Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    U nas w przychodni brak jakiejkolwiek reakcji. Może tak popularne są, że codzienność?
    U mnie w przychodni, wprawdzie to było dwa lata temu, rozbieram synka do ważenia, zostawiłam tylko pieluszkę (IB SIO truskawka ), na co pani pielęgniarka pokazuje palcem i mówi: proszę TO zdjąć (pieluchę miała na myśli )
    Lekarz kardiolog jak widziała na wizycie: ale pani ma takie zalecenie, tak? żeby takie pieluchy ubierać?

Pozytywne też są, o wiele więcej

Chustomanka Awatar pyzata
    Miejscowość
    Kalisz

Domyślnie

Rodzina przyjęła ze spokojem, tym bardziej, że kuzynka takich używa i to w sumie ona nas zainspirowała w tej kwestii. Położna środowiskowa była zaintrygowana. Pediatra przyjął obojętnie.I w sumie inni lekarze też; ortopeda przyzwalająco spojrzał ze względu na bioderka, że lepiej szeroko. Ale ostatnio dwie koleżanki patrzyły na mnie jak na szaloną...A niania bez problemu mam nadzieję podejmie temat, na razie tylko teoretycznie została o tym uprzedzona
    Martynka zwana Pyzą styczeń 2009; Hania zwana Zbójcerzem marzec 2011

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

My ostatnio zostałyśmy pochwalone przez pielęgniarkę, że "super, że pani dziecku tetrę zakłada, to takie zdrowe, nie to co pampersy". Tyle tylko że młoda była w kieszonce z polarem, bo my nietetrowe.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

rodzina - pozytywnie. obcy - położna - zachwycona pediatra która przyjeżdżała na wizyty domowe z enel-med tez bardzo pozytywnie.
    w przychodni tutaj- pediatra zapytała czy to pieluszka ja ze tak - odpowiedź : o fajna.
    zachwyt za to wzbudziły majtAsy
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mąż na początku łapał się za głowę, a do syna mówił: "króliczku doświadczalny", ale myślę że wynikało to z tego że początki mi nie wychodziły (przecieki itp.) a teraz kiedy już jestem "pewną siebie" pieluchującą wielo Mamą, jest to już inaczej odbierane

może jeszcze coś podpowiecie jeśli chodzi o pomysły na przekonanie do wielo osoby która nie korzysta z internetu chodzi o siostrę męża, jest w 6 miesiącu ciąży, przy ostatnim spotkaniu wzięłam kilka pieluch żeby jej co nieco pokazać, ogólnie przyjęła to z zaciekawieniem - swoją pierwszą trójkę dzieci wychowała na tetrze (było to 12 lat temu...) ale widzę że teraz w dużej mierze chce używać pampków , ale jak powiedziałam jej cenę Flipa to nie była zadowolona, więc wyciągnęłam kolejnego "asa z rękawa" - chinki i tu już lepsza reakcja. Zapewne sprezentuję jej jakieś 2-3 pieluszki jak się urodzi dzieciaczek, ale czy zakiełkuje??? dla mnie informacje na forum to skarbnica wiedzy - pytam, czytam, przesiaduję godzinami - pewnie dlatego nie zrezygnowałam przy pierwszych niepowodzeniach, a ona nie korzysta z internetu, mieszkamy dość daleko od siebie, w gazetach nic o wielo nie piszą, w telewizji jeśli ma się szczęście to można trafić na 10 min (raz na rok) dyskusję o wielo i jak ją tu przekonać ???podrukować coś z neta???
    bo czuję że grunt podatny do pieluchowania wielo tylko do tego potrzeba informacji, wiedzy no i forum chusty.info......
    Ostatnio edytowane przez Mon ; 29-08-2011 o 23:16

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Yetta ma na stronie ulotkę - http://www.babyetta.pl/public/assets/images/ulotka2.jpg
    Możesz wydrukować. I opowiedziałabym o możliwości kupowania używanych. W sumie ja dla noworodka i tak polecałabym tetrę plus jakieś formowanki bawełniane i ładne otulaczyki (można sprezentować ) A potem pomału dokupywać kieszonki.

