo) odwiesc mnie od tego pomyslu byla zachwycona wzorkami
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

My się za każdym razem spotykamy ze zdziwieniem (nie widzieliśmy jeszcze u nas w mieście drugiego dzieciaczka w wielo), komentarze raczej są pozytywne. Raz jakiś tata zapytał gdzie kupiłam takie kolorowe pampersy. Jak mu wyjaśniłam, że to wielorazówki i że kupiłam w necie to mocno się zainteresował, ale jego żona patrzyła z krzywą miną, więc nie wróżę im przyszłości z wielo. Ogólnie mały wzbudza sensacje na placach zabaw, bo teraz to tylko koszulka i pieluszka. Z tym że jak ktoś widzi kiedy przebieram kupę, to wcale się nie dziwię, że potem nie bardzo ma ochotę wielopieluchować, bo umówmy się kupa w pieluszce to nie jest ładny widok. Dodatkowo zapewne myślą, że muszę to zaprać ręcznie (bo tak jest, nie oszukujmy się, nie mogę pieluchy z zawartością po prostu wrzucić do kosza ), a dopiero potem pralka i wcale się nie dziwię ich krzywej minie i przywiązaniu do pampersów.

Mały za miesiąc do żłobka państwowego idzie, zapytam kierowniczkę o wielo, ale wątpię żeby poszli na to. Spodziewam się komentarzy o braku higieny i sanepidzie... ale zobaczymy.

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Nas pani doktor pochwalila ( a to byl tylko flip z muslina, bo my w wersji ekonomocznej )

A. listopad 2012

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilese Zobacz posta
    Mały za miesiąc do żłobka państwowego idzie, zapytam kierowniczkę o wielo, ale wątpię żeby poszli na to. Spodziewam się komentarzy o braku higieny i sanepidzie... ale zobaczymy.

hm, kiedys tu przeczytałam coś mądrego - żłobki są starsze niż pampersy Kiedys i to nie tak dawno temu sobie babki radziły z 30 dzieci w tetrze więc z twoim jednym jedynym tez powinny sobie poradzic.

Jak nie to powiedz po prostu że dzieciak ma uczulenie na pampersy i nie zyczysz sobie.

U mnie komentarz jest zawsze jeden i ten sam "o jakie ładne majteczki na pieluche!" Jak mówię ze to jest pielucha sama w sobie to czasami słyszę "taaaaak? ale dziwne" a czasami "A! to te, słyszałam o nich gdzieśtam w telewizji blebelble"
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nie słyszałam nigdy negatywnego komentarza na temat wielo, ale zwykle ludzie są zdziwieni. Pytają, co to i dlaczego nie używamy jednorazówek. Lekarze również patrzą z zaciekawieniem. Pamiętam, że raz pediatra na wizycie domowej, mimo że pierwotnie nie prosiła o zdjęcie pieluszki Maksowi, gdy zobaczyła wielo, jednak ją zdjęła i obejrzała pupę pod kątem odparzeń. Pupka śliczna, bledziutka, a wkład suchy, więc nie drążyła tematu.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilese Zobacz posta
    My się za każdym razem spotykamy ze zdziwieniem (nie widzieliśmy jeszcze u nas w mieście drugiego dzieciaczka w wielo), komentarze raczej są pozytywne.
    My co prawda nie w Rzeszowie ale w Jarosławiu nosimy wielo. Choć tu też nie widziałam innej pupy w wielorazowych.
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mój tata ostatnio został z młodym, więc mu pokazuję jak zmienić mu pieluszkę. I słyszę:

- Jak to pod tym kolorowym nie ma tetry? A gdzie jest tetra? A jakieś agrafki czy zatrzaski masz do niej? A tetrę się wkłada do środka (kieszonki) ? Gdzie ta tetra !

I on na prawdę myślał, że kieszonki polegają na tym, że normalnie wiąże się tetrę, zaczepia czymś, i na to ubiera 'tą kolorową warstwę' Jakoś nie pomyślałam,że osoby starszej daty faktycznie mogą to tak postrzegać z zewnątrz.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów