Pokaż wyniki od 1 do 20 z 143

Wątek: Reakcje na wielo :)

Mieszany widok

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

My się za każdym razem spotykamy ze zdziwieniem (nie widzieliśmy jeszcze u nas w mieście drugiego dzieciaczka w wielo), komentarze raczej są pozytywne. Raz jakiś tata zapytał gdzie kupiłam takie kolorowe pampersy. Jak mu wyjaśniłam, że to wielorazówki i że kupiłam w necie to mocno się zainteresował, ale jego żona patrzyła z krzywą miną, więc nie wróżę im przyszłości z wielo. Ogólnie mały wzbudza sensacje na placach zabaw, bo teraz to tylko koszulka i pieluszka. Z tym że jak ktoś widzi kiedy przebieram kupę, to wcale się nie dziwię, że potem nie bardzo ma ochotę wielopieluchować, bo umówmy się kupa w pieluszce to nie jest ładny widok. Dodatkowo zapewne myślą, że muszę to zaprać ręcznie (bo tak jest, nie oszukujmy się, nie mogę pieluchy z zawartością po prostu wrzucić do kosza ), a dopiero potem pralka i wcale się nie dziwię ich krzywej minie i przywiązaniu do pampersów.

Mały za miesiąc do żłobka państwowego idzie, zapytam kierowniczkę o wielo, ale wątpię żeby poszli na to. Spodziewam się komentarzy o braku higieny i sanepidzie... ale zobaczymy.

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Nas pani doktor pochwalila ( a to byl tylko flip z muslina, bo my w wersji ekonomocznej )

A. listopad 2012

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilese Zobacz posta
    Mały za miesiąc do żłobka państwowego idzie, zapytam kierowniczkę o wielo, ale wątpię żeby poszli na to. Spodziewam się komentarzy o braku higieny i sanepidzie... ale zobaczymy.

hm, kiedys tu przeczytałam coś mądrego - żłobki są starsze niż pampersy Kiedys i to nie tak dawno temu sobie babki radziły z 30 dzieci w tetrze więc z twoim jednym jedynym tez powinny sobie poradzic.

Jak nie to powiedz po prostu że dzieciak ma uczulenie na pampersy i nie zyczysz sobie.

U mnie komentarz jest zawsze jeden i ten sam "o jakie ładne majteczki na pieluche!" Jak mówię ze to jest pielucha sama w sobie to czasami słyszę "taaaaak? ale dziwne" a czasami "A! to te, słyszałam o nich gdzieśtam w telewizji blebelble"
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nie słyszałam nigdy negatywnego komentarza na temat wielo, ale zwykle ludzie są zdziwieni. Pytają, co to i dlaczego nie używamy jednorazówek. Lekarze również patrzą z zaciekawieniem. Pamiętam, że raz pediatra na wizycie domowej, mimo że pierwotnie nie prosiła o zdjęcie pieluszki Maksowi, gdy zobaczyła wielo, jednak ją zdjęła i obejrzała pupę pod kątem odparzeń. Pupka śliczna, bledziutka, a wkład suchy, więc nie drążyła tematu.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilese Zobacz posta
    My się za każdym razem spotykamy ze zdziwieniem (nie widzieliśmy jeszcze u nas w mieście drugiego dzieciaczka w wielo), komentarze raczej są pozytywne.
    My co prawda nie w Rzeszowie ale w Jarosławiu nosimy wielo. Choć tu też nie widziałam innej pupy w wielorazowych.
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mój tata ostatnio został z młodym, więc mu pokazuję jak zmienić mu pieluszkę. I słyszę:

- Jak to pod tym kolorowym nie ma tetry? A gdzie jest tetra? A jakieś agrafki czy zatrzaski masz do niej? A tetrę się wkłada do środka (kieszonki) ? Gdzie ta tetra !

I on na prawdę myślał, że kieszonki polegają na tym, że normalnie wiąże się tetrę, zaczepia czymś, i na to ubiera 'tą kolorową warstwę' Jakoś nie pomyślałam,że osoby starszej daty faktycznie mogą to tak postrzegać z zewnątrz.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów