Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mTuśka
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ok, skoro temat już był, to ja tylko dopiszę jak osttanio byłam z małym w pracy. Ciepło było, młody w koszulce i kieszonce. Kolezanki zachwycały się jakie to synek ma ładne majtki. Ja mówię że to pieluszka(taka do prania). Na to szefowa skwitowała: Czego to ludzie nie wymyślą . Śmiać mi się zachciało, bo fakt: PIELUCHA DO PRANIA???? Kto by pomyślał!
    K. 2010 i A. 2012

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Nie za często miałam okazję dłużej rozmawiać o pieluchach wielo z innymi mamami, raczej na zasadzie krótkiej odpowiedzi na spostrzeżenie "o to nie pampers" lub komentarz typu "fajne majtki" niż opowieści dlaczego właśnie tak. Wychodzę z założenia, ze jak ktoś będzie chciał wiedzieć więcej to zapyta. Refleksjami wymieniam się natomiast z moją panią stomatolog, mamą dorosłych już dzieci (tetrowych) która jest zaciekawiona tym tematem. Spotkałam się z pozytywnymi reakcjami lekarzy pediatrów i ortopedy (tego ostatniego nie w kontekście stawów biodrowych lecz doświadczania własnego ciała w pampku versus pieluszce materiałowej). Natomiast zupełnie niespodziewanie zaczepiła mnie mama 8 miesięcznej dziewczynki, mówiąc, że ja podobno już wysadzam dziecko a ona zastanawia się jak się zabrać do tematu. Pogadałyśmy chwilę bez wchodzenia w temat wielorazowych i wysłałam ją do bezpieluch.pl na film i po poradnik w pdfie. Niech wie
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Ja się raczej spotykam z pozytywnymi reakcjami, co nie znaczy jednak, że wszyscy z zafascynowaniem pędzą potem po wielo. Nie spotkałam się natomiast z żadną strikte negatywną reakcją. Tak samo w stosunku do chust czy wysadzania.
    Chyba jestem pod tym względem szczęściarą.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Nam najczęściej się ludzie dziwią, że chce się nam prać, itp. Ale pieluszki wszystkim dookoła się podobają.
    Pediatra starszej daty, jak byłyśmy na kontroli, była zachwycona. Powiedziała, że nienawidzi pampersów i o wiele lepiej zakładać takie pieluszki.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

mój mąż ich nienawidzi,moja mama lubi,szczególnie tetra plus otulacz
    w przychodni pielęgniarka zachwycona misiem (brązowa IB) lekarka zero reakcji
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Uprawnienia umieszczania postów