No i koniecznie powiedz o tym, że tetry i wielo nie trzeba prasować, gotować, że sypie się dodatek antybakteryjny i już (bo możliwe, że jak wychowywała już na teterze, to się troszkę boi roboty dodatkowej). No i że można z ubraniami prać.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoguru Awatar mTuśka
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ok, skoro temat już był, to ja tylko dopiszę jak osttanio byłam z małym w pracy. Ciepło było, młody w koszulce i kieszonce. Kolezanki zachwycały się jakie to synek ma ładne majtki. Ja mówię że to pieluszka(taka do prania). Na to szefowa skwitowała: Czego to ludzie nie wymyślą . Śmiać mi się zachciało, bo fakt: PIELUCHA DO PRANIA???? Kto by pomyślał!
    K. 2010 i A. 2012

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Nie za często miałam okazję dłużej rozmawiać o pieluchach wielo z innymi mamami, raczej na zasadzie krótkiej odpowiedzi na spostrzeżenie "o to nie pampers" lub komentarz typu "fajne majtki" niż opowieści dlaczego właśnie tak. Wychodzę z założenia, ze jak ktoś będzie chciał wiedzieć więcej to zapyta. Refleksjami wymieniam się natomiast z moją panią stomatolog, mamą dorosłych już dzieci (tetrowych) która jest zaciekawiona tym tematem. Spotkałam się z pozytywnymi reakcjami lekarzy pediatrów i ortopedy (tego ostatniego nie w kontekście stawów biodrowych lecz doświadczania własnego ciała w pampku versus pieluszce materiałowej). Natomiast zupełnie niespodziewanie zaczepiła mnie mama 8 miesięcznej dziewczynki, mówiąc, że ja podobno już wysadzam dziecko a ona zastanawia się jak się zabrać do tematu. Pogadałyśmy chwilę bez wchodzenia w temat wielorazowych i wysłałam ją do bezpieluch.pl na film i po poradnik w pdfie. Niech wie
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Chustonówka
    Miejscowość
    Góra, dolnoslaskie

Domyślnie

no toja sie podziele teraz z reakcjami bo poinformowalam rodzine tydzien temu a watek znalazlam dzisiaj.
    Mama dosc pozytywnie zaskoczona choc na koniec stwierdzial z dziwna mina.. "no zobaczymy". Siostra jedna zauroczona no ale Julka juz prawie dwalatkai w trakcie uczenia sie wolania o nocniczek. za to druga siostra ktora ma 5 miesiecznego synka malo co mnie nie pocwiartowala. jej argumenty ze bede za bardzo zmeczona,ze tyle prasowania, zetyle prania ze tyle tegoi tamtego zesmrod i w ogole. nie no masakra a jeszcze bardziej sie wkurzala jak ja odpieralam jej pseudoargumenty i tlumaczylam co i jak. bratowa powiedziala ze jak mialby wyrzucac jeszcze kupe to by sie pozygala a tak pampers i do kosza. no i tak samo tlumaczenie ze prasowanie i takie tam a jak powiedzialam ze nie prasuje sie tetry bo traci chlonnosc to naskoczyla na mnie ze jak ja chce pognieciona tetre zakladac.a noi oczywiscie ze zanim zloze tetre to maly zmarznie itp dyrdymaly.nieno po prostuwyszlam z pokoju bobratowa najmadrzejsza a wiedze czerpie z "pudelka" i allegro. dobrze ze jest wasze forum bo dodajecie otuchy dziewczyny. aa jeszcze jedno moje pytanko: polozna powiedziala ze fajny pomysl bo naturalny ale ze po 1 miesiacu zycia bo po porodzie bede wykonczona i dziecko ciagle kupe robi i zebym nie meczyla sie dodatkowo tetra tylko sobie przez pierwszy miesiac kupila jednorazowki eko. co wy na to????

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joannaa87 Zobacz posta
    aa jeszcze jedno moje pytanko: polozna powiedziala ze fajny pomysl bo naturalny ale ze po 1 miesiacu zycia bo po porodzie bede wykonczona i dziecko ciagle kupe robi i zebym nie meczyla sie dodatkowo tetra tylko sobie przez pierwszy miesiac kupila jednorazowki eko. co wy na to????
    Ja starszaka zaczęłam wielopieluchować jak miał właśnie jakoś 1,5 czy 2 miesiące. Teraz nastawiam się na mix wielo i jedno na początek, na noc na pewno jednorazówki a w dzień mam nadzieję, że damy radę na tetrze i otulaczach, ale jak będzie ciężko, to włączę częściowo jednorazówki w dzień też generalnie podchodzę do tego bardzo na spokojnie

Chustonówka
    Miejscowość
    Góra, dolnoslaskie

Domyślnie

wlasnie moze ja sie za bardzo stresuje z tym ze mieszkam w Irladnii i tu ciezko z pieluchami jednorazowymi eko.

Uprawnienia umieszczania postów